IX. Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny 2017
A Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny a nagyapáinktól tanult disznótoros hagyományok, gasztronómiai élmények újraélése. A rendezvény piacán helyi készítésű kolbász, tepertő, füstölt hús kapható. A vendéglátás hagyományos disznótoros ételekkel (hagymás vér, cigánka, pecsenye) várja a gasztronómiai élményekre vágyókat.
A disznótor időpontja: 2017. november 25. (szombat) 09:30 – 21:00
A disznótor helyszíne: Békés megye, Gyomaendrőd, Varga Lajos Sportcsarnok , 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1.
A IX. Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny 2017 programja
09:30 – A rendezvényt megnyitja Toldi Balázs Gyomaendrőd Város Polgármestere
10:00 – Fási Gyula zenés műsora
11:00 – Látványos hagyományőrző disznóvágás KÓSTOLÓVAL
12:00 – Körösmenti Táncegyüttes műsora
13:00 – Suttyomba Zenekar népzenei koncertje
14:00 – Gyányi Réka és barátai koncert
16:00 – Eredményhirdetés
17:00 – Disztnotoros tombolasorsolás
19:00 – Dupla Kávé & Köteles Cindy
20:00 – Retro Disco
Hájas, tepertős sütemények versenye!
Hagyományos disznótoros ételek kóstolása, hájas és tepertős sütemények vásárlása támogatójegyért.
Tombola: 500 Ft
Nyeremények: a helyszínen feldolgozott disznóból készített értékes csomagok.
Kirakodóvásár!
Gyerekeknek egész napos (10:00 – 16:00-ig) ingyenes ugrálóvár, trambulin, kézműves játszóház!
Zsűri:
Békés Megyei Culinary Team tagjai
Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!
Pálinka minősítés:
A disznótoros hagyományaihoz híven idén is lesz pálinkaminősítés. Nevezni 2dl. szilva vagy egyéb gyümölcsből készült pálinkával lehet.
Mindkét kategóriában arany, ezüst, bronz fokozatot lehet elérni, a bírálati szempontok között a tisztaság, a szín, az illat és az íz is fontos szerepet játszik.
Az arany minősítést elért pálinkák közül az 1., 2. és 3. helyezett díjazásban részesül.
Nevezés:
A pálinkákat 2dl-es átlátszó üvegben kérjük leadni a helyszínen, 2017. november 25-én szombaton 8 -11 óráig.
Nevezési díj: 500Ft
Eredményhirdetés: délután 16.00
Hájas és tepertős sütemények versenye
A disznóvágások elmaradhatatlan étele a hájból és tepertőből készült sütemények. E kétféle alapanyag felhasználásával otthon elkészített édes és sós süteményeket a helyszínen lehet zsűriztetni.
Értékelés: Sós és édes kategóriában az 1. 2. és 3. helyezett díjazásban részesül
Nevezés:
Minimum 15 darab süteményt kell a zsűrinek bírálatra leadni. A sütemények leadása a regisztrációnál a készítő személy nevének
megjelölésével és a recept leadásával történik. Kizárólag házi készítésű süteményeket fogadunk el!
Nevezési díj nincs.
Újdonság: Süteményvásár – Hájas és tepertős sütemények árusításának lehetősége támogatójegyért!
Jelentkezés, információ: +36 (20) 994-5525
Nevezni: 2017. november 25-én szombaton 8 – 12 óráig lehet a helyszínen.
Eredményhirdetés: délután 16.00
Az esemény részletesen
Helyszín: Varga Lajos Sportcsarnok
Cím: 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1.
Telefon: +36 (66) 386851
E-mail: gyomaendrod@tourinform.hu
A bejegyzés alapja: https://www.gyomaendrod.com