Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XII. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2015

XII. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2015

2015-ben tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivált, mely a híres zalai népi ételt, a dödöllét igyekszik bemutatni a nagyvilágnak. Az amatőr és profi szakácsok közötti főzőverseny, a bordalnoki címért való küzdelmet különböző népi, gyermek és felnőtt műsorok színesítik. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényt két nap alatt több ezren keresik fel, Ön se hagyja ki!

A fesztivál időpontja: 2015. szeptember 11-12.

A fesztivál helyszíne: Zala megye, Nagykanizsa, Erzsébet tér, Fő út

A XII. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2015 ismertetése

2014-ben 11. éve rendezik meg Nagykanizsa város egyik legnagyobb gasztronómiai és kulturális eseményét. Az egyszerű zalai tájétel a dödölle áll a rendezvény középpontjában, finom zalai borok társaságában. A gasztronómiai élvezetek mellett pedig a szellemi táplálékot is megtaláljuk, hiszen számos szórakoztató program várja az érdeklődőket: kicsiket és nagyokat egyaránt. Akik pedig kedvet éreznek arra, hogy kipróbálják főzési tudásukat, tegyék meg és nevezzenek be a Dödölle készítő versenyre!

A XII. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2015 programja

Jelenleg még csak az időpont ismert, így addig a 2014-es programot láthatják ízelítőként.


 

2014. szeptember 12. (péntek)
17.00 Ivan & The Parazol
20.00 CARAMEL
2014. szeptember 13. (szombat)
Szombat
17.00 Balkan Fanatik
20.00 Hooligans

A Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál ismertetése

A fesztivál első napján a boroké a főszerep, a második nap főként a főzőversenyről szól. A szervezők tervei között szerepel a Zala megyei települések csapatai közötti dödöllekészítő verseny megszervezése.
Emellett nagy hangsúlyt szeretnének fektetni az egyes kiemelt borvidékek bemutatására, így idén kiemelt szerepet kapna a Balatoni borvidék bemutatása. A cél a minőségi borok megismertetése, megkedveltetése, és a kulturált borfogyasztás szokásainak kialakítása.
Külön utcája lenne a borstandoknak, a főzőcsapatoknak, a profi vendéglátó egységek pedig egymás közelében helyezkednének el. A főzőcsapatokat a települések benevezett csapatai, baráti társaságok adnák, ezen túlmenően lehetőséget biztosítanánk a bemutatkozásra mind a zalai, mind pedig a vasi éttermek kiválóságainak is.
A cél, hogy a rendezvény megszervezésében közreműködő gasztronómiai csapat segítse a helyi gasztronómiai értékek bemutatását és a vendéglátás színvonalának emelését.
A szervezők a rendezvényen lehetőséget biztosítanak a helyi fellépő művészeti csoportoknak, emellett törekednek a színvonalas, igényes programok megrendezésére, mert fontosnak tartják a helyi identitás erősítését a település értékeire támaszkodva. Ugyancsak nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek minőségi szórakoztatására, a régmúlt hagyományainak bemutatására. A tervek között szerepel, hogy a gyermekek részére kézműves, népies jellegű utcát alakítanak ki, felelevenítve ezzel egyben a népi hagyományokat, így egyben lehetőséget biztosítanak a szabadidő kulturált eltöltésére is.

 

A bejegyzés alapja: www.dodolle-fesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .