Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

13. Diósgyőri Mikulásvonat® 2015

13. Diósgyőri Mikulásvonat® 2015

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2015-ben immáron 13. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2015. november 26. (csütörtök) és december 16. (szerda) között napi 4 vonattal összesen 84 alkalommal szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy exkluzív interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

A Mikulásvonat® időpontjai: 2015. november 26 – december 16.

A Mikulásvonat® helyszíne: Borsod megye, Miskolc, Diósgyőr, Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomás

A 13. Diósgyőri Mikulásvonat® 2015 programja

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2015-ben immáron 13. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2015. november 26. (csütörtök) és december 16. (szerda) között napi 4 vonattal összesen 84 alkalommal szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy exkluzív interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

Iskolai és óvodai csoportoknak (20 fő felett) jegyértékesítés 2015. október 12-től. Egyéni utasoknak jegyértékesítés online 2015. november 01-től (00:01-től), a Miskolc, Dorottya úti jegyirodában 2015. november 02-tól.

A Diósgyőri Mikulásvonat® nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített és fűtött, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a „Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív szabadtéri mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.

Az egy órás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra. A program elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt. A feldíszített Mikulásvonat® nappali és esti járatai, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosítanak. A program időtartama utazással együtt kb. 2 óra 15 perc.

Az első Mikulás…

Szent Miklós, (december 6.) a kisázsiai Myra szent püspöke, a keleti egyház máig legtiszteltebb szentje.

A legenda szerint egy éjjel három szegény lány ablakába három zacskó aranyat tett, hogy megszabadítsa őket a szegénységtől, és tisztességesen férjhez mehessenek. A történet szerint Miklós az ablakba tett ajándékával megmentette a lányok becsületét. Innen ered az a szokás, hogy a gyerekek szépen kitisztított cipőjüket az ablakba állítják ajándék reményében.

Stájerországban Szent Miklós ünnepének előestéjén a Mikulás- már igen régóta – ajándékot tesz az ablakba tett cipőkbe – persze csak a jó gyermekekébe. Másutt személyesen tér be a házakba, megajándékozni őket. A Mikulás-nap szokásai a polgárság megjelenésével alakultak ki, s nagy valószínűséggel Ausztriából kerültek hozzánk.

Információ a Mikulásvonatról

Mikulásvonat üzemelési időszaka: 2015. november 26 – december 16.
Vonatok indulási időpontjai minden nap: 9:00; 11:30; 14:00; 16:30

Program időtartama, vonatúttal együtt: kb. 2 óra 15 perc

Utazás ideje: kb 30-35 perc Miskolc, Dorottya út – Lillafüred útvonalon oda és vissza is

Szabadtéri program időtartama (vonat érkezésétől a visszaindulásig): kb. 70 perc

Mikulásvonat indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV Miskolc, Dorottya úti végállomása

Egyéni jegyértékesítés
Az egyéni jegyértékesítést 2015. november 1-jén, 0:01 perckor kezdjük online. Személyesen pedig november 2-tól lehet jegyet vásárolni a kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásán (LÁEV Végállomás, Miskolc, Dorottya út 1.)

A Mikulásvonat®-on való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében történhet. A Mikulásvonat® 2015. november 26 – december 16 között mindennap napi 4 alkalommal közlekedik. A vonatok indulási időpontjai: 9:00, 11:30, 14:00, 16:30 órakor.

A programon való részvétel előre megváltott helyjegy ellenében történhet, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített és fűtött kisvonaton a Miskolc – Lillafüred – Miskolc útvonalon, valamint ezen kívül az egyórás szabadtéri mesejátékon való részvételt.
Minden jegy egy meghatározott időpontra és helyre szól, ezért cserélni, más időpontban és helyen felhasználni nincs lehetőség
A részvételi díj: Br. 2.000 Ft/fő (ülő- és álló helyekre is) gyermekek és felnőttek részére egyaránt
Állójegyet kizárólag a nagy kocsikba (54 férőhelyes), korlátozott számban és csak felnőttek részére áll módunkban kiállítani.
2 éven aluliak számára a részvétel ingyenes (a vonaton ölben utazva), mikuláscsomagot azonban igény szerint az ő részükre is meg kell vásárolni
Mikuláscsomag ára: Br. 800 Ft/db. A csomagokat a szabadtéri Mesejáték közben, a Mikulástól kapják meg a kicsik.
Mikuláscsomag átvételére jogosító jegyet csak elővételben és kizárólag részvételi jegy mellé tudunk kiállítani

A Mikulásvonat® on-line jegyértékesítési rendszerében lehetősége van 1-1 hely lefoglalására egyszerre 9 főig. 9 fő feletti igény esetén csak több részletben lehet megtenni a foglalást, vagy pedig keressék kollégáinkat elérhetőségeinken. Az előzetes foglalások csak 7 napig érvényesek, addig személyesen készpénzben vagy átutalással kell kifizetni a jegyeket, ellenkező esetben kollégáink törölhetik a foglalást.

A foglalások érvényességi ideje a lejárati idő napján (vagy zárva tartás esetén a következő nyitvatartási napon) a Jegyiroda zárási időpontja.

Figyelem! Kérjük fokozottan ügyeljenek arra, hogy a foglalás során megadott adataik, különös tekintettel az e-mail címre, valódiak és pontosak legyenek!

Az adatlap kitöltését követően a megadott e-mail címre a rendszerünk visszaigazolást küld, illetve ezen keresztül értesítjük a foglalásával kapcsolatos egyéb tudnivalókról, határidőkről, törlésről. A foglalási határidő lejártát követő törlés esetén elmaradt figyelmeztetésre hivatkozva reklamációt sajnos nem áll módunkban elfogadni!

Amennyiben az e-mailek kiküldését követően nem kapunk hibaüzenetet, a leveleket kézbesítettnek tekintjük. Kérjük, amennyiben a foglalás befejezését követően nem kapja meg 15 percen belül a megadott e-mail címre a visszaigazolásunkat, jelezze felénk a problémát az info@mikulasvonat.hu címen.

 

A bejegyzés alapja: http://www.mikulasvonat.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .