Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XII. Győri Bornapok 2019

XII. Győri Bornapok 2019

Győri Bornapok, más néven a Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál néven ismert borfesztivál Győrben a Széchenyi téren. Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a borfesztivált 2015-ben.

A bornapok időpontja: 2019. augusztus 22-25.

A bornapok helyszíne: Győr-Moson-Sopron megye, Győr, Széchenyi tér, Dunakapu tér

A XII. Győri Bornapok 2019 programja

Bor és gasztronómia bizony kéz a kézben jár és nincs ez másképp Győrben sem, a Győri Bornapok nívós fesztiváli világában. A legjobb térségi borok és a legfinomabb ételek már önmagukban is komoly csáberővel bírnak, de ha mindez még fantasztikus program kavalkáddal is párosul akkor kétségtelen, a Négy Évszak Fesztivál nyári záróeseményén,  a Győri Bornapokon a helyünk!

2019. augusztus 22. csütörtök

16:00 Borkóstoló, gasztronómia
17:30 Borlovagrendek felvonulása a Guča Partyzans kíséretével – Helyszín: Dunakapu tér
18:00 A XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál megnyitója – Beszédet mond: Borkai Zsolt polgármester
18:05–19:00 Guča Partyzans a borutcákon
19:15 FIVELIVE ACAPELLA
21:15 Éliás Gyula Jr. és Zenekara koncertje – Helyszín: Széchenyi tér
18:00 „Swing Manouche magyar zenei ízzel fűszerezve” – a Canarro együttes koncertje
19:30 Why Not
21:30 E.T. Project

2019. AUGUSZTUS 23. PÉNTEK

10:00 „Fesztivál Bora” választás – Helyszín: The Ivory Room

16:00 Borkóstoló, gasztronómia – Helyszín: Dunakapu tér
17:00 Intermezzo Latin Club

19:00 „Város bora” és „Fesztivál bora” verseny díjátadója

Helyszín: Dunakapu tér

19:00 Crazy Little Queen Tribute Band
21:00 Stereo Swing

22:00 DJ – Helyszín: Széchenyi tér

17:00 Rocket Rollers

19:00 Zolbert
21:00 Dániel Balázs Boogie-Woogie Trió feat. The Easy Babies

2019. AUGUSZTUS 24. SZOMBAT

16:00 Borkóstoló, gasztronómia

16:30 Borlovagrendi felvonulás a Rába Fúvószenekar és a Pázmándfalui Mazsorettek részvételével – (Útvonal: Megyeház tér – Baross út – Kazinczy utca – Széchenyi tér)

17:00 Vivat Bacchus
18:30 Peter Andorai & The Graceband

20:00 Nyárzáró koncert – Helyszín: Széchenyi tér

17:00 Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepsége a Loyolai Szent Ignác bencés templomban

17:00 Duo Vivo

18:30 Earth, Wind and Fire Tribute Band
20:00 Nyárzáró koncert

2019. AUGUSZTUS 25. VASÁRNAP

15:00 Borkóstoló, gasztronómia – Helyszín: Dunakapu tér

17:00 Jász Andris és barátai

18:45 Veréb Tamás Live

20:30 Blues B.R. Others együttes – Helyszín: Széchenyi tér

17:00 Szabó Leslie Band

19:00 Györfi Anna és Kéméndi Tamás duó
20:30 Solati

DONGA JÁTÉKPARK

A Győri Bornapokon szombaton és vasárnap 15–20 óráig lehet kipróbálni a különleges, hordókból készült játékokat.

Helyszín: Széchenyi tér

A győri bornapok bemutatása

Fesztiválkártya

A Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztiválon az elmúlt évekhez hasonlóan a borászoknál és a pálinkáriumokban a hivatalos fizetőeszköz idén is a Fesztiválkártya (ára 100 Ft/db). A fesztiválon több feltöltőpont segíti a gyors ügyintézést, melyek a Széchenyi tér és a Dunakapu tér különböző pontjain találhatók. A vendéglátóipari szolgáltatóknál azonban kizárólag készpénzzel lehet fizetni. A fesztivál nyitvatartási ideje alatt bármikor visszaváltható a kártya egyenlege készpénzre. A megmaradt egyenleg a fesztivál utolsó napján éjfélig váltható vissza a feltöltőpontoknál. Kérjük, a kártyára fokozottan figyeljenek, mert elvesztése esetén nem tudjuk a rajta lévő összeget visszatéríteni!

Isten és a bor dicsérete EURÓPAI BORLOVAGOK A FESZTIVÁLON

Az Európai Borlovagrend Pro Urbe díjas Győri Legációja nem tétlenkedett a 2018-as Borfesztivál óta. Továbbra is a legaktívabb és a legtöbb jótékonysági célt megvalósító civil szerveződések egyike az országosan is nagy tiszteletnek örvendő társaság. A Kantharosz jótékonysági borárverés, a Fröccsfesztiválon való aktív munka után az egyik legjelentősebb borlovagi jelenlét a Győri Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztiválon tapasztalható. 
Ez az esemény már 12. alkalommal szórakoztatja a győri polgárokat és a városba látogatókat, ad számukra értelmes időtöltést, szép borokat a pohárba a baráti beszélgetésekhez.

A győri legáció tagjai a borlovagrendi atlaszban lefektetett alapelveknek megfelelően támogatják, segítik a szűkebb és a tágabb közösségben élő rászorulókat. Komoly szerepet vállaltak a 2019-ben átadott győri Keresztút létrehozásában. A turisztikai szempontból is izgalmas, jelentős szakrális alkotásokból álló Keresztút jó példája lehet a borlovagi munkának.

Ha a fesztiválon feltűnnek az Európai Borlovagok, méltóságteljes látványos felvonulásukkal, esetleg egy kóstolópultnál, nyugodtan szólítsák meg őket, örömmel mesélnek a borról, a jótékonyságról és arról, ami a kettőt összeköti, az érző emberről. Győr az a város, ahol az ilyen találkozások, az ilyen fesztiválok számosak.

Kedves Fesztiválozó! Kedves Borkóstoló! Tarts velünk! Ha találkozunk, koccintsunk egymással, és ha teheted, vidd el hírét jelmondatunknak, vagy ha úgy látod jónak, tanuld meg, és amikor csendül két pohár, mondd ki te is velünk együtt Isten és a bor dicséretét:IN HONOREM DEI, ET IN HONOREM VINI.

Győri Bornapok a Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivált. Pár napra a Széchenyi térre és a Dunakapu térre több mint 60 borászat költözik ki, megteremtve ezzel a fesztivál kellemes atmoszféráját. Az esemény azonban nem csak a borok és ízek világába kalauzolja el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális programokban is, a két téren felváltva.

A borászoknál és a pálinkáriumokban a hivatalos fizetőeszköz a Fesztiválkártya (100 forint/db), ám a vendéglátóipari szolgáltatóknál kizárólag készpénzzel lehet fizetni. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A bejegyzés alapja: http://hirek.gyor.hu/cikk/gyori_bornapok_es_fergeteges_nyarzaro.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .