Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

III. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár 2014

III. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár 2014

A fesztivál időpontja: 2014. november 14-16

A fesztivál helyszíne: Pest megye, Örkény, Városi Piac mögött

A III. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár 2014 programja

november 14. péntek

15.oo – 15.15        Fesztivál megnyitója
15.15 – 15.45        Művészeti Iskola táncbemutatója
16.oo – 17.oo        Hyde rock együttes
17.oo – 19.oo       Dokk együttes élő koncertje
20.oo – 21.3o       Best Of zenekar
22.oo – 01.oo        Presso Band térzene

 

november 15. szombat

11.oo – 11.30        Ludaskásafőző Fesztivál
11.3o – 12.oo        Napsugár Nyugdíjas Klub műsora
12.oo – 12.o5        Plathy József Bajtársi Egyesület vers
12.1o – 12.2o        Pusztavacsi Aranyrózsa Nyugdíjas Klub Katona dalok
12.25 – 12.35        Dabasi kék ibolya Népdalkör  nótacsokor
12.40 – 12.45        Csévharaszti Ősborókás Népdalkör
Szóló ének: Sólyom Róbertné
Nagy Ferencné
12.5o – 13.oo        Hernádi Buzavirág együttes műsora
13.oo – 13.2o        Tatárszentgyörgyi Nyugdíjas Klub műsora
13.2o –  14.oo       HongarOperett előadás
14.oo – 15.oo        Veronilla Stúdió Örökzöld dallamai
15.oo – 16.oo        Tokos együttes

16.oo – 16.10        II. Ludaskásafőző Fesztivál eredményhirdetés
16.oo – 16.45        Dalárda nótacsokra
17.3o – 19.oo        Ferenczy György és a Rackajam koncert
19.oo – 20.oo        Pittyendáré együttes   (PIAC BEJÁRATÁNÁL)
20.oo – 21.3o        NEOTON Koncert
22.oo – 01.oo        Party Band térzene

 

november 16. vasárnap

14.oo – 15.oo        Borovenka Hagyományőrző Néptánccsoport
15.oo – 16.oo        Cimbaliband koncert

16.oo – 16.10        2014 év Forraltbora eredményhirdetés
17.oo – 18.3o        Kowalsky meg a Vega koncert
19.oo – 20.oo        Műszakváltás koncert

 

II. Ludaskása főző Fesztivál

II. Ludaskása Főző Fesztivál – november 15. szombat 11.00 óra

A gasztronómiai rendezvények iránt mutatkozó érdeklődés és a tradíciók megőrzése érdekében az idén először megrendezésre kerül a III. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár keretein belül  az II. Ludaskása Főző Fesztivál. Sokan vannak azok, akik érdeklődnek a gasztronómiai kultúra iránt és a mai napig őrzik és ápolják tradicionális szakácstudományukat. Megtapasztaltuk, hogy olyan egyszerű népi ételt mint a ludaskását, hányféleképpen és milyen gazdag ízvilággal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink háziasszonyai. A helyszínen a média is képviselteti magát. A fesztiválon egész napos programkínálatot tervezünk nemcsak a helybélieknek, hanem a térségből, a megyéből és az egész országból érkezőknek.

További feltételek:

  • A nevezés feltétele a versenyen készített étel receptjének leadása.
  • A versenyétel receptjét kérjük a főzőhelyeknél jól látható módon kifüggeszteni.
  • A szervezők biztosítják a főzőhelyet, a munkaasztalt, a főzéshez szükséges fát és az ivóvizet.
  • A csapatok maguk gondoskodnak a főzéshez szükséges alapanyagokról, eszközökről és a tálaláshoz szükséges felszerelésekről.
  • A versenyre nevezett ételekből fajtánként 30 adag mennyiséget kell készíteni, plusz a zsűri részére (4 fő) egy díszített tálon (van lehetőség italt is felszolgálni az étel mellé), amelyet a rendezőknek átadnak.

A verseny értékelése:

A versenyételeket szakmai és társadalmi zsűri tagok értékelik.

Az értékelés 15.30 órától folyamatosan történik.
A verseny eredményhirdetésére várhatóan 17 órakor kerül sor.
Díjazás:
Minden induló részére – Emléklap,
A verseny I-III. helyezettjei részére –  ajándék

A versenyen való részvétel ingyenes.

Helyszín: III. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár- Városi Piac mögött

 

A bejegyzés alapja: http://www.forraltborfesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XXXI. Szentendrei Tavaszi Fesztivál 2017

XXXI. Szentendrei Tavaszi Fesztivál 2017 Az 1986 óta megrendezett programsorozat a tavaszi időszakban nyújt változatos kulturális programkí...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.