Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VI. Balatoni Pörkölt – és Folklór Fesztivál 2015

VI. Balatoni Pörkölt – és Folklór Fesztivál 2015

A fesztivál időpontja: 2015. május 23-24

A fesztivál helyszíne: Veszprém megye, Balatonrendes

A VI. Balatoni Pörkölt – és Folklór Fesztivál 2015 programja

Szombaton délután 16 órától kezdődik a fesztivál gasztronómiai része, ahol az érdeklődők már megkóstolhatják és elleshetik a különleges és hagyományos íz világgal készült pörkölteket : kakashere-, marhalábszár-, vörösboros szarvas-, csülök-, köröm-, zöldség-, tojás-,nyúl-, birka-, vargányás vaddisznó pörkölt, stb.

Vasárnap 11 órától sok érdekes és értékes Kulturális és Folklór bemutató, produkció mellett Hagyományőrző Népi Ételek Készítését, Bemutatóját is megtekinthetik a fesztiválra látogatók.


A Pörköltfőző verseny vasárnap 13 órától kezdődik hagyományőrző jelleggel, ahol hagyományos és különleges alapanyagokból is készülnek majd pörköltek, melyeket meg is lehet kóstolni.
A Fesztivál ideje alatt többek között lesz: népzene-, néptánc bemutató, lovaglás, mazsorett felvonulás, lovas kocsikázás, íjász- és betyár bemutatók, hagyományos népi mesterségek bemutatása,stb., este „Pörköltmulatság” – mulatós zene várja a hozzánk látogatókat.
A pörköltfőző versenyre 3 fős csapatokkal bárki jelentkezhet, s bármilyen alapanyagból készíthet pörköltet. Töltse velünk a hétvégét, kóstolja meg a csapatok főztjét !
____________
Rendezvény helyszíne: Balatonrendes Kultúrház Fesztiválsátor

A bejegyzés alapja: http://www.porkoltfesztival.hu/hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIII. Fishing on Orfű 2020

XIII. Fishing on Orfű 2020 Fishing on Orfű 2020 Eljött az idő, hogy bejelentsük: a júniusi Fishinget - a kialakult járványügyi helyzet súly...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.