Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Dödölle recept (Zalai dödölle receptje)

Dödölle recept (Zalai dödölle receptje)

Ez az étel a gyerekkoromat idézi, a szabad, mezítlábas nyarakat. Nagymamám készítette el nekem, ahányszor csak akartam. Olcsó, gyors és nagyon laktató étel. A hónap végén mindenkinek jól jön ez a recept.

Dödölle (Zalai dödölle) hozzávalók

2 kg burgonya, ízlés szerint só, 2 fej vöröshagyma, 2 dl olaj, fél kiló liszt

A dödölle (Zalai dödölle) elkészítése

A burgonyát megpucolom, apró darabokra vágom és annyi sós vízben teszem fel főni, ami éppen ellepi. Amikor megfőtt a tűzhelyet takaréklángra teszem. Tűz fölött összetöröm a megfőtt burgonyát, majd megszóróm liszttel, és fakanállal elkezdem dagasztani. Ez egy kicsit fárasztó művelet. Akkor jó, ha a masszánk már jó kemény, eldogoztuk a lisztet teljesen – ami adott esetben lehet több, vagy kevesebb is, ez nagyban függ a krumpli minőségétől – és csöpög a homlokunkról az izzadság. Ekkor elzárjuk a tűzhelyet.
A vöröshagymát apró kockákra felvágom és az olajon rózsaszínűre sütöm. Fogok egy nagyobb lábast és elkezdem beleszaggatni nagy galuskaformájúra a dödölle tésztát, amit meglocsolok hagymás zsírral. Ha kész vagyok akkor már tálalhatok is. Nagyon finom frissen tejföllel, de ha már melegíteni kell, akkor én mindig ropogósra pirítom egy serpenyőben és egy adag salátával tálalom. Jó étvágyat hozzá!

 

A recept alapja: http://sulvefove.nlcafe.hu/recept/Zalai-dodolle

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.