Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Nagykőrösi vásár 2017. Március 26.

Nagykőrösi vásár 2017. Március 26.

Nagykőrös, Irén napi állat és kirakodó vásár. Nagykőrös 1759-ben kapott vásártartási jogot, ennek értelmében évente 10 alkalommal tart vásárt a város. Állat és kirakodó vásár, lacikonyhákkal. Decemberben is várja a látogatókat, vásárlókat az esemény.

A nagykőrösi állat és kirakodóvásár időpontja: 2017. Március 26.

A nagykőrösi állat és kirakodóvásár helyszíne: Pest megye, Nagykőrös

A Nagykőrösi vásár 2017 ismertetése

Királyi kiváltságlevéllel és majdan Mária Terézia apostoli királyi felség kegyességéből 1759. karácsony havában a hűséges Nagykőrös tanácsának és bírájának adományozott vásári privilégiumot.

A sokadalomba csikósok, gulyások, kondások, juhászok örökösei ősi hagyományainknak mögfölelően, mindön lábas jószágot, az minémű göbölt és másféle marhákat fölhajthatnak. Elváratnak; régi céhös mestörségök mai mívelői, kalmárok, lacikonyhások. Regősök, lantosok, komédiások, tűznyelők, csepűrágók és kikiáltók. Mindazok, akik mestörségüket hitös pöcséttel bizonyítják és a sokadalmi vámot tisztösségben mögfizetik.”

Tehát Nagykőrös 1759-ben kapott vásártartási jogot, ennek értelmében évente 10 alkalommal tart vásárt a város. A Nagykőrösi állat és kirakodó vásárt, lacikonyhákkal 2017-ben is.

A nagykőrösi vásár 2017-es vásár naptára, vásár időpontjai

A 2017-es nagykőrösi kirakodó vásárok időpontjai.

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.