Ha egész harcsát vettünk, akkor filézzük ki. Nem nehéz. Egy éles vékony pengéjú kés kell hozzá. Vágjuk le a fejét és a farkát, az uszonyait. A hátán vágjuk be a bőrt végig és a kést a bordák mellett vezetve fejtsük le a húst. A másik oldalon szintén.
A fejből, farokból, a két három darabba vágott gerincből 6 deci vízzel pici sóval főzzünk egy alaplét. A halhúst váguk cirka 2×2 cm-es kockákra. A finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre fonnyasztjuk, beledobjuk a cikkekre vágott gombát, és mikor egy kis levet engedett megszórjuk a pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a halhúst és felöntjük az alaplével. (vagy vízzel.)
Kis lángon puhulásig főzzük. Mikor puha, a tejfölből és egy kanál liszből habarást készítünk és besűrítjük. Egyet forraljuk és kész. A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, kifőzzük, lecsöpögtetjük (nem mossuk le!) és a finomra vágott kaporral elkevert juhtúróra öntjük. Laza mozdulatokkal összekeverjük. Száraz fehérbort, vagy egy könnyű rosét ajánlok mellé.
A recept alapja: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/bakonyi_harcsa_kapros_juhturos_galuskaval
Csongrád Országos Állatvásár 2024. május 23. A Csongrádi havi országos állatvásár időpontja: március és május…
Csongrád használtcikk vásár 2024. május 19. A Csongrád havi használtcikk vásár 2024 időpontja: egész évben…
Csongrád Állatpiac 2024. május 16. A Csongrádi havi állatpiac időpontja: március és május között minden…
Gyomaendrőd Országos Állat és kirakodóvásár 2024. május 12. Gyomaendrőd vásár 2024, Endrőd városa minden hónap…
Jászberény zsibvásár és régiségvásár 2024. május 11. Jászberény zsibvásár 2024, berényi vásár egész évben, minden…
Kiskunmajsa Országos Kirakodóvásár 2024. május 11. Majsai vásár, Kiskunmajsán továbbra is negyedévenként rendeznek országos állat-…