Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XXIV. Debreceni Tavaszi Tárlat 2015

Sajnos ez már egy lejárt kiállítás.

XXIV. Debreceni Tavaszi Tárlat 2015

A XXV. Debreceni Tavaszi Fesztivál részeként a Kölcsey Központban lesz látható a Debreceni Tavaszi Tárlat elnevezésű kiállítás.

A tavaszi tárlat időpontja: 2015. március 8, Vasárnap (15:00) – 2015. április 4, Szombat (19:00)

A tavaszi tárlat helyszíne: Hajdú-Bihar megye, Debrecen, Kölcsey Központ

A XXIV. Debreceni Tavaszi Tárlat 2015 ismertetése

Vasárnap délután 3 órától felharsan a rézfúvós zenekar a Hal közben, megnyitjuk a Sesztina Galéria friss kiállítását, megemlékezünk a nőnapról is, hogy aztán átsétáljunk a Kölcseybe a Tavaszi Tárlatra.

A kiemelkedő jelentőségű művészeti eseményen a város és Hajdú-Bihar megye hivatásos képzőművészei látják vendégül a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket. Az évenkénti bemutatkozási alkalom jó lehetőség az alkotók pályájának követésére, a fiatal tehetségek felfedezésére. Utóbbira annál is inkább lehetőség nyílik, mert egy friss kezdeményezésre városunk, megyénk fiataljai, a felsőfokú vizuális művészeti képzésben részesülő hallgatók is pályázhatnak, nem is eredménytelenül – az előző két évben a tárlat fődíját egy-egy képzőművészeti hallgató nyerte!
Az idei seregszemlére 67 alkotó 154 művel pályázott, amelyből a szakértő zsűri 64 alkotó 99 művét fogadta el, illetve tett javaslatot a díjazásra.

Az idei év díjazottjai: Gajdán Zsuzsa festőművész, Gál András fotóművész, Komlódi Judit festőművész, Fátyol Zoltán festőművész, Kónya Ábel képzőművész, Lukács Gábor festőművész, Kassai Imre festőművész, valamint Velényi Rudolf festőművész.

A zsűri tagjai Aknay János festőművész, Baky Péter festőművész, Pistyur Imre szobrászművész, Szoboszlai Lilla művészettörténész, valamint Tamus István grafikusművész voltak.
A kiállítást Velényi Rudolf festőművész rendezte.

A bejegyzés alapja: http://www.fonixinfo.hu

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.