Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Mikulás programok 2015, 2015. december 6-i programok országosan

Mikulás programok 2015, 2015. december 6-i programok országosan

2015-ben is 2015. december 6-án van a Mikulás napja, ekkor és a hétvégén számos programot találhatunk Országosan. Sok Mikulás és Télapó programot találhatunk.

A 2015-ös Mikulás programok

budapest-boomerang-telapo-expresszBoomerang Télapó Expressz 2015

Ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak a gyermekek a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba a Boomerang jól ismert meseszereplői és manócskák kíséretében, hogy ott egy felejthetetlen mikulás és adventi ünnepen vegyenek részt.

Az Orient Csarnok színpadán az Iszkiri zenekar műsorával várjuk a Télapót, aki ünnepi díszben pompázó gőzmozdonnyal érkezik a csarnokba, hogy minden gyermeknek egy mikuláscsomaggal kedveskedjen. A csomagkiosztás után lehetőség lesz ingyenes fotót készíteni a Mikulással és Scooby-Dooval.

Részletesen: Boomerang Télapó Expressz 2015


nagykaracsony-mikulas-jatszohazai20. Mikulásfesztivál Nagykarácsony 2015

A nagykarácsonyi Mikulás Játszóházai egy olyan inspirációból kerül évről-évre megrendezésre, hogy a gyermekek felé prezentálni tudjuk az ajándékozás értelmét és a szeretet fontosságát.

Játszóházainkban mind megtalálhatóak a modern játékok és a kézműves, hagyományos elfoglaltságok is. A Mikulás idén is ellátogat Nagykarácsonyba, a Micimackó barátaival és zenekarával, mely vidám, zenés elfoglaltságot nyújt az ide érkező, játszani és szórakozni vágyó gyermekek számára.

Részletesen: 20. Mikulásfesztivál Nagykarácsony 2015


miskolc-mikulasvonat13. Diósgyőri Mikulásvonat® 2015

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a “Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2015-ben immáron 13. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2015. november 26. (csütörtök) és december 16. (szerda) között napi 4 vonattal összesen 84 alkalommal szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy exkluzív interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

Részletesen: 13. Diósgyőri Mikulásvonat® 2015


hortobagy-hnp-kisvasutZöld Mikulás 2015 Hortobágyi Kisvasút

Hortobágy-halastavi Kisvasút átalakul Mikulásvonattá. A gyerekek a Zöld Mikulás házáig úgy juthatnak el, ha a rájuk váró játékos feladatokat teljesítik. A jól megérdemelt munka gyümölcse a Zöld Mikulás Zöld csomagja.

Előzetes bejelentkezés szükséges!
Gyermekcsoportok részére november 23-tól december 13-ig, előzetes bejelentkezéssel megrendelhető a program!

Részles Mikulás program: Zöld Mikulás 2015


budapest-westend-mikulasWestend Mikulás program 2015

Ünnepi csoki kaland. Kóstolj bele!

Tudod, hogyan készül a szaloncukor? Mi megmutatjuk! Szüretelj kakaóbabot és juttasd el a csokigyárba! Természetesen a gyártás sem megy könnyen, a gyerekeknek több feladatot kell teljesíteniük. Ha mindez sikerült, Szaloncukor Mesterek lehetnek.

A játék állomásai és a program december 6-án és 7-én:

Részletesen a Mikulásról: Westend Mikulás program 2015


bekescsaba-mikulas-fesztivalXIX. Békéscsabai Mikulásfesztivál 2015

A Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ 1997 óta szervezi meg a rendezvényt. A programban elsősorban olyan elemek szerepelnek, amelyek a gyermek és szülő együttes aktív részvételét segítik, a közös saját élményen keresztül segítik a családokat kizökkenteni egy időre a hétköznapi monotonitásból, mintát kínálnak a további együttlétekre.

Részletesen: XIX. Békéscsabai Mikulásfesztivál 2015


alsoors-mikulas-futasIV. Mikulás Futás 2015 Alsóörs

Célban a Mikulás vár a többi meglepetés :-) !!! Ha nem jössz nem tudod,de ha eljössz meg tudod. Már 4. alkalommal rendezik meg Alsóörsön a Mikulás Futást.

Távok : Ovis futam 400 m, Iskolás futam 800 m ( alsó-felső tagozatos diák egyaránt ), Felnőtt kör 1500 m ( akár felső tagozatos diák is, ha a diák szeretné ), Mikulás kör 4700 m, Merse-park kör ( Mama-Papa séta )

Részletesen: IV. Mikulás Futás 2015 Alsóörs


felsotarkany-mikulasvonatMikulásvonat Felsőtárkányban 2015

Mikulás járat a Felsőtárkányi Erdei Vasúton
December 4-én 5-én és 6-án a Mikulás járatok indulnak a Stimecz-házhoz, ahol az utasok találkozhatnak a Mikulással.
A vonatok 10 órakor indulnak Felsőtárkányból.
A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Részletesen: Mikulásvonat Felsőtárkányban 2015


felsotarkany-mikulasvonatMikulás a Mátravasúton 2015

Mikulás a Mátravasúton
December 4-én 5-én és 6-án a Mikulás a Mátravasútra látogat.
A vonatok 10 és 12 órakor indulnak Gyöngyösről Mátrafüredre, ahol a Mikulás és a krampuszok várják az utasokat meleg teával.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Részletesen: Mikulás a Mátravasúton 2015


kismaros-renszarvas-expresszRénszarvas Expressz 2015

December 5-én (szombat) két alkalommal találkozhatunk a Mikulással. Egy délelőtti és egy kora délutáni járaton.
Utunk során találkozhatunk majd a mikulás segítőivel, az aranyos manócskáival és a kevésbé kedvelt, de szintén jószívű krampuszokkal.
Királyréten egy hosszabb tartózkodás alatt lehetőségük lesz a gyerekeknek elmondani a karácsonyi kívánságukat, miközben megkapják a mikulástól a kis ajándékcsomagjukat! Ezen felül több apró meglepetéssel várjuk a résztvevőket…

Részletesen: Rénszarvas Expressz 2015


 

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .