Petyek recept (Fonyódi halászlé recept)
A Petyek egy különleges fonyódi halászlé. Az alapja egy lecsós alap, mint elkészült, erre tesszük a halszeleteket és nagyon kis lével készítjük el.
Petyek (Fonyódi halászlé) hozzávalók
(1 főre számítva)
60 dkg hal
1 kisfej vöröshagyma
másfél paprika
½ paradicsom
1 lapos evőkanál őrölt pirospaprika
az egész leveshez 1 fej fokhagyma
só
zsiradék
A Petyek (Fonyódi halászlé) elkészítése
Először a lecsós alapot készítjük el. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és együtt pároljuk tovább, pont úgy mint egy lecsót. Amikor az alapanyagok egy kicsit összeértek, csak akkor tesszük rá a halszeleteket és a darabokra vágott fokhagymát. Mivel ezt a halászlét rövid lével készítjük, csak annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi. Az őrölt pirospaprikát akkor keverjük bele, amikor az alapanyagok félig megfőttek.
A bejegyzés alapja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/fonyodi-petyek-%28halaszle%29/