Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Mikulás programok 2022, 2022. december 3-4-i programok országosan

Mikulás programok 2022, 2022. december 3-4-i programok országosan

2022-ben is, mint minden évben 2022. december 6-án van a Mikulás napja, ekkor és a hétvégén számos Mikulás programot találhatunk Országosan. Sok Mikulás és Télapó programot találhatunk. A Mikulás programok a közeli 2022. december 3-4. napokra tevődnek.

A 2022-es Mikulás programok

Mikulástúra a Baradla-barlangban 2022

A Baradla-barlang jósvafői rövid túra szakaszán óvodás és kisiskolás csoportok egy különleges barlangtúrán találkozhatnak a Mikulással, aki természetesen csomaggal kedveskedik a résztvevőknek. A gyerekek játékos feladatok megoldásával jutnak el az Óriások terméig (700 m), ahol varázsigével hívogatják elő a Mikulást. A barlangtúra után közös fénykép készítésére is lehetőség nyílik a Mikulás szánkója mellett.

Részletesen: Mikulástúra a Baradla-barlangban 2022


Gőzfelhős Mikulás Különvonat 2022

Minden évben csillogó gyerekszempárok, mosolygós arcocskák kíséretében gördül be a Mikulás Expressz a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. Idén, december elején ismét megrendezésre kerül a már tradíciónak számító mikulás rendezvény Budapesten, a Tatai utca végén.

A rendezvény csupa izgalmakat tartogat a legkisebbeknek és legnagyobbaknak egyaránt: karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal utazhatnak, manócskák kísérik őket a mesés mikulás és adventi ceremónia helyszínére, a Vasúttörténeti Park Orient-csarnokába. A Mikulás csodás vasparipával érkezik a csarnokba, hogy minden gyermeknek egy-egy kedves szóval és egy minden jóval megtelt mikuláscsomaggal kedveskedjen. A csomagok kiosztása után lehetőség van közös fotózásra vele és főmanójával.

Részletesen: Gőzfelhős Mikulás Különvonat 2022budapest-gyermekvasut-mikulasvonat

XXV. Mikulással a Gyermekvasúton 2022

Azok a gyerekek, akik rajta voltak a legelső Mikulásvonaton, mára bizonyosan a saját gyermekeikkel vesznek részt ezen a bájos családi programon. Idén 25 éve hogy a Mikulás és segítői együtt vonatoznak az utasokkal december első hétvégéjén Budapest legnépszerűbb gyermekprogramján a Gyermekvasúton.

2022. december 3-4-én a Mikulás és segítői a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös éneklés, játékok és személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított mikuláscsomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

Részletesen: XXV. Mikulással a Gyermekvasúton 2022


Mikulás a Kemencei Erdei Múzeumvasúton 2022

Kaptunk egy levelet a Mikulástól, az Északi-sarkról, hogy idén december 3-án érkezik a Kemencei Erdei Múzeumvasútra! Lehetőleg minél többen gyertek el a kisvasútra, mert szeretettel vár minden kedves gyermeket. Idén is vonattal fog érkezni hozzánk és a krampuszai is vele lesznek….

Kemencére, a Múzeumvasútra december 5-én, vasárnap, 10 órakor érkezik meg Mikulás, hogy megajándékozza a hozzá ellátogató gyermekeket. Az ajándékosztás után a Kőrózsa Panzióban kézműves foglalkozás és LGB modellvasút vár mindenkit. A panzió étterme ezen nap is üzemel majd, így ebéd elfogyasztására is nyílik itt majd lehetőség.

Részletesen: Mikulás a Kemencei Erdei Múzeumvasúton 2022


kaszo-mikulas-vonatMikulásjárat Kaszó 2022

A KASZÓ Zrt. által üzemeltetett Kaszói Állami Erdei Vasút Mikulásjáratra hívja gyerkőcöket és kísérőiket! A gyerekeket meglepetés várja!

Indulás: Kaszó, 10 óra és 14 óra. A 14 órás mikulásjárat után a kaszói Ökocentrum kézműves foglalkozással várja az érdeklődőket! A foglalkozás ára 1000 Ft/fő.

A Mikulásjárat helyszíne: Somogy megye, Kaszó, Kaszópuszta 1., Baláta-tó, GPS: E: 17°13’27,75″; N: 46°19’14,83″

Részletesen: Mikulásjárat Kaszó 2022kismaros-renszarvas-expresszRénszarvas és Száncsengő Expressz 2022

2022. december 3-án és december 4-én (vasárnap) négy alkalommal találkozhatunk a Mikulással a Rénszarvas Expresszen Kismaroson. Nincs szükség rengisztárációra, 4 járat megy fel Királyrétre és indul onnan vissza Kismarosra.
Utunk során találkozhatunk majd a Mikulás segítőivel, az aranyos manócskáival és a kevésbé kedvelt, de szintén jószívű krampuszokkal. Királyréten egy hosszabb tartózkodás alatt lehetőségük lesz a gyerekeknek elmondani a karácsonyi kívánságukat, teázás és nassolás mellett!

Részletesen: Rénszarvas Expressz 2022


Vál-völgyi Mikulásvonat – Vonatozz a Mikulással a Vál-völgyi Kisvasúton! 2022

Egész napos vidám, ünnepi rendezvény kicsiknek és nagyoknak!

Ez nem egy hétköznapi utazást jelent, hanem egy VARÁZSLATOS KALANDOT a gyermekek részére, a felnőtteknek pedig kellemes kikapcsolódás és családi programlehetőség…

A Vál-völgyi Kisvasút idén is különleges köntösben mutatkozik be, hiszen pompázó világítással lesz feldíszítve a mozdony és a vagonok, emellett rengeteg program vár a gyerekekre az utazás alatt és a Felcsút Vasútállomáson kihelyezett, fűtött sátorban!

Tudtad, hogy 6. alkalommal kerül megrendezésre az esemény Így SZÜLETÉSNAPI MEGLEPETÉSSEL és ONLINE NYEREMÉNYJÁTÉKKAL is készülünk!

Részletesen: Vál-völgyi Mikulásvonat 2022


Mikulás a Budakeszi Vadasparkban 2022

Gyertek el December 4-én a Vadasparkba, hogy találkozhassatok a Télapóval. Szuper ajándékcsomagokkal várja a gyerekeket.
Hó hiányában szánját rénszarvasai helyett csodaszép paripái húzzák, melyen lévő utazást a gyerekek is kipróbálhatják az ajándékosztás után.

A Télapó érkezését hű Manója konferálja fel, pár kedves, téli gyerekdal közös éneklésével fűszerezve. Miután megérkezett a Nagyszakállú, a jelen lévő gyerekeknek ajándékot oszt.

Részletesen: Mikulás a Budakeszi Vadasparkban 2022Zöld Mikulás 2021 Hortobágyi Vadaspark

Kedves Gyerekek, Anyukák, Apukák, Kedves Pedagógusok!

2021-ben Zöld Mikulásunk a Hortobágyi vadasparkban látogat meg minket.

Tervezett program:

•    mesejáték megtekintése
•    a Zöld Mikulás csomagosztása
•    kézműveskedés
•    a Hortobágyi vadaspark lakóinak megtekintése szakvezetéssel

Részletes Mikulás program: Hortobágy, Zöld Mikulás 2021


miskolc-mikulasvonat
18. Diósgyőri Mikulásvonat® 2022

2022-ben a Mesebirodalom továbbra is kénytelen zárva tartani kapuit.

Huszonegy. Igen, ennyi hónap telt el azóta, hogy a COVID felborította mindannyiunk életét, beleszól a megszokott világ menetébe. Kétezer-huszonegy. Ez az év is úgy telik majd el, hogy nem tehetjük azt amit szeretnénk, úgy fejeződik majd be, ahogy elkezdődött.

Mélységesen szomorúak vagyunk. Tavaly ilyenkor nagyon csalódottan, de az idei évre tekintve reményekkel telve vettük tudomásul, hogy a kormányzati döntés értelmében nem szervezhetünk semmilyen eseményt. Idén ez egy kicsit máshogy zajlik… Egyelőre nincs országos korlátozás, csak helyi – csak nézzétek meg a gyermekeitek iskolájában, óvodájában mi történik, mi történik a munkahelyeken, a kórházakban, hogy kúsznak vissza napról napra azok a szabályok, amiket azt hittünk pár hónapja, hogy elfelejthetünk.

Filozófiánk szerint, az egészség, és az emberi élet védelme mindennél fontosabb, nem írhatja felül semmi más. Sok ember egészségére kell ügyelnünk, hiszen mind a több ezer fős közönségünk, mind a közel száz fős társulatunk minden egyes tagja fontos, egyedi és pótolhatatlan.

Nehéz döntést kellett meghoznunk, ismét. Reméljük nem telik el még huszonegy hónap mire újra találkozhatunk. Reméljük, hogy végre meg tudjuk mutatni azt, hogy az elmúlt két évben min dolgoztunk, mert rendületlenül dolgoztunk azon, hogy a csodát el tudjuk hozni Nektek. Egy biztos, hogy mi nem adjuk fel. Jövőre is elmegyünk a falig és bízunk benne, hogy át is jutunk rajta.

Igérni nem merünk semmit, csak reménykedni. Hogy a huszonkettő, na az lesz a mi szerencse számunk, és a világ végre fellélegezhet. És újra átélhetjük a csodát, amire mindannyiuknak piszkosul szüksége van már…

Sok erőt, és kitartást kívánunk mindannyiótoknak!

Részletesen: 17. Diósgyőri Mikulásvonat ® 2019

 


alsoors-mikulas-futas
VIII. Mikulás Futás 2019 Alsóörs

Célban a Mikulás vár a többi meglepetés  !!! Ha nem jössz nem tudod,de ha eljössz meg tudod. Már 7. alkalommal rendezik meg Alsóörsön a Mikulás Futást.

Távok : Ovis futam 400 m, Iskolás futam 800 m ( alsó-felső tagozatos diák egyaránt ), Felnőtt kör 1500 m ( akár felső tagozatos diák is, ha a diák szeretné ), Mikulás kör 4700 m, Merse-park kör ( Mama-Papa séta )

Részletesen: VIII. Mikulás Futás 2019 Alsóörs


Mikulásvonat Felsőtárkányban 2019

Mikulás járat a Felsőtárkányi Erdei Vasúton
December 7-én és 8-án a Mikulás járatok indulnak a Stimecz-házhoz, ahol az utasok találkozhatnak a Mikulással.
A vonatok 10 órakor indulnak Felsőtárkányból.
A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Részletesen: Mikulásvonat Felsőtárkányban 2019


felsotarkany-mikulasvonatMikulás a Mátravasúton 2019

Mikulás a Mátravasúton
December 7-én és 8-án a Mikulás a Mátravasútra látogat.
A vonatok 10, 12 és 14 órakor indulnak Gyöngyösről Mátrafüredre, ahol a Mikulás és a krampuszok várják az utasokat meleg teával.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Részletesen: Mikulás a Mátravasúton 2019Mikulás a Szalajka-völgybe 2019

A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút 2019. december 7-én és 8-án Mikulásvonatot indít a Szalajka-völgybe. A Gloriette-tisztáson meleg teával és szaloncukorral várja a gyerekeket és szüleiket mesebeli kunyhójába a Mikulás.

Krampuszokkal együtt utazhattok a kisvonaton egészen a Gloriette-tisztásig

Részletesen: Mikulás a Szalajka-völgybe 2019


Folyamatosan pontosítjuk az elérhető eseményeket, addig részben a 2015-ös, 2016-os, 2017-es, 2018-as programokat találhatják meg.


nagykaracsony-mikulas-jatszohazaiMikulásfalva Mikulásfesztivál Nagykarácsony 2018

A nagykarácsonyi Mikulás Játszóházai egy olyan inspirációból kerül évről-évre megrendezésre, hogy a gyermekek felé prezentálni tudjuk az ajándékozás értelmét és a szeretet fontosságát.

Játszóházainkban mind megtalálhatóak a modern játékok és a kézműves, hagyományos elfoglaltságok is. A Mikulás idén is ellátogat Nagykarácsonyba, a Micimackó barátaival és zenekarával, mely vidám, zenés elfoglaltságot nyújt az ide érkező, játszani és szórakozni vágyó gyermekek számára.

Részletesen: Mikulásfalva Mikulásfesztivál Nagykarácsony 2018bekescsaba-mikulas-fesztival
XIX. Békéscsabai Mikulásfesztivál 2015

A Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ 1997 óta szervezi meg a rendezvényt. A programban elsősorban olyan elemek szerepelnek, amelyek a gyermek és szülő együttes aktív részvételét segítik, a közös saját élményen keresztül segítik a családokat kizökkenteni egy időre a hétköznapi monotonitásból, mintát kínálnak a további együttlétekre.

 

Részletesen: XIX. Békéscsabai Mikulásfesztivál 2015


Korábbi Mikulás programok,

Korábbi évek Mikulás programok, ajánlatok. Ezek is valószínűsíthetően megrendezésre kerülnek, de nem kaptunk tájékoztatást róla.


vac-mikulas-futas

20. Szent Miklós Napi Mikulás Futás 2016 Vác

2016. december 4-én, vasárnap a váci Főtéren rendezzük meg a 20. Mikulás Futást, ahol minden eddiginél több futammal várunk Téged, családodat, barátaidat, iskoládat, egyesületedet és kollégáidat:

A Mikulás futó időpontja: 2016. december 4., Vasárnap  9:00 óra

A Mikulás futás helyszíne: Pest megye, Vác, Fő tér

Részletesen: 20. Szent Miklós Napi Mikulás Futás 2016 Vác


siofok-mikulas-futasII. Mikulás Futás Siófokon 2016

Második alkalommal kerül megrendezésre Siófokon a Mikulásfutás. Ha egy jó hangulatú családi sporteseményen szeretnél részt venni december elején, akkor Siófokon a helyed!

A Mikulás futó időpontja: 2016. december 4., Vasárnap  11:00-13:00 óra

A Mikulás futás helyszíne: Somogy megye, Siófok, Fő tér

Részletesen: II. Mikulás Futás Siófokon 2016


szolnok-coop-mikulas-vonatX. Coop-Mikulás vonat Szolnok 2016

X. Coop-Mikulás vonat Szolnokon- A szolnoki Mikulás vonat idén sem marad el.

Idén is utazhatnak a kicsik a Coop-Mikulás vonattal Szolnok.

2016. december 5-6-án 15.00 és 19.00 között a Kossuth téren szállhatnak fel a gyerekek a szépen feldíszített vonatra, amely körbe viszi őket a már karácsonyi díszbe öltöztetett városban.

Részletesen: X. Coop-Mikulás vonat Szolnok 2016


 

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .