Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Mikulás programok 2018, 2018. december 6-i programok országosan

Mikulás programok 2018, 2018. december 6-i programok országosan

2018-ban is, mint minden évben 2018. december 6-án van a Mikulás napja, ekkor és a hétvégén számos programot találhatunk Országosan. Sok Mikulás és Télapó programot találhatunk. A Mikulás programok a közeli 2018. december 7-8-9. napokra tevődnek, de van a korábbi december 1-2 hétvégén is lehetőség.

Folyamatosan pontosítjuk az elérhető eseményeket, addig részben a 2015-ös, 2016-os, 2017-es programokat találhatják meg.

A 2018-as Mikulás programok

Mikulásvonat Felsőtárkányban 2018

Mikulás járat a Felsőtárkányi Erdei Vasúton
December 8-án és 9-én a Mikulás járatok indulnak a Stimecz-házhoz, ahol az utasok találkozhatnak a Mikulással.
A vonatok 10 órakor indulnak Felsőtárkányból.
A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Részletesen: Mikulásvonat Felsőtárkányban 2018


felsotarkany-mikulasvonatMikulás a Mátravasúton 2018

Mikulás a Mátravasúton
December 8-án és 9-én a Mikulás a Mátravasútra látogat.
A vonatok 10, 12 és 14 órakor indulnak Gyöngyösről Mátrafüredre, ahol a Mikulás és a krampuszok várják az utasokat meleg teával.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Részletesen: Mikulás a Mátravasúton 2018


Mikulás a Szalajka-völgybe 2018

A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút 2018. december 7-én és 8-án Mikulásvonatot indít a Szalajka-völgybe. A Gloriette-tisztáson meleg teával és szaloncukorral várja a gyerekeket és szüleiket mesebeli kunyhójába a Mikulás.

Krampuszokkal együtt utazhattok a kisvonaton egészen a Gloriette-tisztásig

Részletesen: Mikulás a Szalajka-völgybe 2018miskolc-mikulasvonat16. Diósgyőri Mikulásvonat® 2018

A idei évben 16. alkalommal zakatol a Mikulásvonat 2018. november 22 – december 16. között. Ismét sok meglepetéssel készül Nektek a társulat, az egyéni jegyértékesítés november 1-jén 0:01 perckor indul!

A “Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt-vel együttműködésben 2018-ban 16. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot, amely nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy közel 2 és fél órás, varázslatos kalandot a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.

Részletesen: 16. Diósgyőri Mikulásvonat® 2018


M2 Mikulás Expressz 2018

Minden évben csillogó gyerekszempárok, mosolygós arcocskák kíséretében gördül be az M2 Mikulás Expressz a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. Idén, december elején ismét megrendezésre kerül a már tradíciónak számító mikulás rendezvény Budapesten, a Tatai utca végén.

A rendezvény csupa izgalmakat tartogat a legkisebbeknek és legnagyobbaknak egyaránt: karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal utazhatnak, manócskák kísérik őket a mesés mikulás és adventi ceremónia helyszínére, a Vasúttörténeti Park Orient-csarnokába.Az Orient Csarnok színpadán Kovácsovics Fruzsina és zenekara várja a gyerekeket és persze a Nagyszakállút. A Mikulás csodás vasparipával érkezik a csarnokba, hogy minden gyermeknek egy-egy kedves szóval és egy minden jóval megtelt mikuláscsomaggal kedveskedjen. A csomagok kiosztása után lehetőség van közös fotózásra vele és főmanójával.

Részletesen: M2 Mikulás Expressz 2018


kismaros-renszarvas-expresszRénszarvas és Száncsengő Expressz 2018

2018. december 2-án és december 9-én (vasárnap) két alkalommal találkozhatunk a Mikulással a Rénszarvas Expresszen Kismaroson. Egy délelőtti és egy kora délutáni járaton.
2018. december 6-7-én pedig a Száncsengő Expressz szállítja az utasokat, napi 3 alkalommal találkozhatunk a Mikulással. Utunk során találkozhatunk majd a Mikulás segítőivel, az aranyos manócskáival és a kevésbé kedvelt, de szintén jószívű krampuszokkal. Királyréten egy hosszabb tartózkodás alatt lehetőségük lesz a gyerekeknek elmondani a karácsonyi kívánságukat, teázás és nassolás mellett!

Részletesen: Rénszarvas Expressz 2018


nagykaracsony-mikulas-jatszohazaiMikulásfalva Mikulásfesztivál Nagykarácsony 2018

A nagykarácsonyi Mikulás Játszóházai egy olyan inspirációból kerül évről-évre megrendezésre, hogy a gyermekek felé prezentálni tudjuk az ajándékozás értelmét és a szeretet fontosságát.

Játszóházainkban mind megtalálhatóak a modern játékok és a kézműves, hagyományos elfoglaltságok is. A Mikulás idén is ellátogat Nagykarácsonyba, a Micimackó barátaival és zenekarával, mely vidám, zenés elfoglaltságot nyújt az ide érkező, játszani és szórakozni vágyó gyermekek számára.

Részletesen: Mikulásfalva Mikulásfesztivál Nagykarácsony 2018


Zöld Mikulás 2018 Hortobágyi Kisvasút

Hortobágy-halastavi Kisvasút átalakul Mikulásvonattá. A gyerekek a Zöld Mikulás házáig úgy juthatnak el, ha a rájuk váró játékos feladatokat teljesítik. A jól megérdemelt munka gyümölcse a Zöld Mikulás Zöld csomagja.

Előzetes bejelentkezés szükséges!
Gyermekcsoportok részére november 26-tól december 9-ig, előzetes bejelentkezéssel megrendelhető a program!

Részles Mikulás program: Hortobágy, Zöld Mikulás 2018budapest-gyermekvasut-mikulasvonat

XXII. Mikulással a Gyermekvasúton 2018

Azok a gyerekek, akik rajta voltak a legelső Mikulásvonaton, mára bizonyosan a saját gyermekeikkel vesznek részt ezen a bájos családi programon. Idén 22 éve hogy a Mikulás és segítői együtt vonatoznak az utasokkal december első hétvégéjén Budapest legnépszerűbb gyermekprogramján a Gyermekvasúton.

2018. december 1-én és 2-án a Mikulás és segítői a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös éneklés, játékok és személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított mikuláscsomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

Részletesen: XXII. Mikulással a Gyermekvasúton 2018


alsoors-mikulas-futasVII. Mikulás Futás 2018 Alsóörs

Célban a Mikulás vár a többi meglepetés  !!! Ha nem jössz nem tudod,de ha eljössz meg tudod. Már 7. alkalommal rendezik meg Alsóörsön a Mikulás Futást.

Távok : Ovis futam 400 m, Iskolás futam 800 m ( alsó-felső tagozatos diák egyaránt ), Felnőtt kör 1500 m ( akár felső tagozatos diák is, ha a diák szeretné ), Mikulás kör 4700 m, Merse-park kör ( Mama-Papa séta )

Részletesen: VII. Mikulás Futás 2018 Alsóörs


bekescsaba-mikulas-fesztival
XIX. Békéscsabai Mikulásfesztivál 2015

A Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ 1997 óta szervezi meg a rendezvényt. A programban elsősorban olyan elemek szerepelnek, amelyek a gyermek és szülő együttes aktív részvételét segítik, a közös saját élményen keresztül segítik a családokat kizökkenteni egy időre a hétköznapi monotonitásból, mintát kínálnak a további együttlétekre.

Részletesen: XIX. Békéscsabai Mikulásfesztivál 2015vac-mikulas-futas

20. Szent Miklós Napi Mikulás Futás 2016 Vác

2016. december 4-én, vasárnap a váci Főtéren rendezzük meg a 20. Mikulás Futást, ahol minden eddiginél több futammal várunk Téged, családodat, barátaidat, iskoládat, egyesületedet és kollégáidat:

A Mikulás futó időpontja: 2016. december 4., Vasárnap  9:00 óra

A Mikulás futás helyszíne: Pest megye, Vác, Fő tér

Részletesen: 20. Szent Miklós Napi Mikulás Futás 2016 Vác


siofok-mikulas-futasII. Mikulás Futás Siófokon 2016

Második alkalommal kerül megrendezésre Siófokon a Mikulásfutás. Ha egy jó hangulatú családi sporteseményen szeretnél részt venni december elején, akkor Siófokon a helyed!

A Mikulás futó időpontja: 2016. december 4., Vasárnap  11:00-13:00 óra

A Mikulás futás helyszíne: Somogy megye, Siófok, Fő tér

Részletesen: II. Mikulás Futás Siófokon 2016


szolnok-coop-mikulas-vonatX. Coop-Mikulás vonat Szolnok 2016

X. Coop-Mikulás vonat Szolnokon- A szolnoki Mikulás vonat idén sem marad el.

Idén is utazhatnak a kicsik a Coop-Mikulás vonattal Szolnok.

2016. december 5-6-án 15.00 és 19.00 között a Kossuth téren szállhatnak fel a gyerekek a szépen feldíszített vonatra, amely körbe viszi őket a már karácsonyi díszbe öltöztetett városban.

Részletesen: X. Coop-Mikulás vonat Szolnok 2016


kaszo-mikulas-vonatMikulásjárat Kaszó 2016

A KASZÓ Zrt. által üzemeltetett Kaszói Állami Erdei Vasút Mikulásjáratra hívja gyerkőcöket és kísérőiket! A gyerekeket meglepetés várja!

Indulás: Kaszó, 14 órakor

A Mikulásjárat helyszíne: Somogy megye, Kaszó, Kaszópuszta 1., Baláta-tó, GPS: E: 17°13’27,75″; N: 46°19’14,83″

Részletesen: Mikulásjárat Kaszó 2016


 

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .