Fesztivál

III. Debrecziner Gourmet Fesztivál 2018

III. Debrecziner Gourmet Fesztivál 2018

Szeretettel hívunk benneteket a 3. Debrecziner Gourmet Fesztiválra, amelyet Magyarország egyik legszebb fesztiválhelyszínén, a Nagyerdő hűs fái között, a Békás-tó partján június 15-17. között rendezünk meg! Kóstoljátok végig a vidéki éttermek és cukrászműhelyek csak erre az alkalomra megálmodott kínálatát egy bódító, lazulós nyári séta keretében!

A gourmet fesztivál időpontja: 2018. június 15-17.

A gourmet fesztivál helyszíne: Hajdú-Bihar megye, Debrecen, Békás tó

A III. Debrecziner Gourmet Fesztivál 2018 programja, ismertetése

2018. június 15.
16:30 Kapunyitás
16:30 – 18:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
18:00 – 18:30 Pezsegj velünk! A Törley Pezsgőmanufaktúra bemutatója
18:30 – 19:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
19:00 – 19:30 Made in Italy!
Exkluzív, fiataloknak szóló nyári kollekcióját bemutatja a Fórum Debrecen
19:30 – 20:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
20:00 – 20:30 Békás-tavi Élményműhely: Fast Food és ami mögötte van!
Manapság divat szidni a kiterjedt gyorsbüfé hálózatokat, az úgynevezett fast food éttermeket és ételeket.
Pedig az is látható, hogy sokszor a fiatalok kedvelt találkozó helyét kritizáljuk. Hol húzódik a határ a rossz és a jó gyorséttermek között, mikortól gondolhatunk az igényes alapanyagból, kulturált körülmények között, tápláló falatokat kínáló gyors étkezésre? Van-e innen tovább lépés, vagy a fiatalságnak az itt kapható ételek jelentik majd a gasztronómia csúcsát?
20:30 – 23:00 No limit! Disco, jazz, pop, R&B, latin DJ. Németitől
2018. június 16.
11:30 Kapunyitás
11:30 – 13:15 Jó ebédhez szól a „nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből
13:15 – 13:30 Bernáth József, a Séf és Pataky Péter, az Ízes Élet séfjének a nap házigazda-műsorvezetőinek köszöntője
13:30 – 14:00 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
14:00 – 14:45 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon a Stílusos Vidéki Éttermiség vezetői.
Tedd fel a kérdéseidet és választ kapsz Ruprecht László kreatív séftől, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnökétől, Pauli Zoltán gasztronómiai tanácsadótól, a Stílusos Vidéki Éttermiség titkárától és Dudás Szilárd, az Anyukám mondta tulajdonosától, a SVÉT elnökségi tagjától.
14:45 – 15:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
15:00 – 15:45 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Dudás Szabolcs séf
Azt ma már mindenki tudja, hogy a 6300 fős Encsen sütik az ország egyik legjobb pizzáját. De mi a titka? Dudás Szabolcs séf interaktív bemutatója és kóstoltatója.
15:45 – 16:15 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
16:15 – 17:15 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Pataky Péter séf
Grillezni mindenki tud, vagy mégsem? A kamado grillek Távol-Keletről származnak, és évszázadok óta használatosak, de Amerikában és Európában csak az utóbbi évtizedekben fedezték fel. Kiváló eszköz slow food ételek készítéshez, mert rendkívül jól tartja a hőt, és a kerámia anyag jótékonyan járul hozzá a tökéletes íz kialakításához. Pataky Péter séf interaktív bemutatója és kóstoltatója.
17:15 – 17:30 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
17:30 – 18:00 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Dr. Fiáth Attila.
A Budapesti Corvinus Egyetem professzora, nemzetközi borakadémikus, Master of Wine jelölt. Legjobban tanulni és tanítani szeret, igazi hivatása ez. 2014-ben az év oktatójává választották. Ő maga is örök diák, aki megjárta a „felsőpolcokat”: tanult Cambridge-ben, a Harvardon és jelenleg az Institute of Masters of Wine hallgatója. Húsz éve szerette meg a borokat, és azóta kóstol rendszeresen és rendszertelenül évi több ezer bort a világ minden részéről.
A kedvenc bora: a Champagne!
18:00 – 18:30 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
18:30 – 19:30 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Tatai Robi és Szendrei Bence séfek.
Interaktív bemutató és kóstoltató Tatai Robival, a TV2 tehetségkutatójának győztesével és Szendrei Bencével, a verseny döntősével.
19:30- 20:00 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
20:00 – 20:30 Made in Italy.
Exkluzív, nyári kollekcióját bemutatja a Fórum Debrecen
20:30 – 01:00 Sodró lendület, stílusok kavalkádja, igazi klub hangulat. Táncolj akár egy pohár borral a kezedben. DJ Németi live mix!
2018. június 17.
11:30 Kapunyitás
11:30 – 13:15 Jó ebédhez szól a „nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből
13:15 – 13:30 Bernáth József, a Séf és Pataky Péter, az Ízes Élet séfjének a nap házigazda-műsorvezetőinek köszöntője
13:30 – 14:15 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon a Zip’s sörfőzőmestere.
Utazás a saválló lemeztől a sörhabig! Interaktív bemutató és kóstoltató.
14:15 – 14:30 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
14:30 – 15:30 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon a Bernát József a SÉF. Főzőshow és kóstoltató.
Bernáth József séf, több külföldi Michelin-csillagos étteremben is dolgozott és a Konyhafőnök zsűrijéből lett ismert. Bernáth József azonban nem csak a tévéműsornak köszönheti, hogy a magyar családok közkedvelt séfje lett. Hitvallásával is könnyű azonosulni, amely szerint főzni azért jó, mert minden nap tanulhatunk valami újat bárhol, bárkitől – így azt sosem lehet megunni… Több könyvében – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – eszerint népszerűsíti a főzést és szeretteti meg velünk a szezonális alapanyagokat.
15:30 – 16:00 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
16:30 – 17:00 Békás-tavi Élményműhely
17:00 – 19:00 Sodró lendület, stílusok kavalkádja, igazi klub hangulat. Táncolj akár egy pohár borral a kezedben. DJ Németi live mix!
ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ

A Debrecziner Gourmet Fesztiválra a megszokott módon, előzetesen tudsz regisztrálni. Lényege, hogy fel tudjunk készülni az érkezésetekre és optimális körülményt biztosítsunk a gördülékeny kiszolgáláshoz. Ráadásul a regisztrációd értékét teljes egészében lefogyaszthatod.

Lehetőséged van 1 napos, 3 napos, illetve exkluzív, VIP regisztrációt váltani. Az előzetes regisztrációd kizárólag online módon, 2018. június 14. 23:59-ig teheted meg.

Regisztrált vendégeink között értékes nyereményeket sorsolunk ki a rendezvényt követően!

BELÉPŐJEGY

Ha mégis lemaradtál, ne aggódj! A helyszínen még tudsz belépőjegyet váltani, ami a rendezvény látogatására jogosít, ám nem tartalmazza a kuponokat és a kóstoló poharat.

GYERMEKEK

A gyerekek 12 éves kor alatt ingyenesen látogathatják a rendezvényt!

2018 a Családok Éve, ezért külön odafigyelünk a kicsikre és nagyokra egyaránt, hogy a család összes tagjára tartalmas időtöltés várjon ezen a hétvégén.

PROGRAM ÉS KIÁLLÍTÓK

Bernáth József , a SÉF és Pataky Péter séf az Ízes Élet séfje. Senkinek sem kell bemutatni a gasztrovilág két ikonikus arcát, akik idén a 3. Debrecziner Gourmet Fesztiválon házigazda-műsorvezetőjeként kalauzolnak minket abban a csodálatos és izgalmas világban, amit ma magyar gasztronómiának hívunk. Debrecen városa támogatásával 2016 óta évről-évre sikerült megrendezni a vidék ízeit autentikus módon bemutató programsorozatot.

Most először három napon keresztül, június 15-17-ig kóstolhatsz-lazulhatsz velünk a Nagyerdőben, a Békás-tó partján, amelyet sokan Magyarország egyik legszebb fesztivál helyszínének tartanak. Néhány név ízelítőként a kiállítók közül:

ÉTTERMEK

Anyukám Mondta Étterem
Almavirág Étterem
Butiq
dűlő
Hedonist Restaurant
IKON Restaurant Debrecen
Kérész Kikötő és Étterem-„Ahol Az Élmény Rád Talál
Kis Padlizsán
Maszek
Mirage étterem és kávézó
PalKonyha, Pauli Zoltán vezetésével
Tatai Robi a TV2 gasztro műsorának tavalyi győztese és Szendrei Bence a műsor döntőse, valamint a LiChi TV műsorvezetője.
Vendégünk lesz Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyik alapítója és elnöke.

STREET-FOOD

Broil King
Debreczeniző (Tetétlen)
Hanna Kincse
Keszegsütő Debrecen
Langalló (Debrecen)
Meating Nyíregyháza
Nárcisz Birtok
Wok to Box
HELLO BBQ & Coffee

ITALOK

Bortársaság
Caffé Mauro
Derecskei Gyümölcsös
DiVino Debrecen
Magyar Talléros Pálinka
Törley Pezsgőmanufaktúra
zip’s brewhouse
Szentkirályi Ásványvíz

WORKSHOPOK

Komoróczki Anna (Bortársaság) – My summer wine!
Anna Komoróczki – My summer wine! (in English)
A név kötelez! Utazás a Törley Excellence és Nyerspezsgők világában.
Komoróczki Anna: A kandúr és az egresbokor – a Sauvignon Blanc
Anna Komoróczki: The cat and the gooseberry bush: Sauvignon Blanc (in English)
Whiskey-s hordóban sör? Igen, ez a zip’s Angel’s Ser!
Dr. Fiáth Attila: Személyes kedvencek

Kövessétek a Debrecziner Gourmet oldalunkat, hogy időben értesüljetek a fesztivál további éttermeiről és séfjeiről, érdekes és különleges eseményeiről!

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/1751250251632892/ , https://www.debreczinergourmet.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Napok 4T

Recent Posts

Szeged Dorozsmai Kirakodóvásár 2024. október 13.

Dorozsmai Kirakodó vásár 2024. október 13. Dorozsmának évszázados joga a vásártartás. Mindez a Vásár téren,…

10 hónap ago

Dabas Országos Állat és Kirakodóvásár 2024. október 13.

Dabasi vásár Országos Állat és Kirakodóvásár 2024. október 13. A dabasi vásár várja a vásárlókat…

11 hónap ago

Kiskunmajsa Országos Kirakodóvásár 2024. november 9.

Kiskunmajsa Országos Kirakodóvásár 2024. november 9. Majsai vásár, Kiskunmajsán továbbra is negyedévenként rendeznek országos állat-…

11 hónap ago

Nagykőrösi vásár 2024. október 27.

Nagykőrösi vásár 2024. október 27. Nagykőrös, Dömötör napi állat és kirakodó vásár. Nagykőrös 1759-ben kapott…

11 hónap ago

Pécs régiségvásár 2024. október 30.

Pécs régiségvásár 2024. október 30. Pécsi Vásár országos szinten nyilvántartott esemény, amelyet minden hónap első…

11 hónap ago

Jászapáti kézműves kirakodó vásár 2024. október 20.

Jászapáti kézműves kirakodó vásár 2024. október 20. Jászapáti városában a Jászapáti kézműves Kirakodó Vásár minden…

11 hónap ago