Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Gasztronómiai fesztiválok

Gasztronómiai fesztiválok Magyarországon, milyenek vannak?

Nagyon sok gasztronómiai fesztivál van Magyarországon, Különös népszerűségnek örvendenek a sörfesztiválok, a borfesztiválok, és a pálinkafesztiválok. De az italok mellett az folyatosan az étellel kapcsolatos fesztiválok is kialakultak és népszerűek lettek. A gasztronomiai fesztiválok általában egy vagy több esemény, hagyomány, ital, étel, gyümölcs, zöldség vagy valamilyen állat köré szerveződik. Természetesen általában kapcsolódik a helyi termékekhez az adott fesztivál. Jelen oldal igyekszik az oldalunkon való keresést és tájékozódást segíteni.

Itallal kapcsolatos gasztronómiai fesztiválok

A gasztromiai fesztiválok egyik típusa az oldalunkon is a valamilyen ital fogyasztása köré szervezett rendezvény.

Borfesztivál

Magyaroszágon több borrégió, borvidék található, emellett sok település szervez szüreti fesztivált.


Sörfesztivál

Az országban népszerű a sör fogyasztása, így ehhez kapcsolódóan is sok különböző sőrfesztivált rendeznek, általában kiegészítve színes színpadi programokkal.

 


 

Ételekkel kapcsolatos gasztronómiai fesztiválok

A leginkább jellemzű gasztronómia típus választás, ha valamilyen élelmiszer, zöldség, gyömölcs köré szerveznek gasztronómiai rendezvényt.

Tökfesztivál

A tökös ételek, a tökből készíthető különböző eszközök, díszek, illetve a tök számos felhasználási lehetősége közismert fesztiválokat eredményezett.

 


Kolbászfesztiválok

Az egyik magyarosnak tekinthető ételünk a kolbász. Talán nincs is olyan, aki valamilyen formában nem ismeri. Így a kolbász és a disznó feldolgozás köré sok gasztornómiai fesztivál épült.

 


 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.