Foglalható időpontok:
2014. január 16-17. (Vince napi disznótor)
2014. február 6-7. …vagy igény esetén előzetes egyeztetés szerinti időpontban.
Létszám: minimum 20 fő, maximum 40 fő
A program ára 18.700 Ft/ fő/ 2 nap, amely az info@borut.hu e-mailcímen megrendelhető január 14-ig!
A feltüntetett ár nem tartalmazza az ideutazás, szállás két éjszakára + IFA, valamint a Borbárokban fogyasztott borok és kiegészítő ételek költségét.
Palkonyán, a Villányi borvidék gyöngyszemének számító falunkban, télen is meleg vendégszeretettel várjuk disznóvágásra és pincejárásra, annak hagyományos idején!
Az itt élő családi vállalkozók összefogásának köszönhetően két napig ne tegyen mást, csak élvezze vidéki életünk legjobb pillanatait, látogasson el műemlék pincéinkbe, tanulja ki a disznóvágás fogásait, kóstolja meg kiváló borainkat, ételeinket, túrázzon, szánkózzon, pihenjen, és feltétlenül hozza magával jókedvét és barátait!
Célunk, hogy megismertessük Önnel a „hely szellemét”, hogy főzzünk az itteni alapanyagokból, s a nagyszülőktől ellesett fortélyokkal és frissen készített finomságokkal, jóféle villányi borokkal kényeztessük a hozzánk látogató ínyenceket.
18,00-21.00 Palkonyai Pincejárás
Találkozás és ajándék kóstolópohár osztás a Mokos Családi Pincészetnél, majd a Hárságyi-, Haraszti- és Zsirai Pincék meglátogatása a műemlék pincesoron. A villányi borok mellé Villányi Falatok disznóságokra hangolva.
Mokos Pincészet (Hegyalja u. 1)
Hárságyi Pince (Pincesor 24)
Haraszti Pince (Pincesor 35)
Zsirai Pincészet (Pincesor 20)
21.00 Vacsora : Fecskeház-PalKonyha (Fő u. 76)
Palkonyai pincepörkölt bográcsban és házi sütemény a Nora-Portáról a vendégfogadó udvarán, vagy létszámtól függően a hangulatos Faluházban. Borbár.
9.00-15.00 Disznóvágás
Fecskeház-PalKonyha (Fő u. 76):
A sertés feldolgozása közben szúrópálinka, hideg füstölt áru, lángos, kenegetősök, egy pohár bor, forralt bor, csipegetni valók.
Ebéd is toros a javából: Palkonyai pájsli leves, hurka, kolbász, mustár, torma, savanyúság, friss kenyér.
Egész nap Borbár: borokkal, pálinkával, kávéval. Extra hagymás vér, sült máj, grill tarja és még más finomságok rendelhetőek.
15-19.00 Téli szieszta mediterrán módra a szálláshelyen, vagy kirándulás, vagy téli vigasságok szabadon.
19.00 Vacsora
Mokos Pincészet (Hegyalja u. 1):
Mokos Pince
Tradicionális menü: Orja leves, majd sültek rusztikus hagymás tört burgonyával, toros káposzta az asztalon tálakban. Fánk palkonyai szilvalekvárral.
A vacsora után „Diszkó-tor” a pinceszínház termében, házibuli hangulat, Dj és Borbár.
Jelentkezés:
Villány-Siklósi Borút
– Pataki Kinga +36 20 380 33 88;
– Zentai Judit +36 30 247 24 10;
info@borut.hu
Dorozsmai Kirakodó vásár 2024. október 13. Dorozsmának évszázados joga a vásártartás. Mindez a Vásár téren,…
Dabasi vásár Országos Állat és Kirakodóvásár 2024. október 13. A dabasi vásár várja a vásárlókat…
Kiskunmajsa Országos Kirakodóvásár 2024. november 9. Majsai vásár, Kiskunmajsán továbbra is negyedévenként rendeznek országos állat-…
Nagykőrösi vásár 2024. október 27. Nagykőrös, Dömötör napi állat és kirakodó vásár. Nagykőrös 1759-ben kapott…
Pécs régiségvásár 2024. október 30. Pécsi Vásár országos szinten nyilvántartott esemény, amelyet minden hónap első…
Jászapáti kézműves kirakodó vásár 2024. október 20. Jászapáti városában a Jászapáti kézműves Kirakodó Vásár minden…