Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Orosháza-Szentetornya Falunap 2019

Orosháza-Szentetornya Falunap 2019

Orosháza-Szentetornya falunap 2019. június 29-én szombaton az evangélikus templom körül. Szent László napi Búcsú és Falunap Szentetornyán

A búcsú és falunap időpontja: 2019. június 29.

A búcsú és falunap helyszíne: Békés megye, Orosháza, Szentetornya városrész

Az Orosháza-Szentetornya Falunap 2019 programja

2019. június 29-én, 9 órakor kezdődik meg az idei Szent László napi Búcsú és Falunap Szentetornyán.

2019. június 29.

9:15: Megnyitó
9:45: Ökumenikus áhítat
10:10: Zene délelőtt
10:30: Labozár Antal zenei műsora
12:30: Ebéd
13:30: Matyi és a hegedűs
14:20: Díjkiosztás
15:45: Semiramis Orientális Tánciskola előadása
16:15: Shihan Gregor László önvédelmi bemutatója
16:45: Utcabál Pekár Áronnal

Ezen kívül csülökpörkölt főző verseny, házi sütemény sütő verseny, házi pálinka verseny, Egy perc és nyersz játékok, lufibohóc, arcfestés, népi játékok és veterán motorosok várják a vendégeket. Részletekért a Facebook/szentetornyai harsona oldalon lehet érdeklődni.

Sok év után újra Szent László napi búcsút és falunapot rendezett 2015-ben Antal László önkormányzati képviselő 2015. június 27-én, szombaton Szentetornyán. Ez a hagyomány folytatódik a 2016-os szentetornyai falunappal és a Szent László napi búcsúval.

A program 8 órától zenés ébresztővel veszi kezdetét, majd ünnepélyes megnyitó és áhítat. A programok között szerepel a Székács evangélikus iskola diákjainak néptánc bemutatója, Koszorús Oszkár helytörténész előadása Szentetornyáról, mulatós zenei műsor Ifj. K. Tóth László közreműködésével, Harangozó Imre néprajzkutató előadása Szent László napról, Folkográfia koncert, az Egységes Szociális Központ színjátszóinak előadása, szépkorúak köszöntése, utcabál.

Egész nap vidámpark, ugrálóvár, gyermekprogramok, kirakodóvásár, helytörténeti kiállítás várja az érdeklődőket. Ebédidőben mindenkit szeretettel várnak egy tál étellel. A vöröskereszt jóvoltából lehetőség lesz vérnyomás, vércukor- és testsúly-mérésre, valamint rendőr- és tűzoltóautót is megtekinthetnek közelről a kilátogatók.

Minden év júniusában László napkor Szent László napi búcsú és falunap Orosháza Szentetornyán. Egész napos színes program. Kultúra, művészet, szórakozás, zene, játék és sok-sok jókedv. Jöjjön el, legyen ott, ha Szentetornyai akkor azért, ha elszármazott akkor azért, ha pedig még nem járt nálunk, akkor ez jó alkalom arra, hogy belecsöppenjen egy hamisítatlan alföldi kis falu forgatagába. Önt is várja Szentetornya – a kertváros.

 

 

A bejegyzés alapja: https://oroscafe.hu/event/szent-laszlo-napi-bucsu-es-falunap-szentetornyan/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .