A Petyek egy különleges fonyódi halászlé. Az alapja egy lecsós alap, mint elkészült, erre tesszük a halszeleteket és nagyon kis lével készítjük el.
(1 főre számítva)
60 dkg hal
1 kisfej vöröshagyma
másfél paprika
½ paradicsom
1 lapos evőkanál őrölt pirospaprika
az egész leveshez 1 fej fokhagyma
só
zsiradék
Először a lecsós alapot készítjük el. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és együtt pároljuk tovább, pont úgy mint egy lecsót. Amikor az alapanyagok egy kicsit összeértek, csak akkor tesszük rá a halszeleteket és a darabokra vágott fokhagymát. Mivel ezt a halászlét rövid lével készítjük, csak annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi. Az őrölt pirospaprikát akkor keverjük bele, amikor az alapanyagok félig megfőttek.
A bejegyzés alapja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/fonyodi-petyek-%28halaszle%29/
Nagykőrösi vásár 2024. május 26. Nagykőrös, Orbán napi állat és kirakodó vásár. Nagykőrös 1759-ben kapott…
Ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásár 2024. május 2. 2024-es Ónodi vásár az év minden hónapjában,…
Tab Országos állat és kirakodóvásár, tabi vásár 2024. május 1. Tab a tabi vásár a…
Turai vásár Országos Állat és kirakodóvásár 2024. május 1. Turai vásár 2024 nem az egész…
Kiskunhalas zsibvásár 2024. május 12. A Halasi Vásár 2024 országos szinten nyilvántartott esemény, amelyet minden…
Halasi vásár Kiskunhalas Országos Kirakodóvásár 2024. május 5. A Halasi Vásár 2024 országos szinten nyilvántartott…