Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVI. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2019

XVI. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2019

2019-ben tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivált, mely a híres zalai népi ételt, a dödöllét igyekszik bemutatni a nagyvilágnak. Az amatőr és profi szakácsok közötti főzőverseny, a bordalnoki címért való küzdelmet különböző népi, gyermek és felnőtt műsorok színesítik.

A fesztivál időpontja: 2019. szeptember 13-14.

A fesztivál helyszíne: Zala megye, Nagykanizsa, Erzsébet tér, Fő út

A XVI. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2019 ismertetése

2019. szeptember 13. péntek

12:00 Helyi és környékbeli előadók műsora

16:00 Megnyitó

16:00 Portéka színpad: törökülésben gyermekműsor

17:00 Alakreform edzés – Rubint Réka

18.30 Yesyes zenekar

20:00 Lord koncert

22:30 Kozmix koncert

2019. szeptember 14. szombat

11:00 Szüreti felvonulás

12:00 Helyi és környékbeli előadók műsora

17:00 Bor- és Dödölleverseny eredményhirdetés

18:00 Vastag Tamás koncert

19:00 Táncház a Zalagyöngye Táncegyütessel

20:00 Quimby koncert

22:00 DJ LADA

Kísérő programok
  • Thúry játszótér + légvár
  • XI. Kanizsa Kupa Bridzs Csapatversenyt
  • V. Kanizsai Mézes Nap
  • I. Mézlovagrendi Találkozó
  • Borutca
  • Vendéglátósok utcája
  • Árusok utcája
  • Dödölle főzőverseny
  • Thúry Bora, borverseny
16. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

A 16. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválon ebből a pohárból is elfogyaszthatják italaikat a rendezvényen megjelenő alábbi borházaknál:

Kányaváry Borbirtok, Bezerics Borászat, Kápolnás Zoltán Pincészet, Cika borászat, Romsics Pince, Kovács-Harmat Pincészet, Trio Pince, Papp Pincészet, Cezar Pincészet, Ősi Gábor Pincészete, Simon Zoltán Pincészet, Strázsai Pincészet, Szabó Borház

Megy a gőzös, megy a gőzös… a Kanizsai Vásárra. A műdal létrejöttét a híres század eleji vásár ihlette, amely számos rendezvény alapkoncepciója is: azok célja a város főterének, az egykori piactérnek az eredeti történeti funkciójába való visszaállítása, és az utcaművészekkel és hagyományőrző produkciókkal a múltbeli vásári forgatag hangulatának visszaidézése, a polgári miliő megelevenítése.

Ennek a szemléletnek, a hagyomány és a modernitás ötvözetének szimbóluma a városban az országos hírű Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál. A kedvelt krumplis étel, annak sokszínű elkészítése és felhasználása méltán érdemel egy kétnapos fesztivált az ősz kezdetén, idén szeptember 08-09-én. Hiszen Nagykanizsa a Dödölle fővárosa, és jó eséllyel pályázik arra, hogy rövidesen bekerüljön a Magyar Értéktárba, és Hungarikummá váljon. A kulturális programokkal tarkított gasztronómiai fesztiválon profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze kulináris jártasságukat a dödölle és más népi ételek elkészítésében. 2006-ban és 2013-ban Guinness rekordok is születettek: 2500 adag dödölle egy üstben való elkészítésével és a 24 órás főzés-sütéssel.

 

A bejegyzés alapja: www.dodolle-fesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .