Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Tihanyi vaddisznó ragu recept (Vadgasztronómiai fesztivál)

Tihanyi vaddisznó ragu recept (Vadgasztronómiai fesztivál)

Tihanyi vaddisznó ragu recept. A Vadgasztronómiai Fesztivál weboldalán találtam a receptet.

Tihanyi vaddisznó ragu hozzávalók

80 dkg vaddisznó lapocka
5-5 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
10 szem boróka
1 ek. pritamin (paprikapüré)
2 dkg só
6 dl Tihanyi kékfrankos
1 fej lilahagyma
4 ek. olaj
kevés narancshéj
2 ek. paradicsompüré
kakukkfű, őrölt bors, kevés fokhagyma, só

Tihanyi vaddisznó ragu elkészítése

A húst, a tisztított zöldségeket és a hagymát apró kockákra vágjuk, a narancs héját lereszeljük.
A forró olajon megpirítjuk, majd zsírjára pirítjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymás sóval, apróra vágott borókabogyóval, reszelt narancshéjjal, paradicsompürével és pritaminnal fűszerezzük, hozzáöntjük a vörösbort és fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint tésztakörettel tálaljuk.

 

A recept alapja: http://facanoshotel.vadex.hu/hu/gasztronomia/receptek/6-tihanyi-vaddiszno-ragu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.