Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IX. Noszvaj Birsünnep, Birs fesztivál 2019

IX. Noszvaj Birsünnep, Birs fesztivál 2019

Birses ételek, lekvárvásár, gyerekprogram, kézműveskedés, táncház Noszvajon a Rákóczi vendégháztól az iskoláig 2019.10.26. 10.00-16.00

A fesztivál időpontja: 2019. október 26. 10.00-16.00

A fesztivál helyszíne: Heves megye, Noszvaj, Rákóczi vendégháztól az iskoláig

Részvételi hozzájárulás: nincs, ingyenes

A IX. Noszvaj Birsünnep, Birs fesztivál 2019 programja

Ebben az évben is betárazhatnak a kamrákba Noszvajon, a Birsünnepre látogató vendégek október 20-án a kiváló minőségű termelői-házias noszvaji lekvárokból. Kóstolgathatnak birsalmás ételeket, süteményeket, népi játékokkal játszhatnak és kézműveskedhetnek a gyerekek a szüleikkel, vásári előadásokon mulathatnak nagyokat, a kézműves és a kirakodó vásáron pedig vásárfiát válogathatnak… Szeretettel várnak Noszvajon a Kurta kocsma előtti téren és a környező utcákon!

10.30 Babszemjanó bábszínház: Az állatok nyelvén turó juhász – Magyar népmese

Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak.

Falusi vendégasztalok:

Rákóczi vendégház: Rákóczi út 18. 12:00-15:30

Birsalmás bableves, Kemencében sült kacsacomb birsalmaágyon, hagymás rizzsel, birsalmás sütemények

Magdi portája: Kossuth út 56.

vasalt lángos, hamburger, kemecés sütemények, vargabéles birsalmamártással

Vásár a patakparton Rozmaring sátorban: birsalmás lencsegulyás.

Rozika cukrázdában: Kossuth út 29.  birsalmás sütemények és egyéb finomságok

Rozmaring Étteremben: Síkfőkút út 32.

birses ételek az étlapon.

 

Birses ételek, lekvárvásár, gyerekprogram, kézműveskedés, táncház Noszvajon a Rákóczi vendégháztól az iskoláig .

A Birs Festztivákról a birsalmáról

A régi noszvajiak finom ételeket készítettek birsalmával, olyanokat is, amelyek máshol nem ismernek, pl. a birsalmás bablevest. De sütjük hússal, töltjük süteménybe, ízesítjük vele a gulyást- érdemes mindet kipróbálni! A kemencéket is befűtik a noszvajiak, és jó szívvel kínálják a frissen sült kacsát, illatozó süteményt vagy akár a hotdogot is. Jöjjenek, kóstolják meg! Töltsék velünk ezt az ízekkel és élményekkel gazdag napot!

Nagyon szeretjük a birsalmát, és a birsalma is szereti Noszvajt, hiszen nagyon jól terem nálunk! A régi noszvajiak finom ételeket készítettek birsalmával, olyanokat is, amelyek máshol nem ismernek, pl. a birsalmás bablevest. De sütjük hússal, töltjük süteménybe, ízesítjük vele a gulyást- érdemes mindet kipróbálni!

A kemencéket is befűtik a noszvajiak, és jó szívvel kínálják a frissen sült kacsát, illatozó süteményt vagy akár a hotdogot is. Jöjjenek, kóstolják meg! Töltsék velünk ezt az ízekkel és élményekkel gazdag napot!

A rendezvényen a legkülönfélébb birses ételekkel várják az érdeklődőket, süteményekkel, birsalmás bablevessel, lencsegulyással, sült birsalmával. Emellett számos egyéb izgalmas étel és ital is kóstolható.

A hagyományos, és egyben legnépszerűbbnek számító birsalmasajt és birsalmalekvár mellett citromos sütőtöksajt, fekete ribizli esszencia, gyümölcsös-főszeres szószok, gyümölcslekvárok és szörpök várják a látogatókat.

Nem csak a birsalmás ételek, a kirakodóvásár, hanem a programok is színesek. A legkisebbek kézműves foglalkozáson, bábelőadáson tölthetik az időt, a nap folyamán ezt zenével kíséri a Tekergő zenekar. A Pitypang Egyesület táncosai pedig táncházba csábítják az látogatókat.

 

Birsünnep, birs fesztivál 2019 programok
A bejegyzés alapja: http://www.noszvajirendezvenyek.hu/aktualis-programjaink/birsunnep/58157/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023 Az idén 22. alkalommal rendezi meg Kőszegen a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Ors...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.