Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Nagykőrösi vásár 2020. július 26.

Nagykőrösi vásár 2020. július 26.

Nagykőrös, Magdolna napi állat és kirakodó vásár. Nagykőrös 1759-ben kapott vásártartási jogot, ennek értelmében évente 10 alkalommal tart vásárt a város. Állat és kirakodó vásár, lacikonyhákkal. Decemberben is várja a látogatókat, vásárlókat az esemény.

A nagykőrösi állat és kirakodóvásár időpontja: 2020. július 26.

A nagykőrösi állat és kirakodóvásár helyszíne: Pest megye, Nagykőrös

A Nagykőrösi vásár 2020 ismertetése

Királyi kiváltságlevéllel és majdan Mária Terézia apostoli királyi felség kegyességéből 1759. karácsony havában a hűséges Nagykőrös tanácsának és bírájának adományozott vásári privilégiumot.

A sokadalomba csikósok, gulyások, kondások, juhászok örökösei ősi hagyományainknak mögfölelően, mindön lábas jószágot, az minémű göbölt és másféle marhákat fölhajthatnak. Elváratnak; régi céhös mestörségök mai mívelői, kalmárok, lacikonyhások. Regősök, lantosok, komédiások, tűznyelők, csepűrágók és kikiáltók. Mindazok, akik mestörségüket hitös pöcséttel bizonyítják és a sokadalmi vámot tisztösségben mögfizetik.”

Tehát Nagykőrös 1759-ben kapott vásártartási jogot, ennek értelmében évente 10 alkalommal tart vásárt a város. A Nagykőrösi állat és kirakodó vásárt, lacikonyhákkal 2020-ban is.

A nagykőrösi vásár 2020-as vásár naptára, vásár időpontjai

A 2020-as nagykőrösi kirakodó vásárok időpontjai.

Elérhetőségek: 06-53-552-744, 06-20-662-5623

kovart@kovart.hu

Honlap: http://www.nagykoros.hu, http://www.kovart.hu

Kapcsolattartó: Szecsei Lászlóné, piacfelügyelő

Szervező: KÖVA-KOM Nonprofit Zrt

2750 Nagykőrös, Lőrinc pap u. 3.

Várja Önt is Nagykőrös a híres nagykőrösi vásárral, ami minden év 10 hónapjában, névnapokhoz kötődően rendeznek meg. A vásár áll állatvásárból és kirakodóvásárból. Így van Frigyes napi februárban, Irén napi márciusban, György naphoz közeledve áprilisban, Orbán napja környékén májusban, László napi júniusban, Magdolna napi vásár júliusban, Nyárbúcsúztató augusztusban, Szent Mihály napi szeptemberben, októberben a Dömötör napi, majd novemberben tartják az András napi kőrösi vásárt.

A kirakodóvásáron jelenleg közel 400 árusnak van bérlete. Az árufelhozatal rendkívül vegyes. Kirakodó vásártéri árukon kívül elkülönítetten megtalálhatók a kis és nagy állat vásározók, így találkozhatunk lovakkal, szarvasmarha, sertés, kecske, juh, bárány, baromfi és egyéb kisállat árusítókkal, állatokkal.

Rendszeresen szórakoztatják a látogatókat néptáncosok, bábosok, van magyar nóta, operett, egyéb vásári műsor.

Tájékoztató a nagykőrösi vásárról

Vásártéri kapuk nyitása:

Kirakodó vásár: reggel ½ 5

Sertéskapu: reggel 5 óra

Szarvasmarha kapu:  reggel 5 óra 30 perc

Lóvásártéri kapu: reggel 6 óra

A vásár rendszerint 13-14 óráig tart természetesen jó idő esetén.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.