Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

A Magyar Labdarúgás Napja – november 25

A Magyar Labdarúgás Napja – november 25

A magyar labdarúgó „Aranycsapat” 1953. november 25-én a londoni Wembley stadionban 6:3 arányban legyőzte a hazai pályán akkor már 90 éve veretlen angol válogatottat. A sporttörténeti győzelem emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-tól a jeles esemény emlékére ez a nap, november 25, a Magyar Labdarúgás Napja.

A rendezvény helyszíne: Civil Ház (III. ker., Kolosy tér 2.)
Belépő: A rendezvény látogatása ingyenes!
Információ: Civil Ház 1/240-0262

A Magyar Labdarúgás Napja története

1993 óta ünnepeljük e jeles dátumot. 1953. november 25-én, szerdán, Londonban az évszázad mérkőzésén Magyarország válogatottja legyőzi a hazai pályán kilencven éve veretlen angol csapatot. A Magyar Labdarúgó Szövetség 1993. november 25-én első alkalommal rendezte meg a magyar labdarúgás napját. Az MLSZ a neves győzelem tiszteletére a 6:3-as rangadó időpontját választotta ünnepnapnak.
A 6:3 60. évfordulóján az Aranycsapat tagjai elfogadták meghívásunkat, vendégünk lesz Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Várhidi Pál, Faragó Lajos és Szepesi György.Magyar Labdarúgás Napja alkalmából a Magyar Szektorlabda Szövetséggel közösen nagyszabású bemutatót szervezünk. A labdarúgás szerelmesei, a bajnokság végéhez közeledve sem kell, hogy lemondjanak a fociról.
Bemutatót tart a Barcelonai Gombfoci Klub.
Gombfoci-történeti kiállításunkon nyomon követhető lesz a gombfoci fejlődése. A kiállítás megtekinthető december 6-ig, a Ház nyitvatartási idejében.

 

A Magyar Labdarúgás Napja Programja:

09.30 nevezés a gombfoci bajnokságra
10.00-18.00 versenyek bonyolítása, óránként kapura lövő bajnokság az érdeklődőknek
12.00 Subbuteo bemutató (foci utánzó játék)
13.30 Gombfoci történeti kiállítás megnyitója és tárlatvezetés a kiállítást megnyitja: Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere tárlatvezetés: Horváth Imre sporttörténeti kutató díszvendégek fogadása: Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Várhidi Pál, Faragó Lajos és Szepesi György.
15.00 koszorúzás a Puskás Öcsi szobornál az Óbudai Promenádon koszorút helyez el: Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Várhidi Pál, Faragó Lajos és Szepesi György, Fejér Miklós az egykori csapattársak, barátok Óbuda-Újlak Közösségi Egyesület
16.00 A Barcelonai Gombfoci Klub bemutatója
A bejegyzés alapja: http://www.fesztivalkalauz.hu/index.php/option/naptar/task/details/faz/23768

 

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.