Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

17. Diósgyőri Mikulásvonat® 2019

17. Diósgyőri Mikulásvonat® 2019

Diósgyőri Mikulásvonat® 2019 – A idei évben 17. alkalommal zakatol a Mikulásvonat 2019. november 21 – december 15. között. Ismét sok meglepetéssel készül Nektek a társulat, az egyéni jegyértékesítés november 1-jén 0:01 perckor indul!

A Diósgyőri Mikulásvonat ® időpontjai: 2019. november 21 – december 15.

A Mikulásvonat® helyszíne: Borsod megye, Miskolc, Diósgyőr, Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomás

A 17. Diósgyőri Mikulásvonat® 2019 programja

A program időpontja és a bejegyzés a korábbi évek alapján készült, program még később lesz, amint megkapjuk, pontosítjuk.

A “Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt-vel együttműködésben 2019-ben 17. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot, amely nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy közel 2 és fél órás, varázslatos kalandot a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.

Az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút (LÁEV) kívül-belül feldíszített és fűtött, este kivilágított vonatain minden kocsiban krampuszok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi kalandokra. Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy 75 perces interaktív szabadtéri mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. A program 2-10 éves gyermekek számára nyújt játszva tanulással felejthetetlen élményt.

A mikulásvonat programja

A szabadtéri mesejáték programja úgy épül fel, hogy a Mesebirodalom lakóinak rövid színpadi műsorát követően először előcsalogatjuk a Mikulást, majd ezt követően a gyermekek összesen 4 helyszínen, egyenként 12 perces, a személyes közreműködésüket, ügyességüket is igénylő interaktív mesejáték keretében találkoznak (50-60 fős csoportokban) a Mesebirodalom lakóival.

Az idei évben a gyerekek ellátogathatnak Kifalvára, hogy segíthetnek Max-nak, és Cindy Lou-nak visszaszerezni az ellopott ajándékokat a Grincs-től. Megismerhetik hogyan is fognak halat télvíz idején az igazán profik – a nagy Ho-Ho-Horgász és a Főkukac ünnepi halszerzésének történetébe csöppenhetnek bele a kicsik és nagyok, illetve sok régi jó baráttal találkozhatnak, és közösen ünnepelhetnek majd a gyerekek Aranyhaj és Flynn Rider esküvőjén. Természetesen a Mikulás bácsi is várja őket díszes házikójában, hogy megajándékozhasson minden gyermeket, aki meglátogatta őt a Mesebirodalomban.

Mikulásvonat üzemelési időszaka: 2019. november 21 – december 15.

Vonatok indulási időpontjai minden nap: 9:00; 11:35; 14:10; 16:45

Program időtartama, vonatúttal együtt: kb. 2 óra 20 perc

Utazás ideje: kb 30-35 perc Miskolc, Dorottya út – Lillafüred útvonalon oda és vissza is

Szabadtéri program időtartama (vonat érkezésétől a visszaindulásig): kb. 75 perc

Mikulásvonat indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV Miskolc, Dorottya úti végállomása

Utazás módja: 4 db 54 férőhelyes, 1 db 30 fős, 1 db 14 fős kívül-belül feldíszített, kivilágított, zárt, fűtött vagonból álló erdei kisvasúton

A Diósgyőri Mikulásvonat ® 2019 program eső és hóesés esetében is változatlanul meg van tartva!

Jegypénztár 2019. november 5 – november 22:

 • hétfőtől – péntekig: 13:00 – 18:00
 • szombaton: 8:30 – 13:00
 • vasárnap: ZÁRVA

Elérhetőség:

 • E-mail: info@mikulasvonat.hu
 • 2019. november 5-től a Jegyiroda nyitvatartási idejében – általános információk a programról: +36-20/347-40-90, +36-30/603-70-21
 • 2019. október 16-tól, hétköznapokon 9:00 – 15:00 között – kizárólag csoportos jegyértékesítéssel kapcsolatos információk: +36-20/396-93-49

Az első Mikulás…

Szent Miklós, (december 6.) a kisázsiai Myra szent püspöke, a keleti egyház máig legtiszteltebb szentje.

A legenda szerint egy éjjel három szegény lány ablakába három zacskó aranyat tett, hogy megszabadítsa őket a szegénységtől, és tisztességesen férjhez mehessenek. A történet szerint Miklós az ablakba tett ajándékával megmentette a lányok becsületét. Innen ered az a szokás, hogy a gyerekek szépen kitisztított cipőjüket az ablakba állítják ajándék reményében.

Stájerországban Szent Miklós ünnepének előestéjén a Mikulás- már igen régóta – ajándékot tesz az ablakba tett cipőkbe – persze csak a jó gyermekekébe. Másutt személyesen tér be a házakba, megajándékozni őket. A Mikulás-nap szokásai a polgárság megjelenésével alakultak ki, s nagy valószínűséggel Ausztriából kerültek hozzánk.

Információ a Diósgyőri Mikulásvonat-ról
Diósgyőri Mikulásvonat ® jegy 2018:
Vonat indulása Jegy ára** Mikuláscsomag** Megjegyzés
2018. november 23* – december 16 között, minden HÉTKÖZNAP délelőtt 9:00 és 11:35-kor induló vonatunkra  1900 Ft/fő 900 Ft/db Egyéni és csoportos foglalás esetén egyaránt
2018. november 22 – december 16 között, minden HÉTKÖZNAP 14:10-kor induló vonatunkra  2100 Ft/fő 900 Ft/db Egyéni és csoportos foglalás esetén egyaránt
2018. november 22 – december 16 között, minden HÉTKÖZNAP 16:45-kor, és az összes HÉTVÉGÉN induló vonatunkra  2600 Ft/fő 900 Ft/db Csoportos kedvezmény nem igényelhető

*2018. november 22-én az első vonat indulása 14:10

**A feltüntetett árak Forintban értendőek, és tartalmazzák az ÁFÁ-t, melynek mértéke 27%.

Az ár 1 főre vonatkozik, a jegyet gyermeknek és felnőttnek egyaránt meg kell váltani. 0-2 év közötti gyermek utazása ingyenes, amennyiben ölben utazik a vonaton, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a mikuláscsomag jegyet (igény szerint) a részére is szükséges megváltani. Tekintettel arra, hogy a jegy elsősorban a programon való részvételre jogosít, aminek a vonaton történő utazás egy eszköze, így az állójegy ára is megegyezik az ülőjegy árával! Kérem amennyiben állójegyet foglalt, ennek áráról se feledkezzen meg utaláskor.

A mikuláscsomag jegy elővételben, az utazás megkezdéséig váltható a Jegyirodában. Csak érvényes csomagjegy ellenében jogosult a Diósgyőri Mikulásvonat során mikuláscsomag átvételére. Nem kötelező megváltani, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a mikuláscsomag osztás a program szerves része. Csak érvényes vonatjegy mellé vásárolható mikuláscsomag jegy.

A mikuláscsomagok édességet tartalmaznak. Speciális étrendet követő gyermek részvétele esetén lehetőség van saját csomag átadására, de ezt kérjük mindenképpen jelezzék előzetesen a Jegyiroda munkatársainak.

Csoportos kedvezmény

Óvodai, iskolai és alapítványi csoportok részére, kizárólag hétköznapokon a 9:00, 11:35, 14:10-kor induló vonatokra érvényes. Minden 10. fizető utas után 1 db tiszteletjegyet biztosítunk, amely a vonaton történő utazásra, illetve a Diósgyőri Mikulásvonat való részvételre jogosít (mikuláscsomag átvételére azonban nem), ezen felül előfoglalási kedvezményt biztosítunk 2018. október 15-től. Csoportos kedvezmény nem igényelhető a hétköznapokon 16:45-kor induló, továbbá valamennyi hétvégi vonatainkra. A nem kedvezményes vonatokra kizárólag 2018. november 19-től, a még szabad helyek függvényében tudunk foglalásokat rögzíteni. November 19. előtt a jegyiroda munkatársai technikai okokból nem tudnak csoportos utazási igényt rögzíteni a fent említett időpontokra.

Fizetési határidő

A foglaláskor visszaigazolt fizetési határidő lejártát követő 3. munkanapon a rendszer automatikusan törli a ki nem fizetett jegyeket!

 • Átutalás: a 2018. november 1 – november 15. között megtett foglalások kiegyenlítésére 7 nap áll rendelkezésre. Kérem vegyék figyelembe, hogy az utalás feldolgozása nem automatikus, a nagy érdeklődésre való tekintettel átfutási ideje maximum 2 munkanap, melyről visszaigazoló e-mailt küldünk. A 2018. november 19 – december 16. között megtett foglalások kiegyenlítésére 4 nap áll rendelkezésre DE legkésőbb az utazási időpont előtt 2 nappal. A foglalás azonosítóját minden esetben fel kell tüntetni a közlemény rovatban! Amennyiben kevesebb idő áll rendelkezésére, online foglalás esetén a bankkártyás fizetést választva azonnal kiegyenlítheti a végösszeget.
 • Készpénz: a 2018. november 1 – november 15. között megtett foglalások kiegyenlítésére 7 nap áll rendelkezésre a Miskolc, Dorottya utcai Jegyiroda nyitvatartási idejében. A Jegyirodában lehetőség van bankkártyás és készpénzes kifizetésre is. A 2018. november 19 – december 16. között megtett foglalások kiegyenlítésére 4 nap áll rendelkezésre DE legkésőbb az utazási időpont előtt 2 nappal. Amennyiben kevesebb idő áll rendelkezésére, online foglalás esetén a bankkártyás fizetést választva azonnal kiegyenlítheti a végösszeget.
 Lemondási feltételek:

Az Általános Szerződési Feltételek (link) 5.2-es pontja szerint lemondás esetén, a Vevő a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. §. (1) l) bekezdése alapján az elállási jogát illetve felmondási jogát nem gyakorolhatja, mivel a Rendezvényre szóló belépőjegy egy adott időpontra (pl. 2018. december 5-én a 16:45-kor induló járatra) szól.

Alapítványunk az elmúlt években és a jövőben is arra törekszik, hogy lehetőségeihez képest a törvényileg szabott kereteknél méltányosabb feltételekkel segítse azon Utasainkat, akik önhibájukon kívüli okból kénytelenek az utazást lemondani.

Az ÁSZF-nél kedvezőbb feltételekkel az alábbiak szerint tudjuk a kényszerű lemondásokat és a cseréket kezelni:

 1. Amennyiben a Jegyiroda újra tudja értékesíteni a lemondott / cserélni kívánt jegyet, abban az esetben a részvételi jegy árának és a mikuláscsomag árának a 100 %-át visszatérítjük az Utas részére
 2. Amennyiben a Jegyiroda nem tudja újra értékesíteni a lemondott / cserélni kívánt jegyet:
  1. Betegség esetén, orvosi igazolás bemutatása (szkennelve elegendő) ellenében a fel nem használt részvételi jegy árának 50%-át, a mikuláscsomag árának a 100%-át tudjuk visszatéríteni
  2. Betegség esetén, kórházi igazolás bemutatása (szkennelve elegendő) ellenében a fel nem használt részvételi jegy árának 100%-át, a mikuláscsomag árának a 100%-át tudjuk visszatéríteni
 3. Egyéb esetekben a Jegyiroda vezetője és az Alapítvány kuratóriuma jogosult bármely mértékű visszatérítésről dönteni.
 4. Mikuláscsomag jegy árának visszatérítésére csak abban az esetben van lehetőség, ha a korábban már átvett jegyet visszajuttatja a Jegyiroda részére.
 5. A rendezvény elmaradása esetén az összes előre vásárolt jegy árát visszatérítjük.

 

 

Diósgyőri Mikulásvonat® 2019 - krampuszok

 

A bejegyzés alapja: http://www.mikulasvonat.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .