Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Horváth Ilona féle gyors palacsinta recept – hagyományos palacsinta tészta

Horváth Ilona féle gyors palacsinta recept – hagyományos palacsinta tészta

Horváth Ilona féle gyors palacsinta recept. Ez a hagyományos (régi módi) palacsinta receptje és itt nem kell a tésztához olajat adni. Egyébként a legtöbben már a tésztába öntik az olajat, így nem szükséges a serpenyő kikenése.
Előkészületi idő:  8Főzési/Sütési idő: Teljes időtartam:  48
Adag: 12 db

Palacsinta recept hozzávalók 12 palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • fél liter tej
  • csipet só
  • fél dl olaj

Palacsinta előkészítése

 

  • Egy nagy tálban habverővel vagy turmixgépben esetleg botmixerrel az összes hozzávalót összekeverjük.
  • Addig keverjük amíg tejszínállagú, csomómentes tésztát nem kapunk. Amennyiben túl sűrű a tészta akkor egy kis szódavízzel vagy tejjel hígíthatjuk, ha pedig túl híg akkor egy külön kis tálkában (fontos a külön tál!,hogy ne legyen az alaptésztánk csomós), kevés tésztával elkevert liszttel sűríthetjük.

 

A palacsinta elkészítése

 

  • Az első palacsinta sütésénél, vékonyan kiolajozunk és felforrósítunk egy serpenyőt.
  • A következő palacsinták előtt már nem szükséges kiolajozni a serpenyőt, mert a tésztában lévő olaj mennyisége elegendő kell, hogy legyen ahhoz, hogy ragadjon le.
  • amikor a tészta megszilárdul, palacsinta lapáttal ellenőrizzük a palacsinta alját, amikor megpirult fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is

 

Az első palacsinta után a tüzet vegyük kisebbre, mert egyébként a tészta sok zsiradékot vesz fel és megég. A jó palacsintának papírvékonyságúnak kell lennie.

Szerző: Palacsintakirály , recept kategória: alaptészták

A recept alapja: http://palacsintakiraly.hu/receptek/palacsinta-alapreceptek/hagyomanyos-palacsinta-teszta/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.