Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Tavaszi Várkapu Tárogató 2014 Füzér

Tavaszi Várkapu Tárogató 2014 Füzér

Az ünnep időpontja: 2014 április 20

Az ünnep helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Füzér, a füzéri vár

A Tavaszi Várkapu Tárogató 2014 Füzér ismertetése

A már hagyománynak számító Tavaszi Várkapu Tárogató nevű rendezvény idén is megrendezésre került a Füzéri Várban. Húsvét vasárnapján igazi napsütéses, tavaszi idő várta a kirándulni vágyókat. A friss levegő, a mozgás öröme, a csodás kilátás mellett a XVI. század életképei: reneszánsz kori táncok és haditorna bemutató várta a várba betérőket.

A Füzéri Várvédő Egyesület által betekintést nyerhettünk a középkori bajvívás rejtelmeibe, megcsodálhattuk a hölgyek reneszánsz korba illő tánclépéseit, ráadásként még egy tragédiába torkolló színdarabot is végignézhettünk.

Húsvét vasárnapján mintegy kilencszáz arcot derített mosolyra a Hollóének Hungarica Régizene Együttes műsora. Nekik köszönhetően még a bátortalanabbak is végigropták az “Ördög útját”.

A középkori életérzéssel a látogatók is megismerkedhettek, hiszen a Diósgyőri Csepűrágók közreműködésével láncingeket, sisakokat lehetett felpróbálni, miközben a középkori harcászatról új ismeretekkel bővítették a vállalkozó kedvűek tudását. A szintén nagy sikernek örvendő íjászbemutató mellett középkori játékok kavalkádja várta a legkisebbeket.

A nap folyamán a megéhezett látogatók számára a középkor konyhája rétesek, húsételek és kenyérlángos formájában került a XIII. századi újjáépített konyha terítékére. Borkostoló és a Füzér Vári Postagalamb Szolgálat várta különlegességként az idelátogató érdeklődőket.

 

A bejegyzés alapja: http://www.fuzer.hu/magyar/oldalak/tavaszi_varkapu_tarogato_a_fuzeri_varban/466/1/200/466/466/6/2 , kép: http://www.elmenyvar.hu/info/fuzer/programok-2011.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.