Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál 2019

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál 2019

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál 2019. Szeptember utolsó hétvégéjén a Fő téren és a belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában a boré és a jazz zenéé a főszerep.

A Szentendrei Jazz- és Borfesztivál időpontja: 2019. szeptember 27-29..

A Szentendrei Jazz- és Borfesztivál helyszíne: Pest megye, Szentendre, Duna kozó, Fő tér, belváros sétálóutca, a Dumtsa Jenő utca

A Szentendrei Jazz- és Borfesztivál 2019 programja

Szeptember utolsó hétvégéjén a Fő téren és a belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában a boré és a jazz zenéé a főszerep. A rendezvény emellett számos kulturális programmal, két színpadon koncertekkel és tematikus sétákkal nyújt teljes feltöltődést vendégei számára. Így mutatkozik be Szentendre a maga kisvárosias, mediterrán jellegével, és a szőlő- és bortermeléssel kapcsolatos történelmi hagyományaival.

2019. szeptember 27. péntek
PÓDIUMSZÍNPAD (Dumtsa Jenő u.22. előtti utcarész)

16:30 Oti Voice & Bass – Szentendrei Jazz és Bor Fesztivál – Oti Voice & Bass
19:00 Antal Gábor Trio

NAGYSZÍNPAD (Fő tér)

18:00 Lilo Upright
20:00 Canarro

A formáció a mamouche swing stílus hiteles képviselője. A Django Reinhardt által ismertté tett stílus, azaz a gipsy jazz, Budapest múltszázadi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, a jazz zenei szabadságával.

19:00 JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS – Városi Vendégház (Fő tér 12.)
Ezen az estén kalapács alá kerül Bihon Győző és töb¬bek közös alkotása a Variációk zenére c. festmény, amely a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon, a Zweiber-udvarban készült. A befolyt bevétel teljes összegével a Szentendrei Szent Erzsébet Karitász Közösséget támogatjuk.

2019. szeptember 28. szombat

NAGYSZÍNPAD (Fő tér)
12:30 Perpetuum –
15:00 @Sillage De Piaf
17:30 Zolbert
20:00 Stereo Swing official
A zenekar elektronikus alapú swing zenét játszik, lüktető, táncolható, „Nagy Gatsby” stílusban. A zenekar énekesnője, a Fonogram-díjas Szűcs Gabi. A zenekar a legjobb hazai jazz-zenészekből verbuválódott.

PÓDIUMSZÍNPAD (Dumtsa Jenő u.22. előtt)
13:00 Chet’s Mood Trio
15:00 Acustic Umbrella
17:00 Kriszta Pocsai ésSchneider Zoltán duo
19:00 Frundi

2019. szeptember 29. vasárnap
NAGYSZÍNPAD

12:30 Haraszti Ádám Projekt
14:30 A Gáspár Károly Trió a Szentendrei Jazz- és Bornapokon
17:00 Dunakanyar Jazz Quartet
19:00 Swing à la Django
A hungarian django swing stílust megalkotó innovatív együttes zenéjében a francia manouche swing világa, magyar autentikus zene, a tangó és a jazz műfaja ötvöződik. A zene-kar Szentendrén Horányi Juli énekesnővel lép színpadra.

PÓDIUMSZÍNPAD

13:00 DUŠKA – Kazai Ági & Štefan Uhriňák

15.00 Jolis Carmen
16:00 Wonderland-band
18:00 Csillag Júlia Trió

 

SOMLÓI BORUDVAR

Barcsay-udvar, Dumtsa Jenő utca 10.
Házigazdák: Tzortzoglou Teodóra és Tzortzoglou Zoé
A borudvar nyitvatartása:
vasárnap 12:00–23:00
Az udvar nyitvatartási idejében a Finom romantika című fotókiállítás látható Turi Boglárka, Boggerphoto alkotásaiból.
A programokra előzetes regisztráció és további információ: www.naszejszakakbora.hu
15:00 Borházasság-kötés
17:00 Irodalmi pódium – Nagy László a Somló szülötte
Nagy László verseinek énekes és prózai előadására invitáljuk a fesztiválozókat: mondják el, olvassák fel vagy énekeljék el egy-egy kedvenc Nagy László ver¬süket! Minden verselőt vendégül látunk egy pohár somlóira!

ÉDENI ÉDESSÉGEK

Édeni Édességek Boltja Szentendre Dumtsa Jenő utca 9.
Merengő Édeni Hármas Egyszerre kóstolható az egri St. Andrea csúcsborászat sokízű, telt és tartalmas zászlóshajó „Merengő” bora, a bonbonhoz használt csodás Peru Alto fekete csokoládé és a gyulai Cadeau csokoládémanufaktúra kész krémes Merengő bonbonja. Merengő Édeni Hármas
Merengő Dumtsa9 Pihenőudvar A hely, ahol jazz szól és nyugalom van, ahol csokizhatsz-borozhatsz, senki nem köszön rád 🙂 A fesztivál idején nyitva.
Fajtaborokhoz ajánlott kézműves csokoládék nagy kínálata.

Az alábbi éttermek a rendezvény ideje alatt borra hangolt menüvel várják a kedves vendégeket: Bistro St.André | Christine Café Dalmát | Szamár Bisztró | Hajósinas | Kedves Kávézó | Kereskedőház Étterem és Kávézó | Korona Étterem | Pótkulcs

Pohárhasználat a rendezvény ideje alatt: A borok kósto¬lására csak a helyszínen vásárolt, a szervezők által bizto¬sított, a rendezvény logójával ellátott üvegpohárral van lehetőség. A látogatók a Szentendrei Jazz- és Bornapok kóstolópoharát a borászatoknál vásárolhatják meg 1000 Ft-os áron. A kóstolópoharakat nem váltjuk vissza!

 

A Szentendrei Lakástárlat egyedülálló zenés performansszal vár minden bor- és a művészetkedvelő fesztivállátogatót:
A Barcsay-udvar „amfiteátrumában” kiállított életnagyságú szobrok által ihletett táncelőadás megálmodója Zambrzycki Ádám táncművész és Dóró Zsolt festőművész, zeneszerző, aki most élőben játszik.
Az előadás előtt a 4 kiállító szobrásszal
• Csikszentmihályi Róbert-Kossuth díjas,
• Farkas Ádám-Kossuth díjas,
• Szabó Menyhért és
• Szabó Tamás-Munkácsy díjas
beszélgetünk.
Belépő: 1.500 Ft/fő, mely a welcome drinket – egy pohár somlói bort – is tartalmazza
A programot Szentendre Város Önkormányzata, valamint Szép Heléna pince Somlószőlős támogatja.

A Szentendrei Jazz- és Bornapok többek között attól borfesztivál, hogy az ország minden borrégiójából érkező pincészetek borait kóstolhatod , kipróbálhatod a helyi éttermek borkóstolóit, boros menüit, vagy akár borházasságot is köthetsz nászéjszakák borai kortyolgatása közben…
-Attól jazzfesztivál, hogy számtalan, csodásabbnál csodásabb jazzmuzsikát hallgathatsz több színpadon, miközben a finom borokat kóstolgatod, vagy éppen sétálgatsz a pincészetek között…
-És nemcsak attól szentendrei, mert ebben a városban rendezzük meg, hanem attól is, hogy a gasztronómiai és zenei élmények mellett bemutatjuk Szentendre művészeti életét is számtalan városismereti, képzőművészeti, irodalmi programmal.
Várunk téged is szeptember utolsó hétvégéjén: 27-29-ig!

Az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendrei Jazz- és Bornapok szeptember 27. és 29-e között várja a látogatókat Szentendrére. A varázslatos történelmi belváros sétálóutcáján és a Fő téren nemcsak az ország minden borrégiójából érkező neves hazai pincészetek és pálinkafőzdék várják az érdeklődőket, hanem borszakmai és kulturális programok is: borvacsorák, borkostolók, gasztrovásár, Borkaszinó, Fröccsmozi, és hogy a sörkedvelők se maradjanak szomjan: „Mondvacsinált utca” kézműves sörökkel.

A mediterrán kisváros szőlő- és bortermelési hagyományait a „Borról-borra, korról-korra” – borkóstolással egybekötött városismereti séta során ismerheti meg az érdeklődő. Akinek még mindez nem elég, fokozhatja a kulináris élményeit, és „belekóstolhat Szentendrébe”, és főzőkurzuson szentendrei ételeket készíthet el.

A Somlói Borudvarban akár borházasságot is köthetnek a vendégek egy pohár tüzes somlóival, a Somlói Borrend képviselőjének áldásával.

A történelmi belváros sétálóutcájából kialakított pódiumszínpadon már kora délutántól szólnak az ingyenes jazz koncertek: fellép többek között Les Adams, Oti Voice & Bass, Acoustic Umbrella, Pocsai Kriszta és Schneider Zoltán Duó, Antal Gábor Trió.

A Fő tér is pezsegni fog, itt ugyanis a jazz remekei – többek között Zolbert, Stereo Swing Szűcs Gabival, Haraszti Ádám Projekt, Gáspár Károly Trió, Dunakanyar Jazz Quartet, Swing á la Django Horányi Julival – fognak koncertezni a nagyszínpadon.

 

A bejegyzés alapja: http://www.szentendreprogram.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .