Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Jászapáti Országos Állat és Kirakodóvásár 2024. április 7.

Jászapáti Országos Állat és Kirakodó Vásár 2024. április 7.

Jászapáti kirakodóvásár 2024 városában a Jászapáti Országos Állat és Kirakodó Vásár minden hónap első vasárnapján kerül megrendezésre.

A jászapáti vásár időpontja: 2024. április 7., első vasárnap, áprilisi apáti vásár

A jászapáti vásár helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Jászapáti, 5130 Jászapáti, Vásár tér, Temető utca 3278. hrsz, Temető utca 3280. hrsz, Lehel utca 212/2. hrsz.)

A Jászapáti kirakodóvásár 2024 Országos Állat és Kirakodó Vásár  ismertetése

Jászapáti városban a hagyományoknak megfelelően minden hónap első vasárnapján Országos Állat- és Kirakodóvásár kerül megrendezésre 2024 évben is.

Az apáti vásár 2024-es vásárnaptára, jászapáti OÁK vásár.

Üzemeltető: Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft.

5130 Jászapáti, Gyöngyvirág u. 11.
06-57/540-350 vagy 06-57/540-351

varosuzemelteto@gmail.com

Jászapáti városában havonta két alkalommal, a hónap első és harmadik vasárnapján tartanak vásárt. A hónap első vasárnapja az állat és kirakodóvásár, még a másik a nagy népszerűségnek örvendő kézműves kirakodóvásár időpontja. Kis- és őstermelők mutatkoznak be termékkel a rendezvényen.
A megyei helyi közösségek életében kiemelkedően fontos szerepet játszanak a piacok, mint találkozó helyek. A személyes kapcsolat biztonságot, megbízhatóságot és minőséget jelent a vásárlók számára.

Messze földön híres a jászapáti állat- és kirakodóvásár, amit minden hónap első vasárnapján tartanak meg a városban. Az állattartási kedv ugyan nem olyan már, mint régen, de még mindig vannak olyanok, akik a jó üzlet reményében és a jó hangulat miatt az ország távolabbi pontjáról is eljönnek az állatvásárba.

Manapság az állattartás kevésbé népszerű. Nincs már annyi szárnyas a vidéki udvarokban, mint régen és bizony, számos disznóól is üresen áll. Sokan felhagytak az állattartással vidéken, és inkább a hentesnél vagy a boltokban, bevásárlóközpontokban veszik meg a húst.

Pedig a szupermarketekben kapható disznóhús nem olyan ám, mint a házi – vélik azok, akik az egészséges életmódot részesítik előnyben, és bevállalják, hogy csirkét, tyúkot vagy sertést tartanak az udvaron.

A vásári forgatagban főként előnevelt csirkék, tyúkok, kakasok és malacok keresték gazdájukat, de húsvéthoz közeledve, szép számmal kínáltak nyulat. Akadt kiskacsa és liba is.

A bejegyzés alapja: https://javukft.com/2019/01/08/2019-allat-es-kirakodovasar-jaszapatiban/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.