Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Farsangi programok 2015-ben farsangi bálok

Farsangi programok 2015-ben farsangi bálok

A farsanggal kapcsolatos 2015-ös programok gyűjtőhelye ez az oldal. A fontosabb farsangi bálok, rendezvények, így pl. a Busójárás esemény.

mohacs-busojarasBusójárás Mohács 2015

A Busójárás időpontja: 2015. február 12-17. A népszokás Mohácson tekinthető meg.

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába.


nagykanizsa-orszagos-farsangi-fankfesztivalVII. Országos Farsangi Fánkfesztivál 2015

A fánkfesztivál időpontja: 2015. február 14., Zala megyében, Nagykanizsán a Kanizsa Centrumban kerül megrendezésre 2015-ben már hetedik alkalommal az Országos Farsangi Fánkfesztivál.

A farsang elengedhetetlen kelléke a farsangi fánk. Magyarországon a fánk a 19. században terjedt el széles körben. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerül ez a finom édesség.


miskolci-kocsonyafarsangII. Miskolci Kocsonya Farsang 2015

A kocsonya farsang fesztivál időpontja: 2015 február 5-8. A miskolci kocsonya farsangi fesztivál helyszíne: Miskolc, belváros, főutca.

A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes . Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac, népművészeti vásár. Az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg.


budapest-palferis-farsangPálferis Farsang 2015

A farsang időpontja: 2015. február 7. szombat 19.00-03.00, Budapest, Dürer Rendezvényház (1149 Bp. Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Ha már itt a farsang ideje, miért ne viselhetnénk együtt álarcot ezúttal a móka kedvéért? A táncos lábúak előnyben, a jóképűek hátrányban! Öltözz be, és öltözz ki! Téma a pálferis előadásokon elhangzottak vicces vagy komoly feldolgozása, tágabb értelemben véve!

Megpróbáljuk a lehetetlent? Mi az hogy!! Nagyon is! Mindenki legyen oly Drága, és legalább egy álarcot viseljen!


mosonmagyarovar-retro-farsangIX. Retro Farsang 2015

A retro farsang időpontja: 2015. február 14, helyszíne: Győr-Moson-Sopron megye, Mosonmagyaróvár, Flesch Központ 9200 Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 14.

Fellépők: Zoltán Erika, UFO, DJ Dominique, DJ Bódi, Hores

Ezek a bulik remek alkalmak arra, hogy a régen látott ismerősökkel összefussunk, bulizzunk egyet az örök slágerekre.

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.