Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVI. Szegedi Hídivásár 2015

XVI. Szegedi Hídivásár 2015

A szegedi hídivásár időpontja: 2015. május 23-25

A szegedi hídivásár helyszíne: Csongrád megye, Szeged, Belvárosi híd, Híd u., Oskola u.

A XVI. Szegedi Hídivásár 2015 programja, ismertetése

A Szegedi Hídivásár igazi különlegesség, mind e mellett az egyik legnagyobb hazai kézműves seregszemle és bemutató. Európa szerte, több helyütt ismertek olyan középkori hidak, melyeket az idők során belaktak a kereskedők, mint a firenzei Ponte Vecchiot. Szegeden évente egy alkalommal varázsolják ide ezt a hangulatot a szervezők. A színes forgatagban magyarországi, illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek kínálják portékáikat a forgalom elől lezárt Belvárosi hídon. A családi programként bátran ajánlható séták során látványműhelyekbe kukkantókat, a különböző ősi kézműves szakmák avatott mesterei kápráztatják el, a minden mozdulatukból áradó rutinnal, kézügyességükkel, tudásukkal. Egy-egy fogást a helyszínen, akár magunk is kipróbálhatunk!


A vásározók hídján két napon át hömpölyög a tömeg, ember legyen a talpán aki így, vagy úgy nem csábul el a sok látnivalótól, nem talál valamilyen kedvére való vásárfiát! Csak ezt a kínálatot bejárni több mint 1 kilométernyi sétát jelent. Újabban a „hídivásár” a Híd utcát és az Oskola utcát is „ellepi”, ezen a két napon összeér a Széchenyi téri Borfesztivállal és a Kincs térrel, ahol további programlehetőségek kínálkoznak. Idén három napra az Oskola utcát is átnevezzük Szegedikum utcává, hiszen itt azok a szegedi civil szervezetek, vállalkozók mutatkoznak be, akik valamilyen formában szegedhez kötődnek, vagy köthetők.

A Szegedi Hídivásár – a szegediek bevett találkozóhelyévé, illetve igazi vendégcsalogató rendezvénnyé nőtte ki magát: az elmúlt évtizedben fogalommá vált, külföldön is híre ment.
Nélküle épp úgy elképzelhetetlen a szegedi tavasz, mint a nyár szabadtéri játékok nélkül.

 

A bejegyzés alapja: http://varoskep.szeged.hu/szegednapja/index.php/component/content/article/14-sample-data-articles/129-xv-szegedi-hidivasar

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.