Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XII. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2015

XII. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2015

2015-ben tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivált, mely a híres zalai népi ételt, a dödöllét igyekszik bemutatni a nagyvilágnak. Az amatőr és profi szakácsok közötti főzőverseny, a bordalnoki címért való küzdelmet különböző népi, gyermek és felnőtt műsorok színesítik. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényt két nap alatt több ezren keresik fel, Ön se hagyja ki!

A fesztivál időpontja: 2015. szeptember 11-12.

A fesztivál helyszíne: Zala megye, Nagykanizsa, Erzsébet tér, Fő út

A XII. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2015 ismertetése

2014-ben 11. éve rendezik meg Nagykanizsa város egyik legnagyobb gasztronómiai és kulturális eseményét. Az egyszerű zalai tájétel a dödölle áll a rendezvény középpontjában, finom zalai borok társaságában. A gasztronómiai élvezetek mellett pedig a szellemi táplálékot is megtaláljuk, hiszen számos szórakoztató program várja az érdeklődőket: kicsiket és nagyokat egyaránt. Akik pedig kedvet éreznek arra, hogy kipróbálják főzési tudásukat, tegyék meg és nevezzenek be a Dödölle készítő versenyre!

A XII. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2015 programja

Jelenleg még csak az időpont ismert, így addig a 2014-es programot láthatják ízelítőként.


 

2014. szeptember 12. (péntek)
17.00 Ivan & The Parazol
20.00 CARAMEL
2014. szeptember 13. (szombat)
Szombat
17.00 Balkan Fanatik
20.00 Hooligans

A Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál ismertetése

A fesztivál első napján a boroké a főszerep, a második nap főként a főzőversenyről szól. A szervezők tervei között szerepel a Zala megyei települések csapatai közötti dödöllekészítő verseny megszervezése.
Emellett nagy hangsúlyt szeretnének fektetni az egyes kiemelt borvidékek bemutatására, így idén kiemelt szerepet kapna a Balatoni borvidék bemutatása. A cél a minőségi borok megismertetése, megkedveltetése, és a kulturált borfogyasztás szokásainak kialakítása.
Külön utcája lenne a borstandoknak, a főzőcsapatoknak, a profi vendéglátó egységek pedig egymás közelében helyezkednének el. A főzőcsapatokat a települések benevezett csapatai, baráti társaságok adnák, ezen túlmenően lehetőséget biztosítanánk a bemutatkozásra mind a zalai, mind pedig a vasi éttermek kiválóságainak is.
A cél, hogy a rendezvény megszervezésében közreműködő gasztronómiai csapat segítse a helyi gasztronómiai értékek bemutatását és a vendéglátás színvonalának emelését.
A szervezők a rendezvényen lehetőséget biztosítanak a helyi fellépő művészeti csoportoknak, emellett törekednek a színvonalas, igényes programok megrendezésére, mert fontosnak tartják a helyi identitás erősítését a település értékeire támaszkodva. Ugyancsak nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek minőségi szórakoztatására, a régmúlt hagyományainak bemutatására. A tervek között szerepel, hogy a gyermekek részére kézműves, népies jellegű utcát alakítanak ki, felelevenítve ezzel egyben a népi hagyományokat, így egyben lehetőséget biztosítanak a szabadidő kulturált eltöltésére is.

 

A bejegyzés alapja: www.dodolle-fesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIX. Tatai Vadlúd Sokadalom 2021

XIX. Tatai Vadlúd Sokadalom 2021 Az esemény időpontja: 2021. november 27-28. Az esemény helyszíne: Komárom-Esztergom megye, Tata, Tatai ...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .