XV. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2018
2018-ban tizenötödik alkalommal rendezik meg a Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivált, mely a híres zalai népi ételt, a dödöllét igyekszik bemutatni a nagyvilágnak. Az amatőr és profi szakácsok közötti főzőverseny, a bordalnoki címért való küzdelmet különböző népi, gyermek és felnőtt műsorok színesítik. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényt két nap alatt több ezren keresik fel, Ön se hagyja ki!
A fesztivál időpontja: 2018. szeptember 7-8.
A fesztivál helyszíne: Zala megye, Nagykanizsa, Erzsébet tér, Fő út
A XV. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2018 ismertetése
2018. szeptember 7. péntek
2018. szeptember 8. szombat
Kísérő programok
- Netta Szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítő sátor
- Thúry játszótér + légvár
- Európai Friss Kalandok- Zöldség-Gyümölcs népszerűsítő ROADSHOW
- X. Kanizsa Kupa Bridzs Csapatversenyt
- Borutca
- Vendéglátósok utcája
- Árusok utcája
- Dödölle főzőverseny
- Thúry Bora, borverseny
15. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál
A 15. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválon ebből a pohárból is elfogyaszthatják italaikat a rendezvényen megjelenő alábbi borházaknál:
Kányaváry Borbirtok, Bezerics Borászat, Kápolnás Zoltán Pincészet, Cika borászat, Romsics Pince, Kovács-Harmat Pincészet, Trio Pince, Papp Pincészet, Cezar Pincészet, Ősi Gábor Pincészete, Simon Zoltán Pincészet, Strázsai Pincészet, Szabó Borház
Megy a gőzös, megy a gőzös… a Kanizsai Vásárra. A műdal létrejöttét a híres század eleji vásár ihlette, amely számos rendezvény alapkoncepciója is: azok célja a város főterének, az egykori piactérnek az eredeti történeti funkciójába való visszaállítása, és az utcaművészekkel és hagyományőrző produkciókkal a múltbeli vásári forgatag hangulatának visszaidézése, a polgári miliő megelevenítése.
Ennek a szemléletnek, a hagyomány és a modernitás ötvözetének szimbóluma a városban az országos hírű Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál. A kedvelt krumplis étel, annak sokszínű elkészítése és felhasználása méltán érdemel egy kétnapos fesztivált az ősz kezdetén, idén szeptember 08-09-én. Hiszen Nagykanizsa a Dödölle fővárosa, és jó eséllyel pályázik arra, hogy rövidesen bekerüljön a Magyar Értéktárba, és Hungarikummá váljon. A kulturális programokkal tarkított gasztronómiai fesztiválon profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze kulináris jártasságukat a dödölle és más népi ételek elkészítésében. 2006-ban és 2013-ban Guinness rekordok is születettek: 2500 adag dödölle egy üstben való elkészítésével és a 24 órás főzés-sütéssel.
A bejegyzés alapja: www.dodolle-fesztival.hu