Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Vince napi programok 2020

Vince napi programok 2020

Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince nap időjárásából és a metszett „Vince vesszők” állapotából következtettek a várható szüret gazdagságára. Egyik pincéből a másikba járva áldomásoznak, kóstolják egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérik, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetnek a jó termés elősegítésére.

A Vince napi programok 2020 programok

„Ha csorog a Vince, tele a pince”

Szent Vincét a szőlészek védőszentjének tartják, kultusza a XI. században terjedt el térségünkben. A borhoz való kötődését nevének hangzásából eredeztetik: Vincent – vinum (jelentése: bor).

A Vince-napi szokások közül az egyik legelterjedtebb az úgynevezett „vince vessző”, amelynek állapotából megjósolható az őszi termés minősége. A néphagyomány szerint január 22-én vesszőket kell metszeni a szőlőből, majd vízbe állítva várni, hogy kihajtson. A szőlővesszőkön található rügyek mennyiségéből lehet következtetni arra, hogy bőséges lesz-e a termés.

 

Pincéről Pincére Variációk Vincére 2020

Vince nap Villányban 2020. Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett “Vince vesszők” állapotából jósolják a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve.

A Vince nap időpontja: 2020. január 18.

Részletesen: a 2020-as Pincéről Pincére Variációk Vincére programok


Vince-napi Borünnep 2020 Mád

Vince Napi Borünnep 2020. 2020. január 18-án ismét Vince napi borünnepet tartanak Mádon szakmai előadásokkal, borkóstolóval és izgalmas kísérő rendezvényekkel. Immár hatodik alkalommal invitáljuk Önöket Vince napi eseményünkre!

A borünnep időpontja: 2020. január 18., szombat, 9:30–22:30

Részletesen: Vince-napi Borünnep 2020 Mád


Vince-napi Borünnep 2020 Balatonfüred

Vince Napi Borünnep 2020. 2020. január 17-18-án ismét Vince napi borünnepet tartanak Balatonfüreden szakmai előadásokkal, borkóstolóval és izgalmas kísérő rendezvényekkel.

Borvacsorák, vezetett borkóstolók, Vince-vessző szentelés, zenés műsorszámok, helyi és régiós borászatok kiváló boraival.

A borünnep időpontja: 2020. január 17-19.

 

Részletesen: Vince-napi Borünnep 2020 BalatonfüredVince-napi Pincejárás 2020 Pannonhalma

Vince Napi Pincejárás 2020. Ha január vége, akkor Vince-nap, ha Vince-nap, akkor nyitott pincék és Vince-napi pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken. „Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince”–tartja a közmondás.

Ahogy a gyakorlott pincejárók már megszokhatták, péntek (január 17.) a ráhangolódás napja, szombaton (január 18.) borvidéki buszjárat is közlekedik, megkönnyítve a pincészetekhez, történő eljutást, majd vasárnap (január 19.) a levezető nap…

Részletesen: Vince-napi Pincejárás 2020 Pannonhalma


A palkonyai Vince Pince-túra

Örömmel várunk minden érdeklődőt a legendás palkonyai Nyitott Vince Pince túránkra. Egész napos programunkban bőséges reggelivel kezdjük a napot, majd 6 pincében kóstolunk 2 féle bort, közben túrázunk a Palkonyai Szőlőhegyre is. Sötétedéskor pedig finom estebéddel várunk benneteket az egyik palkonyai bisztróban.

Új időpontban január 25-én várjuk a túrázni, borozni vágyókat!

Részletesen: Palkonyai Nyitott Vince Pince túra 2020

 


Vince-napi Nyitott Pincék 2020 Baj

Fedezd fel a Neszmélyi Borvidéket, látogass el Bajra! A Baji Boros Pincék újra megnyitják kapuikat a látogatók előtt. Télen egészen különleges arcát mutatja a Szőlőhegy, jól esik sétát tenni a pihenő természetben és meg-megállni egy finom falatra vagy nedűre.

A felfedezés játékkal is párosul! Minden pincénél pecsétet szerezhetnek a látogatók és a legszorgalmasabb borkedvelőket, akik mind a hat pincét bejárták ajándékkal jutalmazzuk!

2020. január 17. 16:00-20:00 és január 18. 14:00-20:00

Részletesen: Vince-napi Nyitott Pincék 2020 BajVince napi parasztreggeli és borkóstoló 2020

„Ha fénylik Vince, megtelik a pince. Ha csepeg, csurog, kevés lesz borod.”

Szeretettel várunk 01.25-én 10 órára a Csetvei Pincébe, hogy „vincevesszőből” és az aznapi időjárásból jósoljuk meg közösen az idei szüret gazdagságát és közben fogyasszunk el egy finom reggelit.

Pálinkás jó reggelt után:

3 tételes Csetvei borkóstoló, pincelátogatással

Részletesen: Vince napi parasztreggeli és borkóstoló 2020

 

 

Amennyiben Ön is tud olyan Vince-napi programot ajánlani, amely még nincs fent a weboldalunkon, kérjük, küldje el nekünk a programot. Köszönjük.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.