Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IV. Turizmus világnapja 2014. szeptember 27

IV. Turizmus világnapja 2014. szeptember 27

A IV. Turizmus világnapja 2014 időpontja: 2014 szeptember 27 (a turizmus világnapja)

A IV. Turizmus világnapja 2014 helyszínei: országos

A turizmus világnapja 2014 programok.

A IV. Turizmus világnapja 2014 programja

KÖZPONTI PROGRAM – BUDAPEST, BKIK szervezésében, szeptember 27.

Tizenegy idegen vezetéses sétából, egy kerékpár túrából, egy bringó hintós túrából, egy vasúti túrából és egy szintén vezetéses hajóútból álló programunk a Turizmus Világnapja idei mottója köré épül. A programok jórészt térítésmentesek, vagy minimális térítés ellenében vehetők igénybe, köszönet ezért támogatóinknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a színvonalas rendezvény.

BALATON

Garabonc, 7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm, szeptember 27.

Az akciós jegy áráért (2500 Ft /fő) exkluzív (4900 Ft/fő) jegyet vásárolhatunk. Ez az alap programokon kívül még pluszban tartalmaz vagy egy snack ebédet, vagy egy Dermalive kapszulás kezelést, amely az Aphrodite Hotelben vehető igénybe.

A jegy magában foglalja a Garabonciás Farmon a magház- és a konyhakert megtekintését vezetővel. Látogatható a 7 Vezér Történelmi Kalandpark 2 állandó kiállítása: a 7 jurtában a honfoglalást mutatják be a jelenkor legújabb kutatásainak felhasználásával. A várban az 52 magyar király arcképcsarnokát látogathatjuk meg.

A jegy megvásárlása feljogosít még a két várjátszótér és a kötélpálya használatára is. Minden felnőtt jegy mellé 3 Garabonciás tallért jár, melyekkel az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

az íjász pályán 5 lövés, 2-5 kör elektromos kisautózás, 5 perc lovaglás vagy pónizás, saját termékekből (mangalicazsíros kenyér, tepertőkrémes kenyér, házi sajt) kóstoló.

Zalakaros, Wellness Hotel Aphrodite és Hotel Venus, szeptember 27.
A Turizmus Világnapján érkező vendégek félpanziós foglalás esetén teljes panziós ellátást kapnak, vagy Venus superior standard szoba foglalása esetén Aphrodite kétágyas luxus szobát biztosítanak a kapacitás függvényében.

Tihany, Tihany Tourist, szeptember 27-28.

Kétnapos pecsét gyűjtő „kószálást” szerveznek a Tihanyi-félszigeten, melynek lényege, hogy a Tihany Tourist Utazási Irodába látogatók egy pecsétgyűjtő térkép segítségével bejárják a félsziget fontosabb látnivalóit, néhány pecsételő hely érintésével. A vendégek tájékozódását a pecsételő állomásokon kihelyezett plakátok fogják segíteni! Azok, akik legalább 5 helyen sikeresen pecsételtettek, a partnerek által felajánlott izgalmas ajándékot vehetnek át.

Partnerek: Régi Idők Udvara Étterem és Skanzen, Baba Múzeum, Porta Pacis – Tihanyi Apátság látogatóközpontja, Füstös Ház, Tihanyi TDM, Füstös Ház, Tihanyi Családi Szabadidőpark, Balaton-felvidéki Nemzeti Park,  Kogart Galéria

BUDAPEST  KÖRNYÉKE

Visegrád, ZUGFŐZDE Pálinkamúzeum, szeptember 26-28.

A ZUGFŐZDE Pálinkamúzeumban a Turizmus Világnapjához kapcsolódó hétvégén minden látogató fényképet készíthet pálinkás mesterünkkel a múzeum jégvermében felállított fotó készítő programunk segítségével, amit e-mailen elküldünk a vendégnek emlékbe.

Szállodánk 09.27-én az alábbi aktivitásokkal csatlakozik a Turizmus világnapjához:

Visegrád, Thermal Hotel Visegrád, szeptember 27.

A büfévacsorához „Turizmus Világnapja” felirattal díszített nagy tortát cukrász közreműködésével kínálják vendégeinknek. Este a Lepence Sörözőnkben karaokee party-val és disco-val ünnepelhetünk Visegrádon.

DÉL-DUNÁNTÚL

Pécs, Irány Pécs Tourinform Irodája, szeptember 27.

20.00 – 21.00 órától         „Fáklyás városnézés Pécs belvárosában

Útvonal: Szent István tér – Dóm tér – Székesegyház – Középkori Egyetem – Káptalan utca – Szepesy utca – Széchenyi tér
Az irodában csokoládéval lepik meg az irodába betérő turistákat, érdeklődőket.

Találkozó: Pécs, Szent István tér

Bikal, Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok, szeptember 27.

A recepció bejáratánál a felirat köszönti majd vendégeinket, a köszöntő mellett minden vendég a szálloda logójával ellátott csokoládét kap ajándékba.

Nagyatád, Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesület, szeptember. 27. szombat

Nagyatádon szeptember 26-án adják át az új Turisztikai Központot és Kiállítóhelyet, amelyhez kapcsolódóan 27-én nyílt nap lesz. Az érdeklődő betekintést kaphat az irodai háttérmunkába, a Tourinform Iroda és a TDM működésébe. Megismerkedhet az új tematikus kiállításokkal. Bejárhatja az épületet, lemehet a pincébe, mindezt szakmai vezetéssel egybekötve.

Kaposvár, Tourinform Kaposvár,    szeptember 27.

Ingyenes városnézés idegenvezetéssel és az új látványosságok bemutatása: Rippl-Rónai Villa -Andrássy-ebédlője, mint az Év Kiállítása, vagy a Deseda-tavi Látogatóközpont megtekintése, majd  ebéd.

Az irodába betérő látogatóink a szokásos mosoly mellé kapnak egy minicsokit, a minicsoki mellé pedig egy utazással és élménnyel kapcsolatos jókívánságot.

A Tourinform Iroda mellett a Pannon Lovasakadémián, az egyidejűleg megrendezett Kaposvári Állattenyésztési Napok helyszínén szintén kedvességekkel várja vendégeit a Tourinform Iroda.

DÉL-ALFÖLD

Pálmonostor, Kiss Tanya, szeptember 27.
A tanyára érkező csoportok, baráti társaságok 8:30-kor térítésmentesen tekinthetnek meg egy látványos és izgalmas lovasbemutatót.

Kiskunfélegyháza, Kettesben Vendégház, Szeptember 27-i hétvége

Párban érkező vendégek ezen a hétvégén tájjellegű meglepetés étellel, valamint különleges, alföldi baracklekvárral töltött palacsintával kedveskednek a vendéglátók.

Kunszállás, Kamilla Vendégház, szeptember 27-i hétvége

Meglepetésként szintén megkóstolhatják a dél-alföldi gasztronómiai különlegességeket a vendégházban megszállók.

Bugac, Cinege Vendégház, szeptember 27.

Megszálló vendégeiket házi (saját kertben termett) körtepálinkával és kemencés lángossal várják.  2 vagy 3 éjszakás szállás foglalása esetén a vendégeket egy lovas kocsis túrára invitálják a homokbuckák közé, a védett „Farkasordító” domb megtekintésével.

ÉSZAK-ALFÖLD

Hajdúszoboszló, Aquacentrum Apartman, szeptember 27.

A panzió vendégeinek egy üveg borral kedveskednek ezen a napon.

Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft., szeptember 26-27-28.
2015. évi kártyanaptárral lehetnek gazdagabbak a Hajdúszoboszlóra látogatók, ha benéznek a Tourinform Irodába, sőt, szinte az összes hajdúszoboszlói szálloda recepcióján vagy turisztikai szolgáltatóknál kaphatunk ajándékba egyet-egyet. A kártyanaptár felmutatásával az alábbi kiállítások ingyenesen látogathatók: szeptember 26-27-28-án a Bocskai István Múzeum időszaki- és állandó kiállítása, szeptember 26-27-28-án a Gépmúzeum.

Szeptember 26-án 10.00 – 16.00 óráig a „Ki csobban a végén?” társasjátékkal játszhatnak a Tourinform iroda előtt az érdeklődők.

Karcag  Nimród Bioszálloda és Bioétterem, szeptember 26-27.
Vendégeiknek egy-egy Ferdinánd tekerccsel kedveskednek, mely lakodalmi, édes kelt tésztacsiga, és karcagi népi ételrecept alapján készül.

Fehérgyarmat,

Vásárosnamény, Tourinform Iroda, szeptember 26-27.

Szeptember 26-án apró ajándékokkal köszöntik a betérőket. Szeptember 27-én a  vásárosnaményi Egészségnapon sétára, kerékpározásra szeretnék ösztönözni az embereket, melyhez ingyenesen biztosítják a kerékpárokat és a Pocket Guide-okat. A Pocket Guide („telefonos idegenvezető”) segítségével a túrázók felfedezhetik Vásárosnamény fő látnivalóit, visszaérkezésük után pedig egy kvíz kitöltésével ellenőrizhetik a megszerzett tudásukat. A helyszínen minden résztvevő ajándékot kap. Facebook akció: akik szeptember 22-szeptember 26. között megosztják a Turizmus Világnapi programunkról készült plakátunkat, azok sorsoláson vesznek részt. A nyeremény az Egy falat tündérmező című gasztro-útikönyv.

Hajdúböszörmény, Hajdúsági Múzeum, szeptember 27.

A Hajdúsági Múzeum városismereti játékkal és vidám programokkal készül a világnapon:  gyerekek és a játékos kedvű felnőttek a múzeum ajándék kiadványával, a Böszörményi Vándorkönyv segítségével és önkéntesek kíséretében juthatnak el a Hajdúházba, a Tájházakba és a Hajdúsági Múzeum kiállításaira. 11 órakor pedig az Eötvös József Általános Iskola és AMI néptáncosainak közreműködésével családi táncházba invitálunk mindenkit ezen a szépnek ígérkező őszi napon.

Nyíregyháza, Nyíregyházi Turisztikai Egyesület, szeptember 27.

Két alkalommal sóstói idegenvezetést indítanak, amelyen kedves meglepetésként az Asszonyságok-kedvencével, avagy Krúdy kedvenc almás kockájával várják a részvevőket.

A Turizmus Világnapja kapcsolódik a Magyarország, szeretlek  nyíregyházi programhoz, ahol a színpadi rendezvények mellett Tirpák utcza (gasztronómia), Herbária utcza (gyógynövényvásár),  és Kézművesek utczája várja a vendégeket.

ÉSZAK-MAGYARORSZÁG

Eger,  Hotel Aqua Eger & Zsálya Bisztró,  szeptember 27.

Turizmus Világnapja alkalmából (á la carte étkezés esetén) meglepetés desszerttel kedveskednek vendégeiknek.

Miskolc, Tourinform Miskolc Szeptember 27.

A Tourinform Irodában apró ajándéktárggyal lepnek meg minden vendéget, úgy, mint az órarend, vonalzó, hűtőmágnes, lufi.

Szeptember 27-én az Itthon vagy! – Magyarország szeretlek! nap keretében egész napos programok lesznek a Diósgyőri várban, ahol a látogatók között 150 db „Ez Miskolc!” című CD-t sorsolnak ki.

Sárospatak, Tourinform Sárospatak, szeptember 27.

Tourinform irodában megismertetik a látogatókkal a turizmus világát, az iroda működését és egyben egymást is. Közösen fedezhetjük fel az Újbástya Rendezvénycentrumot, ahol az iroda működik. Természetesen apró ajándékkal kedveskednek a vendégeinknek.

Egerszalók, Saliris Hotel Egerszalók, szeptember 27.

A szállóvendégek részére szaunaprogramokat és más kedves meglepetéseket szerveznek ezen a napon.

Noszvaj, De la Motte kastély, szeptember 27. 

Az ország legtisztább levegőjű településén kastélyjátékkal kedveskednek a turistáknak.

KÖZÉP-DUNÁNTÚL

Komárom, Monostori Erőd, szeptember 27.

A Monostori Erőd egy ősi műfaj, a színház és egy trendi forma: a közösségi média segítségével kacsolódik az idei év tematikájához. A Turizmus Világnapján az erődben sétálószínház lesz, és ezen a napon próbálhatják ki először a látogatók a Turam.hu mobil alkalmazást is.A Turam.hu alkalmazásban az ingyenesen letölthető multimédiás körút az erőd látványosságain vezeti végig az érdeklődőket épületekben és épületek között. Interaktív térképpel, kép és hanganyagokkal igazi kalanddá válik az erőd egyéni felfedezése.

A Világnap alkalmából minden látogatónkat apró ajándékkal fogadnak.

18-19 és 20-21 óráig: SVEJK – időtlen tragikomédia (Belépőjeggyel látogatható!)

Felnőtt: 1.000 Ft, Diák: 850.-Ft

Esti sétálószínházi előadás az eredeti történet alapján a MonoStory Erődszínházi Társulattal, az erőd amatőr színtársulatával. Most a Monostori Erőd korhű falai között sétálószínházi formában elevenednek meg a jól ismert jelenetek. A MonoStory Erődszínházi Társulat jellegzetes stílusában mélyebb, napjainkra is kivetíthető mellékszál teszi még különlegesebbé az amúgy is egyedi művet.

Veszprém, Tourinform Veszprém, szeptember 27.

10.30-12.00-ig ingyenes, garantált idegenvezetéssel kedveskednek a turistáknak és a veszprémieknek. A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont által szervezett „Sétál a család” programra invitálják az érdeklődőket. A helytörténeti séta során a részt vevő családok feladatlapot töltenek ki a látnivalókkal, az elhangzó információkkal kapcsolatban, s amelyik család a kitöltött feladatlapot bemutatja a Tourinform Veszprém irodájában, ajándékot kap.
A Tourinform Veszprém magyar és angol nyelvű üdvözlő felirattal és kisebb ajándéktárgyakkal kedveskedik a világnapon információért betérő turistáknak.

Velence, Tourinform Velence, szeptember 27.

Szeptember 27-én köszöntő felirattal üdvözölnek a Velence Korzó Tourinform pontjánál. Pultnál kóstolóval, apró figyelmességekkel várják a vendégeket. Aki kitölti a kvíz és kirakja a puzzle-t, sorsoláson vehet részt.

 

NYUGAT-DUNÁNTÚL

Szombathely,    Savaria Turizmus Nonprofit Kft – TDM Szombathely, szeptember 26.

9.00 – 22.00 között ingyenes belépőt kapnak azok, akik a pénztárnál TURIZMUS VILÁGNAPJA SZOMBATHELYEN jelszót bemondják, majd eredményesen kitöltik a NAGY SZOMBATHELYI KVÍZ játékot. A következő intézményekben:

Kámoni Arborétum

Történelmi Arborétum

Inseum Savarienese

Vasi Múzeumi Látványtár

Nagykanizsa, Tourinform Iroda, szeptember 27.

Tourinform Irodába betérő vendégek „Turizmus Világnapja” matricát kapnak

Szombathely, Tourinform Iroda, szeptember 27.         

„BIZTOS HOGY MINDENT TUDSZ SZOMBATHELY TURISZTIKAI ÉRTÉKEIRŐL?

NAGY SZOMBATHELYI KVÍZ – nyereményjáték egész nap a Tourinform Irodában Tourinformos nyereményekért (Szombathely, Király u. 1/A)”

Szombathely     Savaria Turizmus Nonprofit Kft – TDM Szombathely,  szeptember 27. szombat

12.00 – 13.30      Legyél másfél órára turista Szombathelyen ingyenes idegenvezetés

Találkozás: Fő tér, Szentháromság szobor

Győr,    Tourinform Győr – Látogatóközpont, szeptember 27.

15.00 – 17.00″    A Turizmus Világnapja alkalmából ingyenes városnéző sétát szervez Tourinform iroda. Szeptember 27-én két órás vezetés lesz. Csatlakozva a Győri Iparkamara kezdeményezéséhez, ezen a napon turizmussal kapcsolatos általános iskolás rajzokat fog osztogatni a Tourinform Iroda, hogy vidámságot csaljunk az emberek arcára.

Kőszeg, Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform Kőszeg szeptember 26 – 27.

Kőszeg, Fő tér 2. szám alatt alatti irodába betérő turistákat a kedvesség, mosoly és kitüntető figyelem mellett egy apró kis ajándékcsomaggal lepik meg, mely tartalmaz: EDEN-kiadványt, várostérképpel ellátott Kőszeg szóróanyagot és Kőszegi-hegység turista térképet. Az EDEN-információval rendelkező turisták – 3 kérdés megválaszolása esetén – ráadásként EDEN-pólót is kapnak.

Akik turisztikai kérdőívet helyesen kitöltik, azok között naponta egy-egy szállásutalványt sorsolnak ki. Sorsolás szeptember 29-én.

Bük, Hotel Caramell és Kristály Torony, szeptember 27.

Aktív programokkal, túrákkal ajándékozza vendégeit a Turizmus Világnapja alkalmából a két szolgáltató:

8:00 Gerincjóga (Kristály Torony)
9:00 Tai Chi (Kristály Torony)
9:30 Sörös szauna ceremónia (Hotel Caramell**** wellness)
10.00 Vízi torna (Hotel Caramell**** wellness)
11.00 Erősítő torna (Kristály Torony)
13.00 Caramell Stretching (Kristály Torony)
14:00 „Ismerd meg Bükfürdőt” Nordic Walking túra a bükfürdői Kneipp park érintésével
15:00 Gerinctorna (Kristály Torony)
16:00 Jeges szauna ceremónia (Hotel Caramell**** wellness)
17:00 Aromás szauna ceremónia (Hotel Caramell**** wellness)
20:00 Sós szauna ceremónia (Hotel Caramell**** wellness)
20:45 Barackmagos-krémes szauna ceremónia (Hotel Caramell**** wellness)
21:00 Csoki krémes szauna ceremónia (Hotel Caramell**** wellness)”

TISZA-TÓ

Tiszafüred-Örvény, Szabics Kikötő és Szabadidőpart, szeptember 27. és 28.   

A Szabics Kikötő egész hétvégén díjmentes belépést biztosít a Tiszavirág Ártéri Sétaútra.

Ezen felül a csónaktúrán részt vevőket megvendégelik fejenként egy frissítőre a kikötő büféjében, ami lehet egy csésze kávé/tea/forró csokoládé, egy pohár sör vagy bor, üdítő, ásványvíz.

Berekfürdő, Thermál Hotel Szivek, szeptember 27.

Thermál Hotel Szivek szálloda Berekfürdőn szeptember 27-én a Turizmus Világnapja alkalmából 12-14 óráig vendégül látja szállóvendégeit egy könnyű levesebédre. Minden, a szállodában tartózkodó vendégre: érkező, illetve lakó vendégeinkre vonatkozik a meghívás.

A bejegyzés alapja: http://itthon.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.