Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Szekszárdi Országos állat- és kirakodóvásár, autóvásár 2015. június 28.

Szekszárdi Országos állat- és kirakodóvásár, autóvásár 2015 június 28.

A vásár időpontja: 2015. június 28. vasárnap

A vásár helyszíne: Tolna megye, Szekszárd, Aranytó u-i Vásártér

A Szekszárdi Országos állat- és kirakodóvásár, autóvásár ismertetése

Az Aranytó utcában lévő Szekszárdi Országos Kirakodó, Állat és Autóvásár lebonyolítását cégünk végzi. A korábban színvonalas és tömegeket vonzó esemény régi fényének visszaszerzése végett célunk mind a vásárlók, mind pedig az árusok komfortfokozatának növelése. A piaci és a vásári árusítás díjairól és feltételeiről Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendeletéből tájékozódhat.

A Szekszárdi Országos állat- és kirakodóvásár, autóvásár 2015-ös vásár időpontok

A teljes 2015-ös szekszárdi vásárnaptár.

Szekszárd és a vásár története

Szekszárdon rendszeresen megrendezik a vásárokat. A vásár területe szűkült és az iránta mutatkozó érdeklődés is. Ennek talán a magas árak lehetnek az okozói.

1485 körül mezőváros rangot nyert, öt híres vásárt tartott évente, ahova messze földről- Pozsonytól Szabadkáig- jöttek a jószágkereskedők.

1905-ben rendezett tanácsú városi rangot kapott. Ipara, gazdasága alig volt, egyedül nagyhírű szőlőkultúrája tette híressé. A vasút és a közutak építése idején hátrányos helyzetbe került város fejlődése hosszabb időre megállt, de ezzel együtt Szekszárd megmaradt a megye közigazgatása és szellemi-kulturális élete központjának. Múzeumában és Levéltárában értékes történetkutató munka kezdődött és folyik napjainkban is. Lakosságának gyors ütemű növekedése az 1960-as években indult meg, mely gyarapodással való versenyfutásra egyaránt jellemző, hogy maradandó értékek születtek és jelentős ellátási feszültségek keletkeztek. Mindezek ellenére Babits Mihály (1883-1941) szülővárosa a megyeszékhelyi pozíciójában – 1994 óta megyei jogú városi rangban – megerősödve gazdasági, kereskedelmi és kulturális központtá fejlődött.

Az örökségükkel felelősen gazdálkodó szekszárdiak őrzik és gyarapítják értékeiket. Garay János és Babits Mihály szülővárosa méltán lett a dél-dunántúli régión belüli térség oktatási- és kulturális központja, a népművészetéről híres Sárközt is felölelve.

 

A bejegyzés alapja: http://vagyonkezelokft.hu/index.php/ingatlankezeles/vasar

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.