Ha egész harcsát vettünk, akkor filézzük ki. Nem nehéz. Egy éles vékony pengéjú kés kell hozzá. Vágjuk le a fejét és a farkát, az uszonyait. A hátán vágjuk be a bőrt végig és a kést a bordák mellett vezetve fejtsük le a húst. A másik oldalon szintén.
A fejből, farokból, a két három darabba vágott gerincből 6 deci vízzel pici sóval főzzünk egy alaplét. A halhúst váguk cirka 2×2 cm-es kockákra. A finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre fonnyasztjuk, beledobjuk a cikkekre vágott gombát, és mikor egy kis levet engedett megszórjuk a pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a halhúst és felöntjük az alaplével. (vagy vízzel.)
Kis lángon puhulásig főzzük. Mikor puha, a tejfölből és egy kanál liszből habarást készítünk és besűrítjük. Egyet forraljuk és kész. A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, kifőzzük, lecsöpögtetjük (nem mossuk le!) és a finomra vágott kaporral elkevert juhtúróra öntjük. Laza mozdulatokkal összekeverjük. Száraz fehérbort, vagy egy könnyű rosét ajánlok mellé.
A recept alapja: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/bakonyi_harcsa_kapros_juhturos_galuskaval
Dorozsmai Kirakodó vásár 2024. október 13. Dorozsmának évszázados joga a vásártartás. Mindez a Vásár téren,…
Dabasi vásár Országos Állat és Kirakodóvásár 2024. október 13. A dabasi vásár várja a vásárlókat…
Kiskunmajsa Országos Kirakodóvásár 2024. november 9. Majsai vásár, Kiskunmajsán továbbra is negyedévenként rendeznek országos állat-…
Nagykőrösi vásár 2024. október 27. Nagykőrös, Dömötör napi állat és kirakodó vásár. Nagykőrös 1759-ben kapott…
Pécs régiségvásár 2024. október 30. Pécsi Vásár országos szinten nyilvántartott esemény, amelyet minden hónap első…
Jászapáti kézműves kirakodó vásár 2024. október 20. Jászapáti városában a Jászapáti kézműves Kirakodó Vásár minden…