80 dkg vaddisznó lapocka
5-5 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
10 szem boróka
1 ek. pritamin (paprikapüré)
2 dkg só
6 dl Tihanyi kékfrankos
1 fej lilahagyma
4 ek. olaj
kevés narancshéj
2 ek. paradicsompüré
kakukkfű, őrölt bors, kevés fokhagyma, só
A húst, a tisztított zöldségeket és a hagymát apró kockákra vágjuk, a narancs héját lereszeljük.
A forró olajon megpirítjuk, majd zsírjára pirítjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymás sóval, apróra vágott borókabogyóval, reszelt narancshéjjal, paradicsompürével és pritaminnal fűszerezzük, hozzáöntjük a vörösbort és fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint tésztakörettel tálaljuk.
A recept alapja: http://facanoshotel.vadex.hu/hu/gasztronomia/receptek/6-tihanyi-vaddiszno-ragu
Veszprém lengyel piac, régiségvásár 2024 április Veszprémben Veszprém megyében, lengyel piacot, régiségvásárt tart minden hónapban…
Szent György-napi Kihajtási Ünnep 2024 Szent György - napi Kihajtási Ünnep és Kézműves Vásár –…
Hortobágy 2024 vásárnaptár A HORTOBÁGYI-DÉLIBÁB Nonprofit Kft. országos és helyi vásárt rendez Hortobágy Község Önkormányzatával…
Miskolci Termelői Nap 2024. április 21. Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolcon a termelői…
Győr régiségvásár 2024. április 21. Márciustól egészen decemberig, minden hónap harmadik vasárnapján kereshetik fel az…
Tokaj országos állat- és kirakodóvásár 2024. április 21. A tokaj kirakodóvásár időpontja: 2024. április 21.,…