Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XIV. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2017

XIV. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2017

2017-ben tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivált, mely a híres zalai népi ételt, a dödöllét igyekszik bemutatni a nagyvilágnak. Az amatőr és profi szakácsok közötti főzőverseny, a bordalnoki címért való küzdelmet különböző népi, gyermek és felnőtt műsorok színesítik. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényt két nap alatt több ezren keresik fel, Ön se hagyja ki!

A fesztivál időpontja: 2017. szeptember 8-9.

A fesztivál helyszíne: Zala megye, Nagykanizsa, Erzsébet tér, Fő út

A XIV. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2017 ismertetése

2017. szeptember 8. péntek

12:00-16:00 Helyi fellépők

16:00 Fesztivál megnyitó

16:30 Bergengóc Zenekóc Együttes

18:00 Deniz

20:00 Zenevonat – LGT emlékzenekar

22:00 BrassDance

2017. szeptember 9. szombat

12:00-16:00 Helyi fellépők

16:00 Mintagyerek gyermekzenekar

16:30 Bormustra-Dödölle eredményhirdetés

18:00 SoulWave

20:00 Bereczki Zoltán

22:00 Best of Zenekar

14. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

Megy a gőzös, megy a gőzös… a Kanizsai Vásárra. A műdal létrejöttét a híres század eleji vásár ihlette, amely számos rendezvény alapkoncepciója is: azok célja a város főterének, az egykori piactérnek az eredeti történeti funkciójába való visszaállítása, és az utcaművészekkel és hagyományőrző produkciókkal a múltbeli vásári forgatag hangulatának visszaidézése, a polgári miliő megelevenítése.

Ennek a szemléletnek, a hagyomány és a modernitás ötvözetének szimbóluma a városban az országos hírű Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál. A kedvelt krumplis étel, annak sokszínű elkészítése és felhasználása méltán érdemel egy kétnapos fesztivált az ősz kezdetén, idén szeptember 08-09-én. Hiszen Nagykanizsa a Dödölle fővárosa, és jó eséllyel pályázik arra, hogy rövidesen bekerüljön a Magyar Értéktárba, és Hungarikummá váljon. A kulturális programokkal tarkított gasztronómiai fesztiválon profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze kulináris jártasságukat a dödölle és más népi ételek elkészítésében. 2006-ban és 2013-ban Guinness rekordok is születettek: 2500 adag dödölle egy üstben való elkészítésével és a 24 órás főzés-sütéssel.

 

A bejegyzés alapja: www.dodolle-fesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .