A Petyek egy különleges fonyódi halászlé. Az alapja egy lecsós alap, mint elkészült, erre tesszük a halszeleteket és nagyon kis lével készítjük el.
(1 főre számítva)
60 dkg hal
1 kisfej vöröshagyma
másfél paprika
½ paradicsom
1 lapos evőkanál őrölt pirospaprika
az egész leveshez 1 fej fokhagyma
só
zsiradék
Először a lecsós alapot készítjük el. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és együtt pároljuk tovább, pont úgy mint egy lecsót. Amikor az alapanyagok egy kicsit összeértek, csak akkor tesszük rá a halszeleteket és a darabokra vágott fokhagymát. Mivel ezt a halászlét rövid lével készítjük, csak annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi. Az őrölt pirospaprikát akkor keverjük bele, amikor az alapanyagok félig megfőttek.
A bejegyzés alapja: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/fonyodi-petyek-%28halaszle%29/
Veszprém lengyel piac, régiségvásár 2024 április Veszprémben Veszprém megyében, lengyel piacot, régiségvásárt tart minden hónapban…
Szent György-napi Kihajtási Ünnep 2024 Szent György - napi Kihajtási Ünnep és Kézműves Vásár –…
Hortobágy 2024 vásárnaptár A HORTOBÁGYI-DÉLIBÁB Nonprofit Kft. országos és helyi vásárt rendez Hortobágy Község Önkormányzatával…
Miskolci Termelői Nap 2024. április 21. Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolcon a termelői…
Győr régiségvásár 2024. április 21. Márciustól egészen decemberig, minden hónap harmadik vasárnapján kereshetik fel az…
Tokaj országos állat- és kirakodóvásár 2024. április 21. A tokaj kirakodóvásár időpontja: 2024. április 21.,…