Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XIII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál 2019

XIII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál 2019

A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak a Fejér Megye déli részén található Soponya község ad otthont. Soponya a páratlan szépségű Sárvíz Völgye Tájvédelmi körzetben található, amelynek területe igazi “vadvízország”: a nyílt vízfelületek, nádasok, mocsarak, rétek és erdők nagyszerű életfeltételeket biztosítanak a gazdag növény- és állatvilág számára.

A vadgasztronómiai fesztivál időpontja: 2019. szeptember 7., szombat

A vadgasztronómiai fesztivál helyszíne: Fejér megye, Soponya, Fácános Hotel, Vadászház

A XIII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál 2019 és Országos Vadásznap programja

8.30 Térzene: HM Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, közreműködik a Löfan mazsorett csoport

9.30-12.00 Az Országos Vadásznap programja

 •     Vadászkürtösök hívogatója
 •     Huszárok, kutyások, solymászok, megyék zászlós bevonulása
 •     Gímszarvas bika terítékre kísérése
 •     Vadászhimnusz
 •     Ünnepélyes köszöntők, megnyitók
 •     Vadásznapi áldás
 •     Országos és megyei kitüntetések

12.15-13.00 Kákics Együttes műsora

13.00-14.00 Alba Regia Néptáncegyüttes és a Galiba Zenekar

14.30-15.30 Danics Dóra és a Cimbaliband

16.00  Vadételfőző verseny eredményhirdetés

17.00 Magashegyi Underground nagykoncert

18.30 Péter Srámek

9.00-12.00 STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntő, helyszín: STIHL küzdőtér

11.00 Állati jó bemutató, helyszín: Játszótér

12.30 Agárfuttatás, helyszín: Domboldal

14.00 Állati jó bemutató, helyszín: Játszótér

15.00 Agárfuttatás, helyszín: Domboldal

15.00 Vári Dávid: Terítéken könyvbemutató, helyszín: Kiállítótér

15.30 Solymászbemutató, helyszín: Domboldal

A vendégeket szórakoztatja Mága Ernő és zenekara valamint a Gólyalábas szakácsok produkció!

Nemzetközi  Vadgasztronómiai  Fesztivál

A  Nemzetközi  Vadgasztronómiai  Fesztivál  a természet,  a  vadászati  kultúra  és  a vadgasztronómia  szerelmeseinek  nemzetközi találkozója. Kiváló fórumot jelent a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási  területeinek,  ezzel  együtt  az erdőben,  vadban  és  vadászatban  rejlő lehetőségek  bemutatására,  mindezt  tartalmas kikapcsolódási  és  minőségi  szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.  A fesztivál 2019-ben az Országos Vadásznappal együtt kerül megrendezésre.

A VERSENY JELLEGE

Egyfordulós   amatőr   főzőverseny,   a versenyművek   kizárólag   vadhúsból készülhetnek

SZERVEZŐ

VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt.

FŐVÉDNÖK

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

Dr. Nagy István agrárminiszter

Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója

HELYSZÍN

Pákozd-Sukorói  Arborétum  és  Vadaspark  (GPS: 47.224414; 18.580377)

A VERSENY TÉMÁJA

Vadételek Asztala:  bográcsban  készült vadételek

Vadgasztronómiai Nagydíj: szabadon választott módon,  de  kizárólag  szabadtűzön  készült vadétel.

Nevezés kizárólag a Vadételek Asztala versenyszámmal együtt lehetséges.

A vadhúst külön díj ellenében a Szervező biztosítja.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK

Vadételek Asztala: A rendezvényen minden olyan 3-5 fős csapat (egy  szakácsmester,  kettő-négy  kuktával) indulhat,  mely  csapat  a  jelentkezési  lapot hiánytalanul kitöltve a megadott határidőre a Szervezőhöz  eljuttatja,  és  a  nevezési  díjat befizeti.  Nevezési  díj  visszafizetésére  nincs lehetőség. A főzéshez kizárólag a Szervező által biztosított vadhús használható fel.

Vadgasztronómiai Nagydíj: A versenyszámra minden olyan csapat indulhat, amely  a  Vadételek  Asztala  főzőversenyre benevezett,  a  jelentkezési  lapot  mindkét versenyszámra  hiánytalanul  kitöltve,  a megadott határidőre a Szervezőhöz eljuttatja. A főzéshez kizárólag a Szervező által biztosított vadhús használható fel.

NEVEZÉSI DÍJ

Vadételek Asztala:  40.000  Ft/csapat  (Áfát tartalmazza)

A  Szervező  a  következő  eszközöket, szolgáltatásokat biztosítja: • fedett főzőhelyszín csapatonként 1 darab sörpad garnitúrával és 1 darab főzőhellyel, • 10 kg konyhakész, kockára vágott vadhús, • tűzifa (saját gázkészség használható,   reduktor szükséges!), • vízvételi lehetőség, • hulladéktároló zsák.

Vadgasztronómiai Nagydíj: Külön nevezési díj nincs,  a  csapat  által  a  jelentkezési  lapon megjelölt  fajtájú  és  mennyiségű vadhús  ára kerül felszámításra. Fizetés a vadhús átvételekor történik.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ

2019.  augusztus 15.

Helyszíni  nevezésre  nincs lehetőség.

KAPCSOLATTARTÁS

A Szervező a csapatokkal a jelentkezési lapon megadott  e-mail  címen,  illetve  telefonszámon keresztül tartja a kapcsolatot.

BÍRÁLÁS

Az ételeket szakmai zsűri bírálja el. Az elbírálás pártatlanságát a Szervező biztosítja és garantálja. A  zsűri  döntése  ellen  fellebbezési  lehetőség nincs.  A helyezések megállapítása a zsűritagok által adott  egyedi  pontszámok  átlaga  alapján történik.  Döntetlen  pontszám  esetén  a  zsűri elnöke által adott pontszám a mérvadó.

DÍJAZÁS

Vadételek Asztala: Minden csapat emléklapot kap.A helyezett csapatok díjazása oklevéllel, kupával és tárgyjutalommal történik. Az Erdei Ételek Mestere,  az  abszolút  győztes csapat  díjazása  oklevéllel,  vándorkupával  és tárgyjutalommal történik. Gasztodizájn különdíjjal  jutalmazzuk  a legattraktívabb, leghangulatosabb főzőhelyet. Díjazásra  kerül  a  zsűritől  összességében legmagasabb értékelést kapott határon túli csapat.

Vadgasztronómiai Nagydíj: Bruttó 100.000 Ft-os vásárlási utalvány, amely levásárolható a VADEX Mezőföldi Zrt. alábbi szaküzleteiben: – STIHL szaküzlet (8000 Szfvár, Jancsár köz 2., 2400 Dunaújváros, Arany János út 56.) – Erdei  Delikátesz  Szaküzlet  (8000  Szfvár, Jancsár köz 2.) – Vadászbolt (8000 Szfvár, Tolnai u. 1.) – Vadfeldolgozó Üzem (8123 Soponya, Petőfi u. 275.)

FŐZŐCSAPATOK KÖTELEZETTSÉGEI

A főzőcsapat tagjai saját felelősségükre vesznek részt a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál főzőversenyén. A csapat tagjai elismerik, hogy a versenykiírást  elolvasták,  annak  tartalmát elfogadják.  Elfogadják,  hogy  a  versenyről készült film- és képanyagokon, valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetnek, és ezért ellenszolgáltatást nem kérnek. Elfogadják, hogy amennyiben a versenyen a csapat díjazást ér  el,  úgy  a  díjazásra  került  étel  receptjét  a Szervező  rendelkezésére  bocsátják  és  ezért ellenszolgáltatást nem kérnek. Kijelentik, hogy az általunk hozott és elkészített ételek  és  nyersanyagok  az  egészségre ártalmatlanok,  az  ételkészítésre  vonatkozó egészségügyi szabályokat betartják.

EGYÉB

A  főzőversenyen  a  csapatok  részére  a jelentkezés  sorrendjében  tudunk  helyet biztosítani. A főzéshez és a tálaláshoz szükséges fűszereket, eszközöket  és  a  vadhúson  kívüli  további alapanyagokat a csapatok maguk biztosítják. A  főzőcsapatnak  a  Vadételek  Asztala főzőversenyre  készített  bográcsos  ételből csapatonként  legalább  10  adag  készételt  a Szervező által kibocsátott étkezési jegy ellenében biztosítani kell a Fesztivál látogatói számára. A beváltott étkezési jegyeket meg kell őrizni és a Fesztivál végén a Szervező részére át kell adni. A  Vadgasztronómiai  Nagydíjra  készített  ételt nem kötelező kóstolójegy ellenében kínálni. Az étel kereskedelmi forgalomba nem hozható, árusítani tilos!

A rendezvényre a belépés INGYENES!

Programok

A rendezvényen minőségi, kézműves termékekkel várjuk a látogatókat. Vásárolhatók sajtok, mézek, kézműves sütemények, fűszerek, különféle erdei finomságok. Lehetőség van fafaragó termékek, bőrből készült díszek, vadászképek, ékszerek, vadászati felszerelések, stb. megvásárlására is.

A gyerekmező programjai közül több foglalkoztató is a fesztivál elejétől a végéig a rendelkezésre áll, így érdemes az egész napot nálunk tölteni.

A rendezvény területén számos izgalmas programmal várjuk a fesztiválra látogató gyerekeket és játékos kedvű felnőtteket.

 • ERDEI ISKOLAI FOGLALKOZÁS – Gilice Erdészeti Erdei Óvoda és Iskola bemutatkozása
 • PREPARÁTOR JÁTSZÓHÁZ a Preparátorok Baráti Társasága jóvoltából
 • TE MELYIK ÁLLAT BŐRÉBE BÚJNÁL? – kreatív arcfestés (térítés ellenében!)
 • Bemutatkoznak a HUNGARIKUM JÁTÉKOK és a MintaKINCStár a Fejér Megyei Önkormányzat közreműködésével
 • TRÓFEAALÁTÉT ÉS FAESZTERGÁLÁS BEMUTATÓ
 • ÁLLATI JÓ! BEMUTATÓ a Budakeszi Vadaspark közreműködésében

A gasztro udvarban változatos ételekkel és nassolni valókkal készülnek, így a rendezvényen azok sem maradhatnak éhesen, akik nem kedvelik a vadhúst.

Az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál vadétel kínálata

 •     VADBURGER
 •     SÜLT SZARVASKOLBÁSZ
 •     VADPÖRKÖLT ÓRIÁSBOGRÁCSBAN

VADÉTEL KÜLÖNLEGESSÉGEK A FŐZŐCSAPATOK BOGRÁCSÁBÓL

Az aktuális kínálatról érdeklődjön a főzőcsapatoknál!

A főzőcsapatoknál 1 adag bográcsos vadételre beválható étkezési jegy 1.700 Ft-os egységáron vásárolható meg.


A kirándulók körében rendkívül népszerű Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidőpark Budapesttől mindössze 50 km-re, a Velencei-hegység területén, a Mészeg-hegy oldalában található. A helyszín könnyen megközelíthető az M7-es autópályáról és helyközi járatokkal egyaránt.

Az Arborétum 96 hektáros területe egy napos kirándulás alkalmával bejárható. Kicsik és nagyok is megtalálják a számukra megfelelő szórakozási lehetőséget. Míg a felnőttek tüzet raknak a bográcsozáshoz, a gyerekek a játszótéren bújócskázhatnak, csúszdázhatnak vagy a focipályán sportolhatnak. A szakvezetés alkalmával a kisebbek általános iskolai foglalkoztató füzet segítségével fedezhetik fel a terület élővilágát. A Szabadidőpark a romantikus kistóval kiváló helyszín céges rendezvények, családi napok, esküvők megrendezésére.

A park látnivalói, szolgáltatásai:

– vadaspark – muflon, vaddisznók, szarvasfélék: szika, dám, gím
– madárröpdék – vadlibák, tőkés récék, vadpulykák, gerlék, pávák, fácánok
– kilátó
– interaktív tájmúzeum
– erdészeti tanösvény
– 150 férőhelyes fedett szín
– pihenő- és tűzrakóhelyek tűzifával
– kalandjátszótér
– szakvezetés, erdei iskola, tematikus programok

Nyitva tartás: az év minden napján

 

Információ és jelentkezés:

Vadászatszervezési és Turisztikai Osztály
turizmus (kukac) vadex.hu

Telefon: 06 22/510-551

 

A bejegyzés alapja: http://www.vadex.hu


Fesztivál

XII. Fonyódi Kolbászfesztivál 2022

XII. Fonyódi Kolbászfesztivál 2022 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 12. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.