Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

II. Rippl-Rónai Fesztivál 2015

II. Rippl-Rónai Fesztivál 2015

Kaposvár nagy rendezvényei közül legnagyobb figyelemmel és támogatással rendezi meg világhírű festőinek és képzőművészeinek emlékére a Rippl-Rónai Fesztivált, a Festők Városa Hangulatfesztivál jogutódját.

A fesztivál időpontja: 2015. május 28-31

A fesztivál helyszíne: Somogy megye, Kaposvár

A II. Rippl-Rónai Fesztivál 2015 ismertetése, programja

Sokan feltehetik a kérdést, hogy a Németországban és Franciaországban is sikeres, világhírű festő miért talál vissza szülővárosába, miért választja lakhelyéül, s műterméül a Róma-villát. Erre mi, kaposváriak tudjuk a választ. Kaposvár ugyanis egy inspiratív város, s ezt a miliőt sehol máshol nem találta meg, csak Róma-hegyi otthonában.

Kulturális örökségünk hatalmas. Hiszen Rippl-Rónai Józsefen kívül Vaszary János és Galimberti Sándor is Kaposvárról indult. Így büszkén mondhatjuk, hogy városunk három festőóriást is adott a világnak.


Ez viszont minket, kaposváriakat kötelez. Kötelez arra, hogy ápoljuk kulturális örökségünket. Ezért is indítottuk útjára a Rippl-Rónai Fesztivált. 2011-ben ünnepeltük Rippl-Rónai születésének 150. évfordulóját. Az ebből az alkalomból nyílt életmű kiállítást 13 ezren látták, az ország minden pontjáról érkeztek hozzánk látogatók. A Budapest és Kaposvár között közlekedő új intercity vonat is Rippl nevét viseli. A festő otthonának, a Róma-villának visszaadtuk a régi fényét, látogatóközpontot építettünk, s Rippl-Rónai első neves iparművészeti alkotása, az Andrássy-ebédlő is megtekinthető itt.
Kaposvár május végén, Rippl-Rónai születésének időpontjában nyüzsgő, élettel teli festő negyeddé, kulturális kavalkáddá alakul. A művészet mindenki számára elérhető lesz az utcán, a kiállítótereken, a koncerteken, a múzeumokban. Kicsi és nagy egyaránt belekóstolhat ebbe a színekkel teli városba, Rippl-Rónai József által kedvelt hangulatba. Jöjjön el!

Válassza Kaposvárt, válassza a Rippl-Rónai Fesztivált!

 

A bejegyzés alapja: http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2014/04/10/i-rippl-ronai-fesztival_10937.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.