Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Bakonyi harcsapaprikás recept (Fonyódi harcsafesztivál)

Bakonyi harcsapaprikás recept (Fonyódi harcsafesztivál)

Bakonyi harcsapaprikás, kapros juhtúrós galuskával recept. A megszokott paprikáshoz képest, egy kicsit kevesebb paprikával készülő étel, nagy finom kapros, juhtúrós galuskával tálalva.

Bakonyi harcsapaprikás hozzávalók

  • 1 db afrikai harcsa (vagy harcsatörzs)
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors, pirospaprika
Hozzávalók a galuskához
  • 2 db tojás
  • liszt
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 csokor kapor

Bakonyi harcsapaprikás elkészítése

Ha egész harcsát vettünk, akkor filézzük ki. Nem nehéz. Egy éles vékony pengéjú kés kell hozzá. Vágjuk le a fejét és a farkát, az uszonyait. A hátán vágjuk be a bőrt végig és a kést a bordák mellett vezetve fejtsük le a húst. A másik oldalon szintén.

A fejből, farokból, a két három darabba vágott gerincből 6 deci vízzel pici sóval főzzünk egy alaplét. A halhúst váguk cirka 2×2 cm-es kockákra. A finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre fonnyasztjuk, beledobjuk a cikkekre vágott gombát, és mikor egy kis levet engedett megszórjuk a pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a halhúst és felöntjük az alaplével. (vagy vízzel.)

Kis lángon puhulásig főzzük. Mikor puha, a tejfölből és egy kanál liszből habarást készítünk és besűrítjük. Egyet forraljuk és kész. A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, kifőzzük, lecsöpögtetjük (nem mossuk le!) és a finomra vágott kaporral elkevert juhtúróra öntjük. Laza mozdulatokkal összekeverjük. Száraz fehérbort, vagy egy könnyű rosét ajánlok mellé.

A recept alapja: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/bakonyi_harcsa_kapros_juhturos_galuskaval

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.