Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XXI. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál 2019

XXI. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál 2019

Idén 21. alkalommal rendezi meg a Magyar Szabadidősport Szövetség a Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivált. A rendezvény célja, hogy a résztvevő családok számára kortól függetlenül elérhetővé váljon a testmozgás, kipróbálhassák magukat olyan sportjátékokban, amelyekre máshol nincs lehetőségük.

A testébresztő családi mozgásfesztivál időpontja: 2019. szeptember 8. 10.00 – 17.00

A testébresztő családi mozgásfesztivál helyszíne: Budapest, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campus Orczy-park, 1083 Budapest, Ludovika tér 2.

A XXI. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál 2019 programja

Toppanj be a Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényre gyermekeddel, és vegyetek részt a Tánc ponton a 16:10-től kezdődő Toppantó játékos gyerekfoglalkozáson!

AEROBIC PONT Legyél erősebb a kifogásaidnál, és gyere ki vasárnap a Ludovika Campus Orczy-parkba!

A bemutatónk/kiállításunk neve a „DO NOT CROSS”, utalva ezzel a rendőrségi helyszínek zárásakor használt kordonszalagra.
A csapatunk (Készenléti Rendőrség, Nemzeti Nyomozó Iroda, Bűnügyi Technikai Főosztály) feladata a kiemelt jelentőségű bűnügyi helyszíni szemlék végrehajtása innovatív, forenzikus technológiákkal. Mi vagyunk tehát a magyar CSI. Hajrá légy szemfüles, kövesd a nyomokat, találd meg a Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényen a „DO NOT CROSS” pontot.

A Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényen a Rendőrmúzeum – a saját lábán megálló – mobil kiállítást mutat be (a tablók száma a hely függvényében módosítható), emellett a rendelkezésére álló területen a fiatalabb és idősebb korosztály számára is egyaránt szórakoztató interaktív programokkal kíván megjelenni (pl. alkohol- és drogfogyasztás hatásait szimuláló szemüvegek kipróbálása, műtárgymásolatok bemutatása, felpróbálása).

TÁNC PONT “Egész héten hajtottam a melómat, Elkerültem gondosan a csehókat, De hétvégére felveszem az új ruhát, Szombat este kifényezem a csukát.”

Kecses mozdulatok, repüléshez hasonló élmény, légiesség.  Ez az air flow. Érezzétek át az élményt vasárnap a Ludovika Campus Orczy-parkban.

Legyél szorgos mint a méhecske. Ha szemfüles vagy, az általuk készített nedűt is megkóstolhatod az Országos Magyar Méhészeti Egyesület OMME jóvoltából.

A megelőzés fontos! A mozgásformák kiapadhatatlan tárházán túl szűrőpontokkal is várunk titeket.

Síelni nyáron? Próbáld ki Sí Szimulátoron! SMSZ – Síoktatók Magyarországi Szövetsége és a Partner Síiskolák közreműködésével berendezett standon bárki kipróbálhatja a Pro Ski Szimulátort. Megtudhatod azt is, hogy mely síiskolák indítanak már szeptemberben sítanfolyamokat, ahova érdemes beiratkozni. Keress minket a Babos Síiskola műanyag borítású sípályája mellett, ahol sífelszerelést is kaphatsz, hogy érezd a siklás élvezetét.

Ne a szavakkal ping-pongozz. Mi adunk mindent, te hozd a barátaidat.

Mobil kiállítás, interaktív szórakoztató programok, műtárgymásolatok megtekintése. Ez egy új, speciális helyszín lesz a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara jóvoltából az ingyenes Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényen.

Szereted a technikásabb sportokat? A vívás programelemet neked ajánljuk. Hát akkor Touché.

Bár most még nem megy a Super Bowl, nem kell kimaradnod az amerikai fociból! Gyere és bújj kedvenc játékosod bőrébe szeptember 8-án.

Mi az a snookbaaaal? A Snookball a biliárd és a foci ötvözetéből született. Gyakorlatilag egy felnagyított biliárd játék, ahol a golyók focilabda méretűek és a lábunkat használjuk dákó helyett.

Szereted feszegetni a határaidat? Akkor válaszd az Extreme Trail Hungary SE akadálypályát, és győzd le magad.

Biztonságos eséstudás. Ezt mutatja meg az Esések Iskolája Egyesület- School of Falls. Cél, hogy elkerüljük a baleseteket, sérüléseket. Nézzétek meg foglalkozásukat, az esés garantált.

Fantasztikus 6-os. Tenyérlabda, flingo, squap, strandjáték, juggle racket, pelota játék. Ezekre a játékokra igaz az a mondás, egyszerű de nagyszerű. Próbáld ki mind!

Béke, harmónia, egyensúly. Ha erre törekszel, neked is van egy tippünk, mit próbálj ki szeptember 8-án. Keresd a tavat és irány a csónakázós akadálypálya.

Télen-nyáron csak a sí. Síeljetek a Családi Mozgásfesztiválon a Babos Síklub-Zuglói Síiskola jóvoltából.

Labdajátékok, gyere és játssz vele a kosárpályán.

Ne otthon malmozz…Gyere és játssz szellemi játékokkal!

“A MediBall (Rouliqiu) az a labdajáték, amely a Tai Chin alapul, megtartva a Tai Chi filozófiáját és a kifinomult mozdulatokat, ugyanakkor modern elemekkel ötvözi azokat.” MediBall (R) – Labdajáték az egészségért

A 3-1-2 meridián torna egy speciális testmozgás, mely kínai tudományokon és kutatásokon alapul. Gyere, és ismerkedj meg ezzel a különleges mozgásformával szeptember 8-án a Prof. Zhu módszere szerinti 3-1-2 meridián torna Dr. Eőry Ajándokkal útmutatásával.

Ne csak szimuláld a mozgást! Gyere el a Mozgásfesztivál 2019 rendezvényünkre, próbáld ki a síszimulátort, és képzeld azt, hogy az Alpok lejtőin siklasz a friss, ropogós havon!

Nem tudod pontosan mi is a tai chi Hallottál már róla, de sose próbáltad? Itt az ideje hogy megtedd az eseményen a Hkf – Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség vezénylésével!

Tollasimádók figyelem! Lábtoll-labda, gyorstollas, tollaslabda. Ütő, labda és Ti, legalább ketten. Csak ennyi kell. Ez biztos ütős lesz!

Idén sem kell majd távcsővel keresni a mozgásformákat az Orczy-parkban.

Ne anyukád idegeit húzd! Gyere el a Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényre, és próbáld ki az íjászatot a Ludovika Campus Orczy-parkban.

A magasból minden jobb. Gyere és járd végig a kijelölt pályát gólyalábbal, és nézd meg, hogy igazunk van-e.

Ha Te vagy a leggyorsabb futó széles e határban, gyere és mutasd meg szeptember 8-án mindenkinek teljesítményed.

Be kell írnod a keresőbe, hogy mi a tchoukball Ne a guglin, a Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényen keresd, és próbáld ki Te magad! Hátha ez lesz az új kedvenced

Ki rúgja erősebben a labdát Gyertek el szeptember 8-án a Ludovika Campus Orczy-parkba, és mérjétek fel tudásotokat profi edzők és felszerelés segítségével!

A mozgás szeretetére való nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Hozd el bátran kisgyerekedet, gyerekjógával, játszószigettel várjuk. Ezen kívül is lesz számos mozgásforma, ami megörvendezteti majd az apróságokat.

A Családi Mozgásfesztivál kezdetek…

A rendezvény korábban Női Mozgásfesztiválként kifejezetten a hölgyeket célozta meg. A Népligeti Sportpálya, Millenáris Parkban, és a Kopaszi-gát is otthont adott a rendezvénynek.

2014-től az esemény neve és célközönsége is megváltozott. Bővültek a programok, azóta  gyerekek, szülők nagyszülők,  kedvelt szabadidősport rendezvényévé vált a Családi Mozgásfesztivál.

Jelen, és jövő…

A változatos, egynapos ingyenes eseményen a több mint 70 mozgásformát ( egyéni, csapat, “hagyományos” és extrém sportokat is beleértve) próbálhatnak ki a mozogni vágyók. Ezen felül lehetőség van részt venni egészségmegőrző és szűrő programokon is.

Célunk, hogy a rendezvényen mindenki kortól és nemtől függetlenül megtalálja a számára tetsző mozgásformát, kedvet kapjon a rendszeres testmozgáshoz, a sportolás a mindennapok részét képezze. Évről évre változatos, megújuló programokkal készülünk, lépést tartva a sporttági újdonságokkal.

Találkozzunk idén is!

A rendezvény területén találtok majd kihelyezett palackprést. Használjátok bátran! Emellett kérjük figyeljetek oda a rendezvény rendezettségére, tisztaságára!

 

 

A bejegyzés alapja: http://www.masport.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XL. Őrségi Vásár 2022

XL. Őrségi Vásár 2022 Az Őrségi Vásár idén is szélesre tárja képzeletbeli kapuit mindenki előtt. Kedves Vendégünk! Lépj be hát újra rajta, ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.