Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VII. Örkény Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai vásár 2018

VII. Örkény Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai vásár 2018

A magyar gasztronómia a kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Konyhakultúránk több mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye, amely hazánk jó természeti adottságain, valamint az évszázados tradicionális állattartás, növénytermesztés és a manufakturális élelmiszer-előállítás örökségén alapul.

A fesztivál időpontja: 2018. november 16-18.

A fesztivál helyszíne: Pest megye, Örkény, városközpont, a város főutcái, bevezető útjai piaccsarnok

A VII. Örkény Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai vásár 2018 programja

A programok még pontosítás alatt, a már beharangozott fellépők:

  • Hooligans
  • Szabó Balázs Bandája
  • Bikini
  • Emelet Projekt
Magyaros ételek

A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Konyhakultúránk több mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye, amely Magyarország jó természeti adottságain, valamint az évszázados tradicionális állattartás, növénytermesztés és a manufakturális élelmiszer-előállítás örökségén alapul.

Korcsolyapálya

Immár hagyománnyá vált, hogy a Forraltbor fesztivál ideje alatt ingyenes korcsolyapálya nyílik a piac mögötti területen. Annak sem kell lemondania erről, akinek nincs hozzá felszerelése, hisz a helyszínen korcsolyát is adunk a sportolni vágyóknak.

Kézműves termékek

A modern plázák árutömegéből kiszakadva egy kicsit visszarepülhetünk egy régi hangulatú vásári kavalkádba, ahol az árusok dallamosan csalogatják a mézeskalács és törökméz portékáikhoz a tömött bukszájú alkudozni kívánó népeket. Ha egy kellemes hangulatú program után vágyik, csodás környezetben, és szívesen kutat szép holmik után, feltétlenül látogasson el a Forraltbor Fesztiválra, ahol több ezer kézműves termék közül válogathat.

Forralt bor

Megválasztjuk a fesztivál legjobb forraltborát. A Fesztivál három napján egy egyedi Forraltbor Fesztiválos bögrével még hangulatosabbá tehetjük a hátvégét. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és környékbeli gazdák vására kíséri. Számtalan hagyományos, helyi jellegű gasztronómiai különlegesség vásárlására és kóstolására nyílik lehetőség.

 

Örkény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében szeretettel köszöntök minden kedves érdeklődőt a 2018. évi Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár honlapján.

Örkény Város Önkormányzata úgy döntött, hogy idén ötödik alkalommal szervezi meg ezt az eseményt, mely 2018. november 16-18. között kerül megrendezésre Örkény város központjában a fő utak mentén valamint, a piaccsarnok területén.

Amennyiben Ön még nem járt nálunk kérem, engedje meg, hogy pár szóban bemutassam városunkat. Örkény 4966 lakosú város Pest megyében, a megye déli részén a dabasi kistérségben helyezkedik el. A város a dabasi kistérség déli részének, az örkényi mikrotérségének központja. Vonzását meghatározza, hogy 3 km-re mellette halad el az M5-ös autópálya (örkényi lehajtóval), keresztülhalad rajta az 5. sz. főút és az Albertirsa–Kunszentmiklós közötti négyszámjelű út. A 2018. évi Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár 3 napja alatta számos program között válogathat a közönség, mind sztárfellépők, mind helyi és környékbeli hagyományőrző csoportok részvételével.

Idén is várja a kilátogatókat a borutca ahol a kilátogató megismerkedhet a különlegesebbnél, különlegesebb borokkal, forralt borokkal. A piaccsarnok területe a gasztronómia kedvelőinek nyújt széles kínálatot a magyarországi kézműves élelmiszerekből, továbbá várják a fesztivál látogatókat kézműves kiállítók, árusok a kézműves vásár keretében.

Bízom abban, hogy e honlap hozzájárul ahhoz, hogy Ön, kedves érdeklődő teljes körű tájékoztatást kapjon a rendezvényről, és bízom abban, hogy november végén személyesen is találkozhatunk a fesztivál alatt.

Barangoljon hát továbbra is kedvére az oldalon és kívánom, hogy e látogatás kellemes és hasznos perceket szerezzen önnek.

A bejegyzés alapja: http://forraltborfesztival.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Fesztiválok, rendezvények ajánlója: VII. Örkény Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai vásár 2018

Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.