Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VIII. Noszvaj Birsünnep, Birs fesztivál 2018

VIII. Noszvaj Birsünnep, Birs fesztivál 2018

Birses ételek, lekvárvásár, gyerekprogram, kézműveskedés, táncház Noszvajon a Rákóczi vendégháztól az iskoláig 2018.10.20. 10.00-16.00

A fesztivál időpontja: 2018. október 20. 10.00-16.00

A fesztivál helyszíne: Heves megye, Noszvaj, Rákóczi vendégháztól az iskoláig

Részvételi hozzájárulás: nincs, ingyenes

A VIII. Noszvaj Birsünnep, Birs fesztivál 2018 programja

Ebben az évben is betárazhatnak a kamrákba Noszvajon, a Birsünnepre látogató vendégek október 20-án a kiváló minőségű termelői-házias noszvaji lekvárokból. Kóstolgathatnak birsalmás ételeket, süteményeket, népi játékokkal játszhatnak és kézműveskedhetnek a gyerekek a szüleikkel, vásári előadásokon mulathatnak nagyokat, a kézműves és a kirakodó vásáron pedig vásárfiát válogathatnak… Szeretettel várnak Noszvajon a Kurta kocsma előtti téren és a környező utcákon!

 

Birses ételek, lekvárvásár, gyerekprogram, kézműveskedés, táncház Noszvajon a Rákóczi vendégháztól az iskoláig 2018.10.20. 10.00-16.00

11.00 Galagonya Bábszínház: A kiskakas gyémántfélkrajcára c. előadás

Délután Pitypang táncház az iskolában

További részletes programok később várhatóak.

 

Nagyon szeretjük a birsalmát, és a birsalma is szereti Noszvajt, hiszen nagyon jól terem nálunk! A régi noszvajiak finom ételeket készítettek birsalmával, olyanokat is, amelyek máshol nem ismernek, pl. a birsalmás bablevest. De sütjük hússal, töltjük süteménybe, ízesítjük vele a gulyást- érdemes mindet kipróbálni!

A kemencéket is befűtik a noszvajiak, és jó szívvel kínálják a frissen sült kacsát, illatozó süteményt vagy akár a hotdogot is. Jöjjenek, kóstolják meg! Töltsék velünk ezt az ízekkel és élményekkel gazdag napot!

A rendezvényen a legkülönfélébb birses ételekkel várják az érdeklődőket, süteményekkel, birsalmás bablevessel, lencsegulyással, sült birsalmával. Emellett számos egyéb izgalmas étel és ital is kóstolható.

A hagyományos, és egyben legnépszerűbbnek számító birsalmasajt és birsalmalekvár mellett citromos sütőtöksajt, fekete ribizli esszencia, gyümölcsös-főszeres szószok, gyümölcslekvárok és szörpök várják a látogatókat.

Nem csak a birsalmás ételek, a kirakodóvásár, hanem a programok is színesek. A legkisebbek kézműves foglalkozáson, bábelőadáson tölthetik az időt, a nap folyamán ezt zenével kíséri a Tekergő zenekar. A Pitypang Egyesület táncosai pedig táncházba csábítják az látogatókat.

 

A bejegyzés alapja: http://www.noszvajirendezvenyek.hu/aktualis-programjaink/birsunnep/58157/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Kürtőskalács Vigalom a Holnemvolt Várban 2019

Kürtőskalács Vigalom a Holnemvolt Várban 2019 Három napos Kürtőskalács buli lesz május 10-12. között az Állatkert játszóparkjában, a Holnem...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.