Gasztronómiai fesztiválok Magyarországon, milyenek vannak?
Nagyon sok gasztronómiai fesztivál van Magyarországon, Különös népszerűségnek örvendenek a sörfesztiválok, a borfesztiválok, és a pálinkafesztiválok. De az italok mellett az folyatosan az étellel kapcsolatos fesztiválok is kialakultak és népszerűek lettek. A gasztronomiai fesztiválok általában egy vagy több esemény, hagyomány, ital, étel, gyümölcs, zöldség vagy valamilyen állat köré szerveződik. Természetesen általában kapcsolódik a helyi termékekhez az adott fesztivál. Jelen oldal igyekszik az oldalunkon való keresést és tájékozódást segíteni.
Itallal kapcsolatos gasztronómiai fesztiválok
A gasztromiai fesztiválok egyik típusa az oldalunkon is a valamilyen ital fogyasztása köré szervezett rendezvény.
Borfesztivál
Magyaroszágon több borrégió, borvidék található, emellett sok település szervez szüreti fesztivált.
Sörfesztivál
Az országban népszerű a sör fogyasztása, így ehhez kapcsolódóan is sok különböző sőrfesztivált rendeznek, általában kiegészítve színes színpadi programokkal.
Ételekkel kapcsolatos gasztronómiai fesztiválok
A leginkább jellemzű gasztronómia típus választás, ha valamilyen élelmiszer, zöldség, gyömölcs köré szerveznek gasztronómiai rendezvényt.
Tökfesztivál
A tökös ételek, a tökből készíthető különböző eszközök, díszek, illetve a tök számos felhasználási lehetősége közismert fesztiválokat eredményezett.
Kolbászfesztiválok
Az egyik magyarosnak tekinthető ételünk a kolbász. Talán nincs is olyan, aki valamilyen formában nem ismeri. Így a kolbász és a disznó feldolgozás köré sok gasztornómiai fesztivál épült.