III. Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző nap
A lekvárfőző nap időpontja: 2013. szeptember 14.
A lekvárfőző nap helyszíne: Veszprém megye, Tihany, Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem
A III. Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző nap programja
11:00 – megnyitó, gyümölcsök kiosztása, lekvár főzés
12:00 – Ciráda együttes műsora A szünetekben beszélgetés a lekvárfőzőkkel, kóstolás, vásár.
14:00 – néptánc bemutató
14:30 – az interneten meghirdetett lekvárfőző receptverseny nyertesének díjátadója
A rendezvény háziasszonya: Vágó Piros műsorvezető
Sztárvendég: Kaldeneker György mesterszakács, a lekvárok honi szakértője, a Lekvárosház tulajdonosa
Fő lekvárkeverő: Papp Zoltán, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem séfje, a Régi Idők Ízei lekvárcsalád megalkotója
Este táncház, jókedvű zenélés az étteremben.
A rendezvény szervezője:
Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem
Tihany, Batthyány u 3,
Információ/telefon: +36-70-284-6705
A rendezvény ingyenes!
Mindenkit szeretettel és jó ízekkel várunk szeptember 14-én, szombaton 11 órától!
A III. Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző nap ismertetése
Tihany, 2013. szeptember 5., csütörtök (OTS) – Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző nap Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremben. Főszerepben ismét a levendulás lekvárok, szörpök és más finomságok lesznek, melynek elkészítésében Kaldeneker György és Papp Zoltán séfek lesznek segítségünkre. A kora őszi hétvégén kemencében sült ételek, házi sörök, likőrök várják a hozzánk ellátogatókat. A jó muzsikáról is gondoskodunk, és az estét táncmulatsággal zárjuk.
Az őszi harmat lepte gyümölcsöket kosárba szedjük, majd fatüzelésű katlanokban levendulával bolondított lekvárokat készítünk belőlük. Üvegbe zárjuk a nyár ízét, melegét, a nap érlelte gyümölcsök aromáját, hogy a téli estéken is emlékezhessünk a nyár örömeire. Tesszük ezt Tihanyban, jókedvvel, muzsikával, skanzen környezetben, a Régi Idők Udvara Skanzen és étteremben.
Búbos kemencében kalácsokat sütünk, palacsintára kenve kínáljuk a levendulás lekvárokat. Az egész napos rendezvényen levendulából készült termékek, szörpök, lekvárok vásárával, kemencében sült ételekkel, kemencében füstölt pisztránggal, és egyéb nyalánkságokkal várjuk a vendégeket. Az urakat házi sörrel, a hölgyeket foszlós kaláccsal, finom likőrökkel, a gyerekeket lekváros palacsintával kínáljuk.
A bejegyzés alapja: http://ots.mti.hu/hirek/89414/iii_regi_idok_izei_levendulas_lekvarfozo_nap-2013_szeptember_14