Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

II. Mangalica Fesztivál Szeged 2013 november 8-10

II. Mangalica Fesztivál Szeged

A fesztivál időpontja: 2013 november 8-10

A fesztivál helyszíne: Szeged, Széchenyi tér

A belépés ingyenes

Részletes ismertető a Mangalica Fesztiválról.

Szeged város vezetése örömmel fogadja és támogatja a rendezvény megvalósulását 2013-ban is, a város fő sétálóutcájának (Kárász utca) kiszélesedésében lévő Széchenyi téren, a legforgalmasabb szegedi rendezvényhelyszínen.

A város központjában lévő, kifejezetten forgalmas tér kiváló helyszín a Karácsonyi vásárok és advent beköszönte előtt, egy újabb sikeres rendezvény megtartására, összekötve a Márton-nappal, és a közelgő adventi időszakkal. A Szegedi rendezvényünk egyben az őszi rendezvényszezon záró és a téli rendezvények nyitó fesztiválja, amikor mindenki újra feltöltheti a kamráit a karácsony előtti időszakban.

A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 1-1 család és egy koca malacokkal.

A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.

2011-től a fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is.

A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak.

Mindenkit szeretettel várunk!

 

A bejegyzés alapja: http://www.mangalicafesztival.hu/

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.