80 dkg vaddisznó lapocka
5-5 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
10 szem boróka
1 ek. pritamin (paprikapüré)
2 dkg só
6 dl Tihanyi kékfrankos
1 fej lilahagyma
4 ek. olaj
kevés narancshéj
2 ek. paradicsompüré
kakukkfű, őrölt bors, kevés fokhagyma, só
A húst, a tisztított zöldségeket és a hagymát apró kockákra vágjuk, a narancs héját lereszeljük.
A forró olajon megpirítjuk, majd zsírjára pirítjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymás sóval, apróra vágott borókabogyóval, reszelt narancshéjjal, paradicsompürével és pritaminnal fűszerezzük, hozzáöntjük a vörösbort és fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint tésztakörettel tálaljuk.
A recept alapja: http://facanoshotel.vadex.hu/hu/gasztronomia/receptek/6-tihanyi-vaddiszno-ragu
Dorozsmai Kirakodó vásár 2024. október 13. Dorozsmának évszázados joga a vásártartás. Mindez a Vásár téren,…
Dabasi vásár Országos Állat és Kirakodóvásár 2024. október 13. A dabasi vásár várja a vásárlókat…
Kiskunmajsa Országos Kirakodóvásár 2024. november 9. Majsai vásár, Kiskunmajsán továbbra is negyedévenként rendeznek országos állat-…
Nagykőrösi vásár 2024. október 27. Nagykőrös, Dömötör napi állat és kirakodó vásár. Nagykőrös 1759-ben kapott…
Pécs régiségvásár 2024. október 30. Pécsi Vásár országos szinten nyilvántartott esemény, amelyet minden hónap első…
Jászapáti kézműves kirakodó vásár 2024. október 20. Jászapáti városában a Jászapáti kézműves Kirakodó Vásár minden…