Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Kinizsi Napok 2015 Nagyvázsony

Kinizsi Napok 2015 Nagyvázsony

2015. július 31 és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Kinizsi Napok ötletadója és megálmodója Mekler Norbert várkapitány, aki jó gazdához híven még határon innen és túlról is hívott vendégeket a látogatók szórakoztatására.

A kinizsi napok időpontja: 2015. július 31 – augusztus 2

A kinizsi napok helyszíne: Veszprém megye, Nagyvázsony, Kinizsi vár

A nagyvázsonyi Kinizsi Napok 2015 programja

 • Várjátékok
 • Kézműves vásári forgatag
 • Gyermek előadások
 • Fegyverbemutatók
 • Íjászat
 • Pónilovaglás
 • Kovácsbemutató
 • Fazekasbemutató
 • Korabeli játszópark
 • Szalmavár

Vendégeink: Szelindek zenekar, Gryllus Vilmos, Süsü és barátai, Parva Armis, Agusztus 1. este Csík zenekar

A váron kívüli programjaink napközben ingyenesek.

KINIZSI NAPOK a Nagyvázsonyi várban a Csík zenekarral, Gryllus Vilmossal és SÜSÜvel

július 31-augusztus 2, Nagyvázsony

. Gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert és a népzenei örökségünk legismertebb őrzője, a Csík zenekar is vendége lesz a mulatságnak. A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd. Lengyel barátaink katonai tábort vernek, fegyverbemutatókkal, előadásokkal készülnek, míg a várban naponta többször is várjátékokra kerül sor.

A három napig tartó fesztiválon bemutatkoznak a korabeli mesterségek, a gyerekek kipróbálhatják a fazekaskodást, a kovácsolást, a papírmerítést, az érmeverést és a kötélverés tudományát is.

A gyermekeknek klasszikus népi mesékkel, gyerekelőadásokkal kedveskedünk folyamatosan. Vasárnap délben a gyerekek egyik legnagyobb kedvence, Gryllus Vilmos ad koncertet Kinizsi Pál várának udvarán.

A vígasság mit sem érne ízletes népi ételek és italok nélkül, a Kinizsi napokon a pisztrángos ételeké lesz a főszerep, de a vásári forgatagban kézműves termékek is terítékre kerülnek majd.

A középkori hangulat alap eleme a zene, a régies hangszerek és hangzás, melyről Szelindek Középkori Együttes dinamikus és meghitt zenét játszó, fújó, pengető, tekerő ritmusorgiája gondoskodik síppal, dobbal és tekerőlanttal egyaránt. A táncos lábúak rögtönzött táncházba is csatlakozhatnak, táncra perdülhetnek a pergő ritmusok alapján.

A fesztivál program kétség kívül legnagyobb érdeklődésre számot tartó koncertje, a CSÍK zenekar augusztus 1-i fellépése a gyönyörűen kivilágított Nagyvázsonyi vár „díszletével”.

Negyed évszázada, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar. Számtalan koncertjük bizonyítja, hogy a közönségnek szüksége van a népzenei gyökerek ápolására, feldolgozására, autentikus bemutatására. Atmoszférájában különleges koncertre számíthatunk a Kinizsi napok második estéjén, augusztus 1-én 20,30 órai kezdettel, a Csík koncerten.

“Az elmúlt negyed évszázad alatt, mióta a zenekar teszi a dolgát sok kedves feladattal, zajos sikerrel és tanulságos tapasztalattal gazdagodtunk. Azt hiszem újra itt az ideje, hogy bebizonyítsuk méltók vagyunk a közönségünk bizalmára, szeretetére. Muzsikánkban igyekszünk megmutatni, hogy a mai gyorsan változó, az élet szépségeit lassan felejtő világunkban mindannyian, akik itt élünk, esendő, ennek ellenére szerethető, értékeket tisztelő emberek vagyunk. Hiszünk abban, hogy élhetünk hasznos, szép életet, de ehhez meg kell látnunk igényes szemmel, lélekkel, hogy hol, mit, mikor, hogyan tegyünk, viseljünk, együnk, igyunk, szeressünk. Még léteznek igazi értékek. Reméljük, a mi muzsikánk is azzá válik Önöknek. Szeretettel: Csík János”

Ahogyan a szerelem is tud gyönyörű ugyanakkor gyötrelmes lenni, úgy a népzene szeretetében eltelt 25 év is tudott göröngyös útra vinni, illetve egekig felemelő boldogságot adni. Kívánom mindazoknak, akik kíváncsian figyelemmel kísérik a munkánkat, hogy még sokáig leljenek örömet koncertjeinken az általunk játszott dallamok hallgatásában. Ezzel magunknak is kívánom ezt, hiszen hosszú ideig szeretnénk még mosolygó szemű, boldog, meghatott arcokat látva játszani, tudva, hogy van kinek muzsikáljunk.”

Szeretettel látunk mindenkit a középkori időutazásunkra, élményekkel és meghitt pillanatokkal is Nagyvázsonyban, a Kinizsi Napokon!

Kinizsi Napok napi jegy árak

Diák Felnőtt Nagycsalád

július 31 péntek

1000 Ft / 1350 Ft / 4700 Ft

aug. 1. szombat

1000 Ft / 1350 Ft / 4700 Ft

aug. 2. vasárnap

1000 Ft / 1350 Ft / 4700 Ft

3 napos jegy

2400 Ft / 3240 Ft / 11280 Ft

Ezekkel a jegyekkel megtekinthetőek a programok, bemutatók, Kinizsi Vár, Néprajzi múzeum, Posta múzeum. A Csík zenekar koncertje külön belépővel látogatható!
A Csík zenekar koncert belépő ár helyszínen 2500 Ft/ fő, elővételben 2000 Ft/fő, 4 év alatt ingyenes.

Állandó programjaink a három nap folyamán
 • solymászbemutató
 • korabeli játszópark
 • szalmavár
 • pónilovaglás
 • Süsü
 • Íjászat
 • Csatacsillag dobás
 • kézműves vásár
 • fazekas bemutató
 • kovács bemutató

A bejegyzés alapja: http://www.kinizsivar.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020 Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben a Bálint Borárium környezetében 2020. OKTÓBER 17-18....

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.