Horváth Ilona féle gyors palacsinta recept – hagyományos palacsinta tészta
Horváth Ilona féle gyors palacsinta recept. Ez a hagyományos (régi módi) palacsinta receptje és itt nem kell a tésztához olajat adni. Egyébként a legtöbben már a tésztába öntik az olajat, így nem szükséges a serpenyő kikenése.
Előkészületi idő: 8Főzési/Sütési idő: Teljes időtartam: 48
Adag: 12 db
Palacsinta recept hozzávalók 12 palacsintához
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- fél liter tej
- csipet só
- fél dl olaj
Palacsinta előkészítése
- Egy nagy tálban habverővel vagy turmixgépben esetleg botmixerrel az összes hozzávalót összekeverjük.
- Addig keverjük amíg tejszínállagú, csomómentes tésztát nem kapunk. Amennyiben túl sűrű a tészta akkor egy kis szódavízzel vagy tejjel hígíthatjuk, ha pedig túl híg akkor egy külön kis tálkában (fontos a külön tál!,hogy ne legyen az alaptésztánk csomós), kevés tésztával elkevert liszttel sűríthetjük.
A palacsinta elkészítése
- Az első palacsinta sütésénél, vékonyan kiolajozunk és felforrósítunk egy serpenyőt.
- A következő palacsinták előtt már nem szükséges kiolajozni a serpenyőt, mert a tésztában lévő olaj mennyisége elegendő kell, hogy legyen ahhoz, hogy ragadjon le.
- amikor a tészta megszilárdul, palacsinta lapáttal ellenőrizzük a palacsinta alját, amikor megpirult fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is
Az első palacsinta után a tüzet vegyük kisebbre, mert egyébként a tészta sok zsiradékot vesz fel és megég. A jó palacsintának papírvékonyságúnak kell lennie.
Szerző: Palacsintakirály , recept kategória: alaptészták
A recept alapja: http://palacsintakiraly.hu/receptek/palacsinta-alapreceptek/hagyomanyos-palacsinta-teszta/