Ha egész harcsát vettünk, akkor filézzük ki. Nem nehéz. Egy éles vékony pengéjú kés kell hozzá. Vágjuk le a fejét és a farkát, az uszonyait. A hátán vágjuk be a bőrt végig és a kést a bordák mellett vezetve fejtsük le a húst. A másik oldalon szintén.
A fejből, farokból, a két három darabba vágott gerincből 6 deci vízzel pici sóval főzzünk egy alaplét. A halhúst váguk cirka 2×2 cm-es kockákra. A finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre fonnyasztjuk, beledobjuk a cikkekre vágott gombát, és mikor egy kis levet engedett megszórjuk a pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a halhúst és felöntjük az alaplével. (vagy vízzel.)
Kis lángon puhulásig főzzük. Mikor puha, a tejfölből és egy kanál liszből habarást készítünk és besűrítjük. Egyet forraljuk és kész. A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, kifőzzük, lecsöpögtetjük (nem mossuk le!) és a finomra vágott kaporral elkevert juhtúróra öntjük. Laza mozdulatokkal összekeverjük. Száraz fehérbort, vagy egy könnyű rosét ajánlok mellé.
A recept alapja: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/bakonyi_harcsa_kapros_juhturos_galuskaval
Nagykőrösi vásár 2024. május 26. Nagykőrös, Orbán napi állat és kirakodó vásár. Nagykőrös 1759-ben kapott…
Ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásár 2024. május 2. 2024-es Ónodi vásár az év minden hónapjában,…
Tab Országos állat és kirakodóvásár, tabi vásár 2024. május 1. Tab a tabi vásár a…
Turai vásár Országos Állat és kirakodóvásár 2024. május 1. Turai vásár 2024 nem az egész…
Kiskunhalas zsibvásár 2024. május 12. A Halasi Vásár 2024 országos szinten nyilvántartott esemény, amelyet minden…
Halasi vásár Kiskunhalas Országos Kirakodóvásár 2024. május 5. A Halasi Vásár 2024 országos szinten nyilvántartott…